en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Εβδομάδα 21-27 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Την επόμενη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου θα δούμε:
21 Ιουνίου Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ
Σίμος Κακάλας
Αίανταςτου Σοφοκλή
Πειραιώς 260 (Κήπος)
21 έως 24 Ιουνίου, 22:30
25 Ιουνίου, 23:00
Μανιασμένος, περιφέρεται στο πεδίο της μάχης, σφαγιάζοντας τους εχθρούς του. Στο τέλος, όμως, αυτό που απομένει στα αιματοβαμμένα πόδια του δεν είναι παρά ένα κοπάδι από νεκρά πρόβατα.
Ένας ηττημένος αντιήρωας παίζει τάβλι. Ο Αίαντας του Σοφοκλή, εμβληματική μορφή διαψευσμένου αρσενικού, μεταφέρεται σε ένα υπαίθριο αναψυκτήριο. Καθηλωμένος από τον παραλογισμό της δικής του βίας, στέκεται μετέωρος ανάμεσα στα υπό κατάρρευση χιλιετή πρότυπα αρρενωπότητας και τα περιεχόμενα μιας νέα εποχής. Μόνη παρηγοριά του η τέχνη και ο ποιητής που, μέσω της γλώσσας, θα τον υπερασπιστεί. Οι κοινωνικές μεταβολές, η μετασχηματιστική δύναμη της βίας, η αυτοτιμωρία και η τρέλα, όλα μπαίνουν στο τραπέζι σε ένα τυχαίο καφενείο, πεδίο φαντασμάτων του παρελθόντος, στοιχειωμένο από γενιές ολόκληρες αρσενικής επίδειξης και αναμετρήσεων.
Ο Σίμος Κακάλας φέρνει στο σήμερα το έργο του Σοφοκλή και τον τραγικό Αίαντα, τον ήρωα που καταλήφθηκε από μανία και σκότωσε κοπάδια βοδιών, νομίζοντας πως είναι οι εχθροί του οι Αργείοι. «Πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σ’ αυτούς τους αιώνιους χαρακτήρες; Εγώ, αδυνατώ να κατανοήσω το αξιακό τους σύστημα. Γιατί να επιστρέφει κανείς σε κάτι που έχει αποστραγγιστεί; Ο Αίαντας στέκει επίσης στο χείλος, στο μεταίχμιο δύο πράξεων βίας, η μία εκτός εαυτού και η άλλη συνειδητά», λέει ο σκηνοθέτης. Μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα ερμηνευτών, συνθέτει ένα χορικό για τον κόσμο που αλλάζει και τις μεταβαλλόμενες αξίες του.
Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.
Σίμος Κακάλας
Αίανταςτου Σοφοκλή
Πειραιώς 260 (Κήπος)
21 έως 24 Ιουνίου, 22:30
25 Ιουνίου, 23:00
Εισιτήρια ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5€
Μετάφραση Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας
Σκηνικό Γιάννης Κατρανίτσας
Κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ
Κατασκευή μασκών Μάρθα Φωκά
Φωτισμοί Παναγιώτης Λαμπής
Δάσκαλος Χορού Κωνσταντίνος Ντέλλας
Επιμέλεια ήχου Coti K.
Βοηθός σκηνοθέτη Ουίτσι
Παίζουν (αλφαβητικά) Ανθή Ευστρατιάδου, Σίμος Κακάλας, Κίμωνας Κουρής, Κωσταντίνος Μωραΐτης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Συριόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου – Βίκυ Στρατάκη

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΧΟΡΟΣ
Σοφία Μαυργάνη
MAUΘ
 Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε
23, 24 & 25 Ιουνίου, 21:00
 Αν σώμα θα σκάσω το κλείσω το στόμα θα σκάσω αν κλείσω το στόμα το σώμα θα σκάσω αν κλείσω. 
Tρεις ερμηνεύτριες – η Χαρά Κότσαλη, η Παγώνα Μπουλμπασάκου και η Αντιγόνη Φρυδά – συντονίζονται σε μια χορογραφική σκυταλοδρομία με οδηγό το στόμα ως σώμα.  
Επιχειρούν ένα σόλο με επεξεργασμένο κινητικά λεξιλόγιο πάνω σε ένα τραμπολίνο που πάλλεται και αναπνέει σε μια συμβολική αναλογία με τις φωνητικές χορδές και το διάφραγμα.  
Σε ένα ηχητικό τοπίο φτιαγμένο μόνο από φωνές οι ερμηνεύτριες με οδηγό το στόμα και τη μουσικότητα του σώματος, πειραματίζονται στη δημιουργία μια νέας γλώσσας. Μιας γλώσσας βασισμένης σε μια παράδοξη συνθήκη εξίσωσης ήχου και κίνησης, όπου το στόμα, πέρα από τη διαμεσολάβηση της λογικής, γίνεται ο αυθόρμητος πρωταγωνιστής της επικοινωνίας. 
Η Σοφία Μαυραγάνη, η Ελληνίδα χορογράφος του Aerowaves για το 2019, συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος. Στο έργο της MOUΘ αντλεί στοιχεία από το βιβλίο “Lexicon of the Mouth. Poetics and Politics of Voice and the Oral Imaginary” του Brandon LaBelle για να αναδείξει τη φωνή ως δομικό στοιχείο της σωματικής έκφρασης και την κίνηση του σώματος ως ισοδύναμο στοιχείο μιας πολυφωνικής σύνθεσης. 
Σοφία Μαυραγάνη
MAUΘ
Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε
23, 24 & 25 Ιουνίου, 21:00
Εισιτήρια ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Χορογράφος – Δημιουργός Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεία – Συνδημιουργία Χαρά Κότσαλη, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Αντιγόνη Φρυδά
Φωνητικό υλικό – Ενορχήστρωση φωνών Μάρθα Μαυροειδή
Ζωντανή επεξεργασία μουσικού – φωνητικού υλικού Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης
Σκηνικά – Κοστούμια Πάρις Μέξης
Φωτισμοί Εβίνα Βασιλακοπούλου
Δραματουργία FBDS
Makeup artist  Κατιάννα Χατζηλουίζου
Κατασκευή κοστουμιών Ράνια Ρήγα – ORHANDMADE
Φωτογράφος  Μαργαρίτα Νικητάκη
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής Fingersix/Athens, Γιώργος Καλαντζής
Παραγωγή Fingersix/Athens
Με την υποστήριξη του neimënster
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ
 Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Ντανιίλ Τρίφονοφ
Έργα Κουμεντάκη, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
24 Ιουνίου, 21:00
Αν υπάρχει ένας σύγχρονος πιανίστας που να μπορεί να θεωρηθεί άξιος επίγονος των μεγάλων «αστέρων» της χρυσής εποχής του πιάνου, αυτός είναι αναμφίβολα ο Ντανιίλ Τρίφονοφ. Η εκρηκτική δεξιοτεχνία και η βαθιά εκφραστικότητα της ερμηνείας του εγγυώνται μια συγκλονιστική ανάγνωση του αειθαλούς Δεύτερου Κοντσέρτου του Ραχμάνινοφ. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη στιβαρή μπαγκέτα του καταξιωμένου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, παρουσιάζει επίσης την Ενάτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς, που λόγω της πυκνότητας, της διαύγειας και της φρεσκάδας της αποκαλείται κάποιες φορές «η κλασική του Σοστακόβιτς». Τη συναυλία ολοκληρώνει το ατμοσφαιρικό Ισοκράτημα ενός παιδιού του Γιώργου Κουμεντάκη, εμπνευσμένο από την ανεκτίμητη βυζαντινή μουσική παράδοση.
«Ανεβαίνει στη σκηνή με τον αέρα ενός βετεράνου: αυτού που πάντα καταφέρνει να υπνωτίσει το κοινό, που ανασύρει περισσότερα χρώματα σε ένα μέτρο από όσα βρίσκουν οι περισσότεροι πιανίστες σε ένα ολόκληρο έργο», έγραφαν με απροκάλυπτο ενθουσιασμό οι Times υμνώντας το απίστευτο ταλέντο, αλλά και τη μνημειώδη συγκέντρωση του 30χρονου βιρτουόζου πιανίστα Ντανιίλ Τρίφονοφ. Ο παγκοσμίως κορυφαίος μουσικός που δε σταματά να εφευρίσκει νέους τρόπους να μελετά, να εμβαθύνει, να διαπερνά τις παρτιτούρες… «Παίζει σα να ονειρεύεται». Ας ονειρευτούμε μαζί του λοιπόν, στις 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο όπου συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο θυελλώδες Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και Ορχήστρα σε ντο ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους του συνθέτες. Η βραδιά ανοίγει με το Ισοκράτημα ενός παιδιού του Γιώργου Κουμεντάκη, ο οποίος πάνω στο βυζαντινό θεμελιώδες του ισοκρατήματος στήνει μια μεταφυσική γιορτή. Η συναυλία κλείνει με την Ενάτη Συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Ένα έργο με βαθύ λυρισμό, θλίψη αλλά και σαρδόνιο χιούμορ. Στο πόντιουμ ο στιβαρός Λουκάς Καρυτινός.
Πρόγραμμα
Γιώργος Κουμεντάκης (γενν. 1959)Ισοκράτημα ενός παιδιού
Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943)Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18Moderato Ι Adagio sostenuto Ι Allegro scherzando
Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975)Συμφωνία αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70Allegro Ι Moderato Ι Presto Ι Largo Ι Allegretto
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Ντανιίλ Τρίφονοφ
Έργα Κουμεντάκη, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
24 Ιουνίου, 21:00
Moυσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός
Σολίστ Daniil Trifonov πιάνο
Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ • ΖΩΝΗ Α΄ 50€ | ΖΩΝΗ Β΄ 40€ | ΖΩΝΗ Γ΄ 30€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25/20/15€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16/12€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr
στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ – ΚΥΚΛΟΣ 1821
Παντελής Φλατσούσης
Εθνικό ντεφιλέ
 Πειραιώς 260 – Χώρος Δ
26-27 Ιουνίου, 21:00
28-29 Ιουνίου, 22:00
O Χώρος Δ της Πειραιώς 260 μεταμορφώνεται σε πασαρέλα, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Το Εθνικό ντεφιλέ προσκαλεί τους θεατές να παρακολουθήσουν μία διαφορετική επίδειξη μόδας, με θέμα την ιστορία της φουστανέλας και άλλων ιστορικών ενδυμάτων που συναντάμε κατά την εξέλιξη του ελληνικού κράτους. Επί σκηνής, το εθνικό μας ένδυμα, αλλά και η στολή του εύζωνα και η σουλιώτικη ενδυμασία του Βύρωνα, το φράκο του Κοραή και η φουστανέλα του Όθωνα, τα φράγκικα του Καποδίστρια και η φορεσιά της Αμαλίας. Τα μοντέλα της επίδειξης παρελαύνουν και αφηγούνται στιγμές από την ελληνική ιστορία, σε ένα κείμενο που συντίθεται από πρωτότυπες πηγές, ιστορική έρευνα, απομνημονεύματα, Τύπο και αλληλογραφία της εποχής.
Ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης εκφράζει τα ερωτήματα της παράστασης: «Πόσο μας επηρεάζουν όσα έλαβαν χώρα 200 χρόνια πριν; Είναι, όμως, οι ιστορικές αφηγήσεις αδιάψευστα τεκμήρια, και μιλάνε όντως για το παρελθόν, ή μήπως λένε περισσότερα για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο στο παρόν, και πώς φανταζόμαστε το μέλλον;». Το Εθνικό ντεφιλέ τοποθετείται στο μέλλον, 300 χρόνια μετά την Επανάσταση. Στο 2121, όπου τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πλέον. Με άξονα την ιστορία του εθνικού ενδύματος και με αναστοχαστική διάθεση, η παράσταση αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι να συνθέσουν την ταυτότητά τους πέρα από τα έθνη και πώς θα μπορούσαν να φτιαχτούν άλλες κοινότητες, πιο συμπεριληπτικές. Σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με έναν πολυσυλλεκτικό θίασο και με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση από τον Jan Van de Engel, το Εθνικό ντεφιλέ επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα θέτοντας το ερώτημα τι τύπου κοινότητες θα μπορούσαμε να επινοήσουμε σήμερα, ώστε να πετύχουμε μία καλύτερη συνύπαρξη.
Ο Παντελής Φλατσούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά το 2011. Εργάστηκε ως ηθοποιός, από το 2011 έως το 2016, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θέατρο Ακροπόλ, Skrow Theatre, Knot Gallery, σε σκηνοθεσία των Σπύρου Ευαγγελάτου, Βίκυς Γεωργιάδου, Βασίλη Μαυρογεωργίου. Από το 2014 έως το 2017 συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα και τον Θωμά Μοσχόπουλο ως βοηθός σκηνοθέτη ( Η Δίκη του Κ., Καντίντ, Σκοτεινές Γλώσσες, Ένας Δράκος…μα ποιος Δράκος, Μικρό-μικρό, μεγάλο-μεγάλο), ενώ ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τον Ανέστη Αζά και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην παράσταση Το Φιντανάκι (2017).
Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις,οι οποίες αναζητούν νέες φόρμες παρουσίασης θεατρικού ντοκιμαντέρ, όπως το site – specific Κυψέλη – New Kids On the Block (Φεστιβάλ Αθηνών 2019) και το NO FUTURE! (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης 2018). Επίσης έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις, κλασικών και σύγχρονων κλασικών έργων όπως Οι Στρατιώτες του Jakob Michael Reinhold Lenz (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2020) σε δική του μετάφραση, Ιταλική Νύχτα του Ödön von Horvath (Β’ Σκηνή Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας 2019) έργο το οποίο ανέβηκε, αλλά και μεταφράστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ίδιο και Λεόντιος και Λένα του Georg Büchner (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων 2018).
Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών
Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.
Παντελής Φλατσούσης
Εθνικό ντεφιλέ
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ
26-27 Ιουνίου, 21:00
28-29 Ιουνίου, 22:00
Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Σκηνοθεσία – Κείμενο Παντελής Φλατσούσης
Δραματουργία Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά – Κοστούμια Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση – Ζωντανή εκτέλεση Jan Van de Engel
Βίντεο editing Μάριος Γαμπιεράκης – Χρυσούλα Κοροβέση
Σχεδιασμός φωτισμών Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Συνεργασία στη δραματουργία Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Παίζουν Houssain Amiri, Θέμης Θεοχάρογλου, Γιώργος Κριθάρας, Ντέμπορα Οντόγκ, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αινείας Τσαμάτης, Γιλμάζ Χουσμέν
Οργάνωση παραγωγής Κωστής Παναγιωτόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής SPECTRUM AMKE
Ευχαριστίες Βασίλη Κουκαλάνι, Τηλέμαχο Κώτσια, Γιώργο Σύρμα, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Για την άδεια χρήσης αποσπασμάτων στην κειμενική σύνθεση της παράστασης, θερμές ευχαριστίες στο Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ, τις Εκδόσεις Ύψιλον/βιβλία και την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, την εφημερίδα Τα Νέα και την Έφη Φαλίδα, την εφημερίδα Η Αυγή  και τη Μαρία Ρεπούση, τον Χρίστο Παπαδάκη και τη Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λουίς Σεπούλβεδα
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Αίθριο)
26 – 27 Ιουνίου 19:00 & 20:15
3 – 4 Ιουλίου 19.00 & 20:15
Η δύναμη της  αγάπης μπορεί να κάνει τα πάντα δυνατά!
Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν ξεψυχήσει, εμπιστεύεται το αβγό της στον καλό γάτο Ζορμπά και του ζητά να το φροντίσει. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει;
Τη συγκινητική αλληγορία του πολυβραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα για τον γάτο που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει, σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου.
Με την πολυετή εμπειρία στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, ο σκηνοθέτης, με μια δυνατή ομάδα συντελεστών, δημιουργεί έναν χαρούμενο κόσμο από ζώα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, με τη σκέψη ιδιαίτερα στα παιδιά που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει
Εισιτήρια ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΔΟ 5€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5€
Διασκευή Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά – Κοστούμια Μαγδαληνή Αυγερινού
Επιμέλεια κίνησης Σοφία Πάσχου
Εικαστικό παράστασης Γιάννης Σιδέρης
Βοηθός σκηνοθέτη Μάρω Χαραλαμπίδου
Παίζουν Άνδρη Θεοδότου, Θάνος Λέκκας, Λυδία Τζανουδάκη, Στράτος Χρήστου, Απόστολος Ψυχράμης
Φωτογραφίες παράστασης

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ
 Πέτρος Κλαμπάνης
Tora Collective
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
25-26 Ιουνίου, 21:30
Πώς συναντιούνται μουσικές από το Αιγαίο έως την Ήπειρο και από τα Ιόνια νησιά μέχρι την Κρήτη, μιλώντας στον νου και στην καρδιά ερμηνευτών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, κουλτούρες και παραδόσεις; Συνενώνοντας δεξιοτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική, το Tora Collective γεφυρώνει τη Δύση με την Ανατολή και το σήμερα με την παράδοση, συνθέτοντας μια οικουμενική, μουσική αφήγηση.
Μια τολμηρή επανεκκίνηση στον διάλογο ανάμεσα στους πολιτισμούς, με όχημα τη δύναμη της μουσικής και του αυτοσχεδιασμού. Μαζί με τον Πέτρο Κλαμπάνη, στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα βρίσκονται επί σκηνής ο σπουδαίος Πετρολούκας Χαλκιάς, η Αρετή Κετιμέ, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, ο Kristjan Randalu και ο Ziv Ravitz.
Πέτρος Κλαμπάνης
Tora Collective
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
25-26 Ιουνίου, 21:30
Εισιτήρια: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Καλλιτεχνική επιμέλεια Πέτρος Κλαμπάνης
Ερμηνεύουν Αρετή Κετιμέ (Ελλάδα) φωνή, σαντούρι, Πετρολούκας Χαλκιάς (Ελλάδα) κλαρίνο, Θωμάς Κωνσταντίνου (Ελλάδα) φωνή, ούτι, Kristjan Randalu (Εσθονία) πιάνο, φωνή, Ziv Ravitz (Ισραήλ) ντραμς, κρουστά, Πέτρος Κλαμπάνης (Ελλάδα – Αμερική) μπάσο, φωνή
Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr
στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

Source: travelling.gr

Original article: Εβδομάδα 21-27 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.