Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι είπε ότι η χώρα θα εισαγάγει το δικό της πιστοποιητικό εμβολιασμού στα μέσα Μαΐου.

Η Telegraph ανέφερε ότι αυτό θα επέτρεπε στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Ιταλία χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα εάν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από τον Covid, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ελεγχθεί με αρνητικό αποτέλεσμα.

adv

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα διατίθεται το πιστοποιητικό στους Βρετανούς παραθεριστές.

Η Ιταλία αναμένεται να συμπεριληφθεί στην «πορτοκαλί λίστα» όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύψει το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών για ταξίδια στο εξωτερικό, οπότε οι παραθεριστές θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να εισαγάγει ένα ψηφιακό δελτίο υγείας για τους ταξιδιώτες, αλλά δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, Βρετανοί και αλλοδαποί τουρίστες με ιατρικό δελτίο – είτε απόδειξη εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ PCR – θα μπορούν να επισκεφθούν ξανά τη Γαλλία από τις 9 Ιουνίου.

Η Γαλλία αρχίζει να αίρει τα μέτρα κλειδώματος κατά τη διάρκεια του Μαΐου με επιστροφή στο σχεδόν φυσιολογικό έως τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η Telegraph, τα τεστ κορονοϊού στην Αυστρία θα γίνονται δωρεάν για τους αλλοδαπούς για την ενίσχυση του τουρισμού.

Η χώρα προσφέρει ήδη δωρεάν τεστ για Αυστριακούς πολίτες και κατοίκους.

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης αναμένεται να συμπεριληφθεί στην πορτοκαλί λίστα όταν αποκαλυφθούν οι κατηγορίες φωτεινών σηματοδοτών αργότερα αυτήν την εβδομάδα, οι οποίοι λιγότεροι από 10 προορισμοί αρχικά βρίσκονται στην πράσινη λίστα.

Ακόμη η πορτογαλική Μαδέρα, προσφέρει ένα δωρεάν τεστ PCR Covid-19 ανά επισκέπτη, το οποίο πρέπει να ληφθεί κατά την άφιξη ή την αναχώρηση, με αποτελέσματα εντός 24 ωρών.

Στο παρελθόν προσέφερε δωρεάν δοκιμή στο αεροδρόμιο με την άφιξη.

Οι επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον Covid-19 δεν χρειάζονται τεστ.