en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στην Αίγυπτο

Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στην Αίγυπτο

Παρούσα θα είναι η Ελλάδα στο ιστορικό για την Αίγυπτο γεγονός της μεγάλης «χρυσής» παρέλασης των Φαραώ, στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 3 Απριλίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι, το Σάββατο το πρωί, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο, Νίκου Γαριλίδη. Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο κ. Θεοχάρης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τους τρόπους επανεκκίνησης του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, όταν θα μπορούν να το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Αμέσως μετά, το Σάββατο λίγο πριν το μεσημέρι, ο κ. Θεοχάρης θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ στην πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, τη λεγόμενη ως «Ροτόντα της Ανατολής», που εκτός από θρησκευτικό μνημείο αποτελεί και ένα σημαντικό ιστορικό χώρο για την Αίγυπτο, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή προέλευσης χώρας. Εκεί, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για θέματα θρησκευτικού τουρισμού, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και του καθηγουμένου της ιεράς μονής π. Δαμασκηνού Αλαζράι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας θα παραβρεθεί στο ιστορικό γεγονός της χρυσής παρέλασης των Φαραώ, στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός για την Αίγυπτο, που θα αποτελέσει τη μεταφορά, με κάθε μεγαλοπρέπεια, σε νέο χώρο, των 22 βασιλικών μουμιών και των 17 σαρκοφάγων, από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο μουσείο συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ, στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου. Θα ξεκινήσει με κάθε μεγαλοπρέπεια το απόγευμα της 3ης Απριλίου, παρουσία πολλών επισήμων από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα έχει χαρακτηριστικό του το άπλετο φως μέσα στη νύχτα, με όλα τα κτίρια από τα οποία θα περάσει η πορεία των μουμιών και των σαρκοφάγων να είναι φωταγωγημένα και την πομπή να συνοδεύουν άρματα και άλογα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, θέλοντας να αναβιώσει για μία ακόμη φορά το βασιλικό τρόπο με τον οποίο οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Αιγύπτου μεταφέρονταν στην τελευταία κατοικία τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πομπή θα αποτελείται από είκοσι δύο βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο. Ανάμεσα στις μούμιες θα βρίσκονται εκείνες των βασιλέων Ραμσίς Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ΄ καθώς και τις βασίλισσες Χατσεπτσούτ, Μεριταμέν σύζυγο του βασιλιά Αμεντχοτέπ και την ‘Αχμος Νεφερτάρη, σύζυγο του βασιλιά ‘Αχμος.
Τις εκδηλώσεις αναμένεται να αναμεταδώσουν ζωντανά πάνω από 400 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source: travelling.gr

Original article: Επίσκεψη Χ. Θεοχάρη στην Αίγυπτο.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες