en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Silversea Cruises | Σε ποιους προορισμούς θα κάνει home porting

της Εύας Οικονομάκη

Με 4 κρουαζιερόπλοια, έναντι 1 τα προηγούμενα χρόνια, θα κάνει φέτος home porting στην Ελλάδα η Silversea Cruises, έχοντας προγραμματίσει 60 αναχωρήσεις από τον Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης. Συνολικά, μάλιστα, σε σύγκριση με άλλες χρονιές η εταιρεία αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Μεταξύ των πλοίων που θα ταξιδέψουν στις ελληνικές θάλασσες, θα βρίσκεται ένα νεότευκτο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, ενισχύοντας τη δυναμική του κλάδου στη χώρα. Ο λόγος για το Silver Moon, το νεόκτιστο πλοίο της εταιρείας Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά στις 18 Ιουνίου, με σταθμούς νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και το Ισραήλ. Ήδη για τις προβλεπόμενες διαδικασίες το πλοίο κατέπλευσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό

Ο σχεδιασμός της Silversea Cruises, που εξειδικεύεται στις luxury κρουαζιέρες, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα.

«Η εταιρεία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα επόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες», αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, ενώ σημειώνει ότι ήδη η ζήτηση και από τους πελάτες της από μεγάλες αγορές είναι υψηλή.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση για φέτος να προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γελασάκη, ναυτικό πράκτορα της Silver Sea Cruises, «η παρουσία τεσσάρων πλοίων της εταιρείας στα ελληνικά νερά δημιουργεί ισχυρή βάση για ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο αλλά και τόνωσης της κίνησης σε λιμάνια της χώρας, που δεν είναι και συνήθεις προορισμοί της κρουαζιέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα, όπως π.χ. τη Σύρο, εκτός από κλασικούς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κ.λπ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, η Silversea Cruises προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και αναφορές στις κουλτούρες των χωρών όπου βρίσκεται προβάλλοντας τους προορισμούς αλλά και δίνοντας υπεραξία σε όλη τη συνδεόμενη αλυσίδα αξίας. Να σημειωθεί ότι βάσει στοιχείων της εταιρείας κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300-400 δολ. ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές.

Αυστηρά πρωτόκολλα

Η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα, ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Επιπλέον, στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ βέβαια και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητάς του.

Στις εκδρομές θα τηρηθεί το σχέδιο της bubble shorex και με βάση την κατάσταση στα νησιά σε μεταγενέστερο στάδιο μπορεί να επιτραπούν οι ελεύθερες αποβιβάσεις στα λιμάνια.

Σημειώνεται ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

The post Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Silversea Cruises | Σε ποιους προορισμούς θα κάνει home porting appeared first on Tourism Today.

Proceed Booking