en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Ελλάδα και Κύπρος οι τοπ προορισμοί για τους Γερμανούς – Πρώτα στην προτίμηση των Βρετανών τα ελληνικά νησιά

«Έκρηξη κρατήσεων» για τις καλοκαιρινές διακοπές, με την Ελλάδα και την Κύπρο μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση, αναμένει ο επικεφαλής της εταιρείας Tourism Future International (TFI), Ralph Schiller και εκτιμά ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Σημειώνει πάντως ότι πλήρης αποκατάσταση του κλάδου θα υπάρξει το 2022.

«Λόγω της προόδου στον εμβολιασμό τόσο στην Γερμανία όσο και στις χώρες προορισμού, είμαστε πεπεισμένοι ότι φέτος θα έχουμε θερινή περίοδο διακοπών», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur και τονίζει ότι «όταν θα επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια, αναμένεται έκρηξη κρατήσεων». Θεωρεί ωστόσο ότι στους ταξιδιωτικούς προορισμούς θα ισχύουν λίγο-πολύ τα περυσινά πρωτόκολλα, με αποστάσεις, μάσκες, απολύμανση και άλλα μέτρα ασφάλειας.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθούν στους εμβολιασμένους προνόμια στις μετακινήσεις, ο Ralph Schiller επισημαίνει ότι αυτό θα το αποφασίσουν κυρίως οι ξενοδόχοι και οι χώρες τους. Δεν αναμένει ωστόσο ότι οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων θα προχωρήσουν τελικά σε τέτοιες διακρίσεις.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση για τους Γερμανούς έχουν ήδη οι παραδοσιακοί προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα και βέβαια η ίδια η Γερμανία. Για την Τουρκία, διευκρινίζει, θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθούν εκεί οι αριθμοί των κρουσμάτων, ενώ εκτιμάται ότι η Αίγυπτος θα ανοίξει προς το τέλος του καλοκαιριού. Αυξανόμενο ενδιαφέρον διαπιστώνεται ακόμη για την Καραϊβική, αλλά, όπως εξηγεί, για τους μακρινούς προορισμούς θα χρειαστεί ακόμη χρόνος.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της TUI περί επιδόσεων οι οποίες το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα φθάσουν στο 75% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ο επικεφαλής της TFI κάνει λόγο για κάπως «τολμηρή» εκτίμηση, αλλά παραδέχεται ότι «ο κόσμος κάθεται ήδη πάνω σε έτοιμες βαλίτσες» και ανυπομονεί να ταξιδέψει. Για τη δική του εταιρεία αναμένει ανάκαμψη, αλλά πιθανότατα όχι ακόμη κερδοφορία, παρ‘ότι το προηγούμενο διάστημα περιορίστηκαν σημαντικά τα έξοδα.

Αυτήν τη στιγμή η TFI έχει φθάσει στο 20-30% των κρατήσεων της αντίστοιχης περιόδου του 2019, αλλά για τον Οκτώβριο οι κρατήσεις ανέρχονται στο 50%, ενώ για το 2022 βρίσκονται ήδη στο προ-κρίσης επίπεδο. «Το βλέπετε: ο κόσμος σχεδιάζει να εμβολιαστεί και να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα», σημειώνει. Ο ίδιος υπολογίζει ότι στα προ-κρίσης επίπεδα για τα ταξίδια θα φτάσουμε εντός του 2022, αλλά η κατάσταση στις επαγγελματικές μετακινήσεις θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εξομαλυνθεί.

Πρώτα στην προτίμηση και των Βρετανών τα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι

H Holiday Extras κατόπιν μελέτης που διενέργησε 1.000 παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου προέκυψε ότι τα ελληνικά νησιά είναι οι προορισμοί που θέλουν να επισκεφθούν φέτος οι Βρετανοί σε ποσοστό 33% όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί το επιτρέψουν. Άλλωστε η χώρα μας “μπήκε” πρόσφατα στην “πράσινη λίστα” των Βρετανών για διακοπές. Δείτε επ ευκαιρίας εδώ με ποιους 3 τρόπους θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τον Μάιο. 

Την ίδια στιγμή τέσσερις στους πέντε Βρετανούς (81%) σκοπεύουν να κατευθυνθούν σε νέους προορισμούς όταν επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια ενώ θέλουν να είναι ευέλικτοι με τους προορισμούς των διακοπών τους και δεν θα επιστρέψουν σε τοποθεσίες που έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι θέλουν μια αλλαγή σκηνικού (44 %) για τις διακοπές τους.

Δείτε επίσης τη λίστα της Guardian με τους 10 ελληνικούς προορισμούς που προτείνει για διακοπές μετά τη πανδημία

Μάλιστα, το 17% ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο εξοικονόμησαν χρήματα για να κάνουν «ειδικές» διακοπές όταν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας των προτιμήσεων των Βρετανών. Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ελληνικά νησιά ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό όσων προτιμούν τον εσωτερικό τουρισμό (29%) τους εξωτικούς προορισμούς και τις δραστηριότητες στις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες των Βρετανών

Να επισκεφθούν ένα νησί στην Ελλάδα (33%)Ένα σύντομο διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο (29%)Χαλάρωση σε παραλία στα Φίτζι (28%)Κρουαζιέρες στην Καραϊβική (24%)Σερφ στη Χαβάη (21%)Αφρικανικό σαφάρι (17%)Εξερεύνηση της Σκανδιναβίας (16%)Πεζοπορία στο μονοπάτι Inca στο Περού (9%)

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Source: travelstyle.gr

Original article: Ελλάδα και Κύπρος οι τοπ προορισμοί για τους Γερμανούς – Πρώτα στην προτίμηση των Βρετανών τα ελληνικά νησιά.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες