en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Αποστολή της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων στην Κύπρο για τον προσβάσιμο τουρισμό

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ξενοδόχων της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα, στη Λεμεσό της Κύπρου. Ήδη, η αποστολή, έχει επιστρέψει στη βάση της, με τις αποσκευές της, γεμάτες με γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον «Προσβάσιμο Τουρισμό», που αφορά τη διευκόλυνση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και δυσκολίες, στην πρόσβαση σε χώρους ξενοδοχειακών καταλυμάτων. 
Πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως θα μεταφέρει σε μια από τις μελλοντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθεί τις εμπειρίες από το ταξίδι, ενώ ήδη μέσα από τα δελτία ενημέρωσης που έχουν δημοσιευθεί έχουν γίνει γνωστές, πολλές λεπτομέρειες αυτού, μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Τη Δευτέρα 31 Μαΐου η αποστολή των Ξενοδόχων επισκέφτηκαν την Λευκωσία όπου  μια επιτροπή επισκέφθηκαν το Επίσκοπο Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριο με τον οποίο είχαν εργασία πάνω στο  επίσης σημαντικό θέμα και του θρησκευτικού τουρισμού και την ανταλλαγή επισκεπτών μεταξύ των δυο εκπληκτικών περιοχών.
«Η Επισκοπή Μεσαορίας είναι μια Επισκοπή που ανήκει Εκκλησιαστικά στην Εκκλησία της Κύπρου άνευ ποιμαντικής περιφέρειας. Δημιουργήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου το Μάρτιο του 2008, κατόπιν εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας είναι τιτουλάριος Επίσκοπος (μη επαρχιούχος), δηλαδή δεν έχει Επισκοπική Περιφέρεια, και είναι βοηθός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, με ευθύνη συγκεκριμένου έργου και η έδρα του βρίσκεται εντός του Μεγάρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στη Λευκωσία. Από τις 30 Μαρτίου 2008 μέχρι και σήμερα Επίσκοπος Μεσαορίας είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος».
Το απόγευμα της Δευτέρας, η αποστολή αφού ξεναγήθηκε στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και στη «Πράσινη γραμμή», επισκέφτηκαν το Ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» όπου πραγματοποιήθηκε ακόμη μια εκδήλωση εκ μέρους των διοργανωτών  στο θέμα του «Προσβάσιμου Τουρισμού». Οι κύριοι ομιλητές εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού κα. Ελίνα Χριστοφίδου και ο κ.  Σάββας Χατζηκύρου, μίλησαν για τις διευκολύνσεις προσβασιμότητας σε Ξενοδοχειακές επιχείρησης δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία μέσα από το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασαν.
Προηγήθηκε χαιρετισμός και σύντομη τοποθέτηση του συντονιστή  του ΕΤΑΠ Λευκωσίας κ.κ.  Σωτηρίου Χριστοφόρου και χαιρετισμός του  Προέδρου του ΕΤΑΠ Λευκωσίας κ.κ. Θεόδωρου Κρίγκου και της Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής της ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. κα. Χριστιάνας Ιακωβίδου.
 Χαιρετισμό και ευχαριστίες προς την αποστολή απηύθυνε ο συντονιστής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Χρήστος Νικολαΐδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γιάννη Κουρούπα και όλους του συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία όλες τις ημέρες του προγράμματος, ενώ τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ως στόχο τρεις άξονες: 
–          Την προσβασιμότητα στους χώρους των ξενοδοχείων.
–           Την ανταλλαγή εμπειριών για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής όπως και των Μετεώρων τα οποία έχουν πολλές προοπτικές για το μέλλον.
–          Την δικτύωση και επέκταση των ξενοδόχων με τουριστικούς πράκτορες της περιοχής για την καλύτερη συνεργασία, φέρνοντας κοντά τους φορείς για το καλό όλων.
« Ήταν χρήσιμες οι ευκαιρίες που είχαμε και η συνεργασία και σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαϊδης.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Κουρούπας, ο οποίος ανέφερε: 
«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σας. Είδαμε πολλά και μάθαμε πολλά και σας ευχαριστούμε. Ένα πρόγραμμα Erasmus πάντα βοηθά και ενώνει περιοχές. Κάναμε φίλους εδώ στην Κύπρο και αυτό είναι που κρατούμε ως κόρη οφθαλμού. Έχουμε από κοινού στόχους και μαζί μπορούμε να ατυχούμε κάτι καλό για όλους. Σήμερα συναντηθήκαμε και με τον Επίσκοπο Γρηγόριο και είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία μαζί του. Ευχαριστούμε για όλα και είμαστε κατενθουσιασμένοι».
Εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων χαιρετισμό απεύθυνε ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Σπύρος Νικολογιάννης:
«Εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Ήταν χρήσιμη και σημαντική η συνάντηση μαζί σας όλες αυτές τις ημέρες. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα έχουμε μια καλή συνεργασία μεταξύ μας και σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε και να σας ξεναγήσουμε στον Δήμο Μετεώρων».
Την Ένωση Ξενοδόχων τίμησε με αναμνηστικό δώρο ο κ. Θόδωρος Κρίγκου Πρόεδρος του ΕΤΑΠ Λευκωσίας, ενώ δώρα προς όλους απένειμαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, ενώ ακολούθησε η παράθεση δείπνου που είχε στόχο την καλύτερη γνωριμία των παρευρισκομένων και την ανταλλαγή απόψεων σε τουριστικά θέματα.
Source: tornosnews.gr

Original article: Αποστολή της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων στην Κύπρο για τον προσβάσιμο τουρισμό.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες