en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

«Ιωάννινα, η ελληνική Σίλικον Βάλεϊ»

Στις γερμανικές επιχειρήσεις πληροφορικής που εγκαθίστανται στα Ιωάννινα αναφέρεται η Rheinische Post
«Όταν ο Φιλιπ Ντόιτσερ, μηχανικός πληροφορικής στη γερμανική εταιρεία λογισμικού TeamViewer, άκουσε για πρώτη φορά για τα Ιωάννινα σκέφτηκε: Φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά που είναι;» Έτσι αρχίζει η ανταπόκριση της Rheinische Post, παρουσιάζοντας μία πόλη άγνωστη στο γερμανικό κοινό: Τα Ιωάννινα, τη «Σίλικον Βάλεϊ της Ελλάδας» όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης Μωϋσής Ελισάφ, ένας χαρακτηρισμός που υιοθετεί η εφημερίδα του Ντίσελντορφ. «Σήμερα ο Ντόιτσερ είναι επικεφαλής της ελληνικής TeamViewer με έδρα τα Ιωάννινα», αναφέρει η Rheinische Post. «Η θυγατρική επιχείρηση αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. ‘Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2019 με 18 συνεργάτες’ λέει ο Ντόιτσερ. ‘Τώρα είναι ήδη 41, υπολογίζουμε φέτος να φτάσουμε τους 50, ενώ ο μακροχρόνιος σχεδιασμός προβλέπει 150 συνεργάτες’. Η TeamViewer από την πόλη Γκέπινγκεν δεν είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής που επέλεξε την Ελλάδα ως έδρα για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της. Πριν από τους Σουαβούς είχε ήδη εγκατασταθεί στα Ιωάννινα η εταιρεία P&I από το Βίσμπαντεν».
Ποια είναι τα συγκρητικά πλεονεκτήματα;  «Υπέρ της Ελλάδας συνηγηρεί ο συνδυασμός ενός αξιόλογου και ακόμη ανεκμετάλλευτου ανθρώπινου δυναμικού, των καλών τοπικών συνθηκών και της υποστήριξης που παρέχει η πολιτική. Η επιλογή των Ιωαννίνων οφείλεται κυρίως στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο, με 20.000 φοιτητές, ανήκει στα πιο αναγνωρσμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερα h Σχολή Πληροφορικής, που ιδρύθηκε το 1993, έχει εξαιρετική φήμη». Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο που μετράει για τον Φϊλιπ Ντόιτσερ: «Ο ανταγωνισμός στην τοπική αγορά εργασίας δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, κατά συνέπεια έχουμε πολλές πιθανότητες να προσλάβουμε, αλλά και να κρατήσουμε τους καλύτερους που εντοπίζουμε στην περιοχή. Στα Ιωάννινα πολλοί συνεργάτες είναι ακόμη καινούριοι, αλλά μπαίνουν γρήγορα στο πνεύμα της επιχείρησης και ταυτίζονται με την TeamViewer».
Τροπικό Πάσχα με …περιοριστικά μέτρα
Η Ελλάδα περιορίζει τις εκδρομές στην περίοδο των εορτών» επιγράφεται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Süddeutsche Zeitung. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Πολλή ζέστη θα έχει στο ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, οι προγνώσεις κάνουν λόγο για 35 βαθμούς, μπορεί και περισσότερο, ωστόσο δεν προβλέπεται ιδιαίτερη καλοκαιρινή ανεμελιά σε αυτή τη γιορτή. Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σταθμούς ελέγχου γύρω από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, για να επιβεβαιώσει ότι όσοι εγκαταλείπουν τη μόνιμη κατοικία τους μπορούν πράγματι να επικαλεστούν για τη μετακίνησή τους ‘σημαντικούς λόγους’. Σε αυτούς περιλαμβάνονται επαγγελματικές υποχρεώσεις, ένα έκτακτο ιατρικό περιστατικό ή και η κηδεία στενού συγγενή».
Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην εξελιχθεί η Μεγάλη Εβδομάδα σε εστία υπερμετάδοσης, με τον ιό να μεταδίδεται από τις μεγάλες πόλεις στα νησιά και να εξαπλώνεται εκεί. Μία τέτοια εξέλιξη θα κατέστρεφε τις ελπίδες για μία αξιόλογη τουριστική σεζόν, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Μαίου. Γι αυτό άλλωστε η καμπάνια εμβολιασμού εστιάζει ιδιαίτερα σε δημοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού».
Πηγή: DW
Source: tornosnews.gr

Original article: «Ιωάννινα, η ελληνική Σίλικον Βάλεϊ».

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες