en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Έλεος κύριε υπουργέ Τουρισμού…

του Κωνσταντίνου Λεβέντη
Μια φωνή απόγνωσης από τον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών. Μας καλούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου να καταθέσουμε για 3η φορά δικαιολογητικά, για να τύχουμε της επιδότησης των κενών θέσεων, λόγω covid19, στα δημοσίας χρήσης λεωφορεία, που έχουμε στην ιδιοκτησία μας.

Μια ενίσχυση που ξεκίνησε για την στήριξη του Ιουλίου – Αυγούστου 2020 και δεν ξέρουμε ακόμη που θα καταλήξει και πότε θα την λάβουμε…

Από τον Οκτώβριο του 2020 τα λεωφορεία μας είναι σταθμευμένα, είτε λόγω ανυπάρκτου μεταφορικού έργου, είτε λόγω ακύρωσης δραστηριοτήτων που εξυπηρετούσαν τα λεωφορεία μας, όπως των μαθητικών μετακινήσεων.

Μετά από έναν Χειμώνα που ο χειμερινός Τουρισμός απλά δεν υπήρξε και δεν έχει γίνει καμία δράση στην στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων που συνθέτουν το χειμερινό τουριστικό προϊόν, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου σας, κάνουν λάθος τις αντιγραφές του σχεδιασμού των εντύπων που απαιτούνται για δικαιολογητικά και έχουν και το θράσος και αναφέρουν ότι το Εθνικό Τυπογραφείο έκανε λάθος και δεν έβαλε ένα κουτάκι…

Έλεος κ. Υπουργέ…

Τι δικαιολογία είναι αυτή;

Η εποχή με τα χειρόγραφα κουτάκια ανήκει στο παρελθόν.

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να εφαρμόσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς της διοίκησης.

Το υπουργείο Τουρισμού … απέχει; Το υπουργείο Τουρισμού γιατί ζητάει σ’ αυτό το πολύπλοκο γραφειοκρατικό σύστημα, επικυρώσεις όλων των εγγράφων που έχουν σχεδιαστεί για χειρόγραφες αιτήσεις και μόνο επικυρώσεις από Κ.Ε.Π, αφού τα πάντα σήμερα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης του Φορέα. Έχετε το Μητρώο των Λεωφορείων πλήρες με όλα τα στοιχεία. Μια απλή αίτηση θα ήταν αρκετή με τα στοιχεία της κάθε επιχείρησης για τα αιτούμενα της επιδότησης λεωφορεία και τέλος

Είναι κατάντια για 3η φορά να ταλαιπωρούνται οι ήδη ταλαιπωρημένοι και οικονομικά εξαντλημένοι μεταφορείς.

Και επειδή υπάρχει περίπτωση να μην είστε ενημερωμένος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καλοπροαίρετα σας ενημερώνω.

Μας ήρθε δε σήμερα όχι η ενημέρωση για να πάρουμε την οικονομική στήριξη και όχι από το υπουργείο Τουρισμού, αλλά από το συνδικαλιστικό μας όργανο μας ως ακολούθως:

“Σημερινή Ενημέρωση 16/04/2021

Σύμφωνα με επείγουσα ενημέρωση του Υπουργείου Τουρισμού:

“.. το ΦΕΚ 1398 τεύχος Β’ επανεκτυπώθηκε λόγω σφάλματος και συγκεκριμένα διότι εκ παραδρομής το Εθνικό Τυπογραφείο δεν συμπεριέλαβε τον Πίνακα “Στοιχεία τυχόν επιχειρήσεων με τις οποίες η αιτούσα συνιστά ενιαία επιχείρηση…

Επισημαίνουμε ότι οι Περιφερειακές μας Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά”.

Καλείστε όσοι έχετε ήδη υποβάλλει την αίτηση για επιδότηση ηλεκτρονικά και έχετε κάνει χρήση του παραρτήματος της ΚΥΑ με γνήσιο υπογραφής να επανυποβάλλετε την αίτησή σας εκτυπώνοντας το επισυναπτόμενο παράρτημα που πλέον έχει διορθωθεί και εκ νέου να προχωρήσετε σε γνήσιο υπογραφής!!”.

Κύριε Υπουργέ, κάντε τουλάχιστον το αυτονόητο, γιατί οι ορθές επαναλήψεις στο υπουργείο σας στο τέλος, θα είναι πιο πολλές από τα θέματα: Ένα συγγνώμη και μια ΕΔΕ για αυτόν ή αυτούς που δεν γνωρίζουν να κάνουν αντιγραφή, προς τους ταλαίπωρους μεταφορείς.

Αυτό θα ήταν τουλάχιστον μια ηθική ικανοποίηση, γιατί το υπουργείο δουλεύει με “γνήσια υπογραφής” και “μπλε σφραγίδες στρογγυλές”,  της δεκαετίας το 80….

Έλεος…

ksd PRIMAGEL Τουρισμού
adv

The post Έλεος κύριε υπουργέ Τουρισμού… appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες