en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Αλλαγή “σκυτάλης” στο WTTC

Την αποχώρηση της Gloria Guevara, μετά από τέσσερα χρόνια, στην ηγεσία του παγκόσμιου τουριστικού φορέα και την αντικατάστασή της από τα μέσα Αυγούστου, από την Julia Simpson, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) . 

Η Gloria Guevara, πρώην υπουργός Τουρισμού του Μεξικού, προσχώρησε στο WTTC τον Αύγουστο του 2017, καταφέρνοντας μέσα στην τετραετία που προηγήθηκε να οδηγήσει το WTTC και τα μέλη του σε μια ατζέντα μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επίδρασης της πανδημίας του Covid στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων. Η Guevara ήταν η “ισχυρή φωνή” στην καθοδήγηση του παγκόσμιου τουριστικού-ταξιδιωτικού τομέα στην πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του, ενώ, παράλληλα, συνέβαλε σημαντικά στην ενότητα του τομέα και στον προσανατολισμό του στον δρόμο για την ανάκαμψη.

Από την άλλη, η νέα πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλός του WTTC, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του International Airlines Group (IAG), Julia Simpson, η οποία αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα από τις 15 Αυγούστου, φέρει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, έχοντας υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια της British Airways, της Iberia και πιο πρόσφατα του International Airlines Group. Παράλληλα, έχει θητεύσει σε ανώτερα επίπεδα στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της ως συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Carnival Corporation, Arnold Donald, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε πρόεδρος του WTTC, απέτισε φόρο τιμής στη Gloria Guevara και καλωσόρισε τη Julia Simpson στον νέο της ρόλο.

Είπε συγκεκριμένα: “Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τη Gloria για την αφοσίωσή της και τη δέσμευσή της στο WTTC, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η συνεισφορά της ήταν ανυπολόγιστη, από τη συμβολή στην ένωση του τομέα, καθώς διαχειρίζεται και ανακάμπτει από την πανδημία, έως την παροχή μιας ισχυρής φωνής και σαφής κατεύθυνσης για την ασφαλή επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Τόσο εγώ, όσο και στο σύνολό της η εκτελεστική επιτροπή είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή βοήθεια της Gloria σε αυτήν τη μετάβαση και την υποστήριξή της στο WTTC.

adv

Ωστόσο, είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τη Julia Simpson, έναν εξαιρετικό ηγέτη με εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε κυβερνητικές θέσεις, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση του WTTC σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Julia στον νέο μου ρόλο του προέδρου του Οργανισμού, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολλές επιτυχημένες πρωτοβουλίες του.

Παίρνοντας τον λόγο η Gloria Guevara, είπε: “Με βαριά καρδιά αφήνω το WTTC. Είμαι πολύ περήφανη που οδήγησα αυτήν την διαφορετική και ταλαντούχα ομάδα, συνεργάστηκα με τόσους καταπληκτικούς ηγέτες της βιομηχανίας, οι οποίοι είναι μέλη του WTTC, και “έχτισα” ισχυρές σχέσεις με επικεφαλής τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Φεύγω από το WTTC μετά την ολοκλήρωση της εντολής μου, το WTTC να ανακτήσει ισχυρότερη θέση ως η “φωνή” του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού. Γνωρίζω ότι υπό τη σταθερή ηγεσία της Julia, το WTTC θα συνεχίσει να βασίζεται σε αυτήν την κληρονομιά και θα οδηγηθεί στην επόμενη ημέρα του, προωθώντας την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού-τουριστικού τομέα.

Από την πλευρά της η Julia Simpson είπε: “Θα είναι μεγάλο προνόμιο να ηγηθώ του WTTC καθώς αναδύεται από τη χειρότερη κρίση στην ιστορία μας. Ταξίδια και τουρισμός διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας 330 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2019. Σε πολλές κοινότητες είναι η ραχοκοκαλιά των οικογενειακών επιχειρήσεων που έχουν μείνει στο έλεός τους.

Ανυπομονώ να διαμορφώσω και να οδηγήσω τη φιλόδοξη ατζέντα του τομέα για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης”.

The post Αλλαγή “σκυτάλης” στο WTTC appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.