en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Η ελληνική παραλία που έχει και… δεν έχει άμμο για να διαλέξεις

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα μπορείς να βρεις την παραλία που θες, με άμμο ή χωρίς, με σκιά ή με βράχια, ερημική ή οργανωμένη, για οικογένειες, λάτρεις των σπορ και γυμνιστές. Στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες επιλογές με ελληνικές παραλίες για να διαλέξεις αυτή που σε βολεύει και ταιριάζει στα γούστα σου. Υπάρχουν και κάποιες που συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά. Όπως μια από τις αγαπημένες μας παραλίες η οποία και έχει άμμο και δεν έχει! Μπορείς να διαλέξεις ποια πλευρά προτιμάς αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καταευχαριστηθείς το μπάνιο σε μια παραλία με ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Ο λόγος για την παραλία του Γαλησσά στη Σύρο. Μια παραλία που δεν είναι τυχαία αγαπημένη όσων επισκέπτονται συχνά το νησί.

Διακοπές με σκάφος: Ταξίδια που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Ελληνικές παραλίες: Ο Γαλησσάς που έχει και… δεν έχει άμμο για να διαλέξεις
Η παραλία του Γαλησσά είναι μια παραλία με ρηχά κρυστάλλινα νερά. Όταν λέμε ρηχά εννοούμε πολύ ρηχά. Περπατάς για δεκάδες μέτρα και το νερό φτάνει κάτω από το γόνατο. Γι’ αυτό το λόγο την επιλέγουν κυρίως οικογένειες καθώς θεωρείται πολύ ασφαλής. Η αφράτη άμμος και η μεγάλη έκτασή της είναι στα επιπλέον θετικά της. Εκτός όμως από αυτά είναι και μια από τις ελληνικές παραλίες η οποία έχει το χαρακτηριστικό ότι διαθέτει δύο πλευρές.
Η μία πλευρά έχει ατελείωτη, χρυσή άμμο και η άλλη πλευρά ένα μεγάλο πεζούλι από το οποίο πηδάς κατευθείαν στο νερό. Είναι έτσι διαμορφωμένο μάλιστα, ώστε μπορείς να κάτσεις στο πέτρινο «παγκάκι», να απλώσεις την πετσέτα σου να κάνεις ηλιοθεραπεία αλλά και να κατέβεις με σκαλιά στο νερό. Η παραλία του Γαλησσά δεν αποτελεί τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες μας και ιδιαίτερες ελληνικές παραλίες των Κυκλάδων. Αλλά και γενικά το χωριό αυτό της Σύρου είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές διακοπές που τα έχουν όλα. Ποικιλία καταλυμάτων και καταστημάτων και την ησυχία που χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από την βαβούρα της καθημερινότητας. Στον Γαλησσά θα βρεις και ένα ξεχωριστό εκκλησάκι που είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στο βράχο.
Διακοπές στη Σύρο, στην αρχόντισσα των Κυκλάδων

Όποιος βρίσκεται στη Σύρο για διακοπές, σίγουρα θα συστήσει την εμπειρία του σε όσους ξέρει. Είναι ένα νησί αρχοντικό στο οποίο εκτός από μπάνιο σε καθαρές ελληνικές παραλίες, ωραία γαστρονομία και καλή νυχτερινή διασκέδαση, έχει και πολλά ακόμη να δεις και να κάνεις. Εκεί θα δεις το Θέατρο Απόλλων που λέγεται ότι αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Η Άνω Σύρος είναι μια γειτονιά όνειρο στην οποία βρίσκεται και το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, που τραγούδησε για τη Γαλησσά στη Φραγκοσυριανή:
Θα σε πάρω να γυρίσωΦοίνικα, ΠαρακοπήΓαλησσά και Nτελαγκράτσιακαι ας μου ‘ρθει συγκοπήΓαλησσά και Nτελαγκράτσιακαι ας μου ‘ρθει συγκοπή
Σημείο αναφοράς, βέβαια, στη Σύρο, είναι η Ερμούπολη, η πολύχρωμη αρχόντισσα η οποία από ψηλά είναι σαν πίνακας. Καλές βόλτες, καλές βουτιές στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες!
Ταξίδια στην Ελλάδα
Διακοπές στη Λήμνο: Ζήσε σα ντόπιος στο νησί των αντιθέσεων
Ελληνικές παραλίες: Η εμπειρία του Οτζιά με τα ρηχά νερά και την αφράτη άμμο
Ποιο νησί λέγεται «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου και γιατί
Source: exploringgreece.tv

Original article: Η ελληνική παραλία που έχει και… δεν έχει άμμο για να διαλέξεις.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες