en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Βρετανία: Δημοσιεύματα για ξεχωριστή κατάταξη νησιωτικών προορισμών | Προς την “πράσινη λίστα” τα Κανάρια Νησιά

Τα Κανάρια Νησιά θα μπορούσαν να είναι ο τελευταίος προορισμός που θα προστεθεί στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, στην πρώτη αυτή φάση, σύμφωνα με δημοσίευμα της express. H ενδεχόμενη αυτή αλλαγή, έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για τις 12 πράσινες χώρες που μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί αυτό το Καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει και το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αλλά έχουν επικαλεστεί και οι ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στην Βρετανία, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για κατάταξη προορισμών και στην βάση νησιών και όχι μόνο χώρας, με φήμες να κάνουν λόγο για “έλλειψη πόρων” να αξιολογηθούν οι νησιωτικοί προορισμοί στην πρώτη αυτή φάση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ηγέτης της περιφερειακής κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων, Angel Victor Torres, δήλωσε ότι η περιοχή θα περιληφθεί στον πράσινο κατάλογο του Ηνωμένου Βασιλείου «αμέσως». Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνήσει να προσθέσει τα νησιά στη λίστα, θα είναι ο δέκατος τρίτος προορισμός που θα καλωσορίσει τους Βρετανούς επισκέπτες, εντός του Μαΐου, μετά την σημερινή έναρξη των ταξιδιών, με βάση το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη.

Ο κ. Torres είπε ότι ελπίζει ότι η Ημέρα των Καναρίων Νήσων, μια δημόσια αργία στις 30 Μαΐου, θα μπορούσε να συμπέσει με την επιστροφή Βρετανών τουριστών στα νησιά και δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις βρετανικές αρχές και η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίζει περιοχές και προορισμούς ξεχωριστά από τα κράτη, είναι κάτι που θα συμβεί”. «Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αμέσως», κατέληξε εμφατικά.

adv

Η Ισπανία δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τα νησιά της, όπως τα Κανάρια και οι Βαλεαρίδες, θέλουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την ηπειρωτική χώρα από τη βρετανική κυβέρνηση.Τα ισπανικά νησιά, που περιλαμβάνουν προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, η Ίμπιζα, η Τενερίφη και η Γκραν Κανάρια, έχουν επί του παρόντος τον έλεγχο των δικών τους λιμένων και αεροδρομίων για τους εθνικούς ταξιδιώτες.

Αντίστοιχη επιδίωξη υπάρχει και από τους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, οι οποίοι ήδη για κάποιες χώρες (π.χ. Ολλανδία) είναι προσβάσιμα.

Οι κάτοικοι της Ισπανίας μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά με την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ PCR για κορονοϊό.

Το ποσοστό των νησιών σε κρούσματα COVID-19 είναι χαμηλότερο από το ηπειρωτικό τμήμα της Ισπανίας, με τις Βαλεαρίδες Νήσους να διαθέτουν έναν από τους χαμηλότερους σωρευτικούς ρυθμούς μετάδοσης σε ολόκληρη την ισπανική επικράτεια.

Ωστόσο, η ισπανική περιοχή της Βαλένθια έχει το χαμηλότερο ποσοστό μετάδοσης όλων, και η κυβέρνησή της θέλει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο να «περιφερειοποιήσει» τον πράσινο κατάλογό του. Εάν ορισμένες ισπανικές περιφερειακές κυβερνήσεις πετύχουν ένταξη στην πράσινη λίστα, οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας αυτό το Καλοκαίρι και όχι σε άλλες.

Αν και τα Κανάρια Νησιά δεν περιλαμβάνονται ακόμη στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι επιτρέπουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στην περιοχή χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή. Αυτές οι χώρες είναι η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία.

Και οι Βαλεαρίδες

Οι αρχές από τις Βαλεαρίδες Νήσους αναφέρουν ότι εργάστηκαν σκληρά στο παρασκήνιο για να ενταχθούν στην πράσινη λίστα και να καλωσορίσουν τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Iago Negueruela, τοπικό υπουργό Τουρισμού, η κυβέρνηση ενέκρινε το «Σχέδιο Επανενεργοποίησης του Τουρισμού» μια πρωτοβουλία 11 εκατομμυρίων ευρώ για «διευκόλυνση της ασφαλούς επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών».

“Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρουσιάζουμε το” Πακέτο ασφαλείας “, ένα ενημερωμένο πρωτόκολλο ασφάλειας για την προστασία των τουριστών και των εργαζομένων στον Τουρισμό και προβάλλουμε την ασφάλεια στον προορισμό, με διάφορες ρυθμίσεις ασφαλείας, που στοχεύουν στη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19 στο αρχιπέλαγος”, είπε ο Negueruela.

Σε μια σημαντική κίνηση για να γίνει ο προορισμός μια ελκυστική πρόταση για τους παραθεριστές, τέθηκε μέγιστη τιμή για ένα PCR τα 75 € και 30 € για μια δοκιμή αντιγόνου.

Επιπλέον, κυκλοφόρησε ένας νέος ιστότοπος – Safetourism.illesbaleares.travel με τις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές για τους επισκέπτες, ο οποίος αναφέρει λεπτομερώς τις απαιτήσεις εισόδου και τους ισχύοντες περιορισμούς που ισχύουν.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα αναπτύξουν επίσης την εφαρμογή SafeBeach, η οποία επιτρέπει στους τουρίστες να ελέγχουν τα επίπεδα επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο στις παραλίες. Η εφαρμογή θα εμφανίζει ποιες παραλίες είναι λιγότερο γεμάτες και ποιες είναι σε πλήρη χωρητικότητα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις.

The post Βρετανία: Δημοσιεύματα για ξεχωριστή κατάταξη νησιωτικών προορισμών | Προς την “πράσινη λίστα” τα Κανάρια Νησιά appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες