en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Από αύριο η Ολλανδία “ξεκλειδώνει” ολόκληρη την Ελλάδα, πλην Αθήνας | Χωρίς τεστ και από Κρήτη

“Ξεκλειδώνει” ολόκληρη την Ελλάδα από αύριο 24 Ιουνίου, πλην Αθήνας, η Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, λίγες μόλις ημέρες μετά την τελευταία τροποποίηση που ενέταξε ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην κίτρινη ζώνη, μαζί με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ενημέρωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, “Από τις 24 Ιουνίου 2021, η ηπειρωτική Ελλάδα (εκτός από την πρωτεύουσα Αθήνα) και το νησί της Κρήτης θα ενταχθούν στην κίτρινη χρωματική ζώνη. Μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2021, θα πρέπει να έχετε αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση από την ηπειρωτική Ελλάδα ή / και το νησί της Κρήτης και θα πρέπει να τεθείτε επίσης σε κατ’ οίκον καραντίνα για 10 ημέρες, όταν επιστρέψετε στην χώρα. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν περιορισμοί για είσοδο στην Ελλάδα. Εάν ταξιδεύετε στην Ολλανδία από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και τα Ιόνια Νησιά, δεν χρειάζεται να δείξετε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) κατά την επιστροφή σας στην Ολλανδία και δεν χρειάζεται να μπείτε σε καραντίνα. Εάν κάνετε μια ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα Αθήνα και φεύγετε από το αεροδρόμιο, θα πρέπει να έχετε τεστ”.

Ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα πράγματα, είναι το γεγονός ότι μόλις χθες πηγή του Sunweb μιλώντας στο Χ&Τ, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει κίτρινη η Κρήτη, ώστε να ξεκινήσουν μαζικά πτήσεις, κάτι που έγινε λίγες ώρες μετά.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που θα ανοίξει τις μαζικές κρατήσεις από την Ολλανδία για Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, από τις 8 Μαϊου οι Ολλανδοί τουρίστες που επέστρεφαν από διακοπές στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δεν θα αντιμετώπιζαν περιορισμούς καραντίνας και PCR test. Ακολούθως στις 15 Μαϊου στην απαλλαγή από καραντίνα και PCR, προστέθηκαν και τα Ιόνια Νησιά. Ωστόσο υπήρξε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στις 30 Μαϊου, όταν η Ολλανδία έβαλε ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην πορτοκαλί ζώνη, επαναφέροντας PCR και καραντίνα.

adv

Σύμφωνα με το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, οι πρώτες πτήσεις του Sunweb, από Ολλανδία, Δανία και Βέλγιο, ανά προορισμό, έχουν ως ακολούθως:

Ολλανδία

– Κάρπαθος: πρώτη πτήση 25/06
– Ρόδος: πρώτη πτήση 24/06
– Κως: πρώτη πτήση 24/06
– Σαντορίνη / Πάρος / Νάξος: πρώτη πτήση 24/06

Βέλγιο

– Κάρπαθος: πρώτη πτήση 25/06
– Σαντορίνη / Πάρος / Νάξος: πρώτη πτήση 24/06
– Ηράκλειο: πρώτη πτήση 22/6
– Κως / Ρόδος: πρώτη πτήση 23/6
– Ζάκυνθος: πρώτη πτήση 27/6

Δανία

– Από 26/6 Ζάκυνθος Κρήτη Ρόδος Κως

Αύξηση κρατήσεων

Πηγή της εταιρίας δήλωσε χθες στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι “…Μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από την ολλανδική κυβέρνηση, ότι ορισμένα ελληνικά νησιά είναι (ξανά) ανοιχτά για τους λάτρεις των διακοπών, χωρίς καραντίνα, βλέπουμε ότι ο αριθμός των κρατήσεων αυξάνεται πολύ γρήγορα. Αξιοσημείωτος είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρατήσεων της τελευταίας στιγμής”.

Και συνεχίζει στην δήλωσή της: “Κάντε κράτηση σήμερα και φύγετε μέσα σε λίγες μέρες. Δημοφιλείς προορισμοί τελευταίας στιγμής είναι η Κως και η Ρόδος. Επίσης, η Κρήτη, η οποία εξακολουθεί να είναι πορτοκαλί στις Κάτω Χώρες, εμφανίζει υψηλές κρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η Κρήτη είναι ο μεγαλύτερος προορισμός της Sunweb, οπότε ελπίζουμε ότι αυτός ο δημοφιλής προορισμός θα μετακινηθεί σύντομα στο κίτρινο και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας όμορφες διακοπές”.

 

Υπογραμμίζεται δε ότι οι Ολλανδοί έχουν “ειδικό βάρος” για μεγάλες τουριστικές αγορές της περιοχής, όπως την Κω που υποδέχεται περί τους 120.000 Ολλανδούς σε ετήσια βάση.

Οι μεγάλοι ολλανδικοί tour operators, μεταξύ των οποίων Corendon, Sunweb και TUI, είχαν ανακοινώσει αναστολή των προγραμμάτων τους, κάποιοι για 2 εβδομάδες και κάποιοι έως τις 3 Ιουνίου και αναμένεται άμεσα να υπάρξουν ανακοινώσεις και από TUI και Corendon για την επανέναρξη των πτήσεων.

The post ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Από αύριο η Ολλανδία “ξεκλειδώνει” ολόκληρη την Ελλάδα, πλην Αθήνας | Χωρίς τεστ και από Κρήτη appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες