en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Hellenic Seaplanes και IFLY

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία IFLY, του ομίλου iGroup ανακοινώνει η Hellenic Seaplanes που ανοίγει την αγορά των υδροπλάνων.

Οι δύο αναδυόμενες εταιρείες μοιράζονται το όραμα της επόμενης ημέρας, σχεδιάζοντας να ανοίξουν νέες αγορές. Να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα. Καθώς και να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους στον εισερχόμενο, εξερχόμενο αλλά και ντόπιο επιβατικό κοινό της Ελλάδας.

Η IFLY εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα. Και παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων.

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση:

  • Των κοινών προκλήσεων και αναγκών του τουρισμού.
  • Του τομέα μεταφορών μεγιστοποιώντας τις επιλογές του επιβατικού κοινού.

blank

Τα τρία επίπεδα της στρατηγικής συμφωνίας

Η στρατηγική συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σε τρία, αλληλένδετα επίπεδα:

  • Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της IFLY στο αεροδρόμιο Μεγάρων από πλευράς Hellenic Seaplanes για την υποστηρικτική λειτουργία των υδροπλάνων της, καθώς εκεί θα αποτελέσει το κέντρο της εταιρείας για τη συντήρηση και έλεγχο των αεροσκαφών της καθώς και για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα.
  • Δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών. Παρέχοντας συνδυαστικά τις υπηρεσίες τους και δημιουργώντας ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα. Στοχεύοντας πάντα την αύξηση της επιβατικής κίνησης με τα πτητικά τους μέσα.
  • Ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και διαμόρφωση κοινών προτάσεων στρατηγικής για την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος -επενδυτικού και επιχειρηματικού- που θα προάγει την ανάπτυξη μιας νέας αεροπορικής εποχής στην Ελλάδα βασισμένης στις συνδυασμένες μεταφορές.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Μεγάρων.

Και συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν το πλάνο των διαδικασιών που θα ακολουθηθεί για την κατάλληλη συντήρηση του στόλου υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes τα οποία σύντομα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις πρώτες πτήσεις βάζοντας στόχο την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

blank

Εμπορικές πτήσεις καθημερινά σε Ελλάδα και γειτονικές χώρες

«Η εταιρεία μας πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις σε καθημερινή βάση, σε όλους τους προορισμούς της Ελλάδας αλλά και σε γειτονικές χώρες, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFLY κ. Γιώργος Βέρπης.

Ο στόλος μας αποτελείται από επτά δικινητήρια ελικόπτερα και δύο ιδιωτικά Jet.

Διαθέτουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Μεγάρων όπου διατηρούμε την μεγαλύτερη Βάση Συντήρησης με υψηλές τεχνολογικά προδιαγραφές, μικρών αεροσκαφών, στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Η στρατηγική συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα, θα βοηθήσει στην ευόδωση των σχεδίων της Hellenic Seaplanes για την υλοποίηση του αντικειμένου της που αφορούν την πραγματοποίηση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα.

Μαζί θα θέσουμε ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Το οποίο θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και τις απαιτήσεις μεταφοράς του σε όλα τα συμβατικά αεροδρόμια/ ελικοδρόμια, σε όλα τα υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία της χώρας με οργανωμένες και charter πτήσεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι η ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Διαμορφώνοντας την τουριστική ταυτότητα πολλών περιοχών της Ελλάδας που δεν διαθέτουν αεροπορικό μεταφορικό δίκτυο».

blank

Το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτό» για τη Hellenic Seaplanes

Το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτό» για τη Hellenic Seaplanes και την εφαρμογή του πλάνου της για πτήσεις στους ελληνικούς ουρανούς με υδροπλάνα από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής σεζόν.

«Σήμερα, αυτή η στρατηγική συνεργασία δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της λειτουργίας των υδροπλάνων αλλά και ένα καθοριστικό βήμα για την ωρίμανση της νέας αγοράς των υδροπλάνων της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους

Στα πλάνα του στρατηγικού σχήματος είναι η συνεργασία και διασύνδεση των προσφερόμενων υπηρεσιών των δύο εταιρειών. Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο μεταφορικό προϊόν στην Ελλάδα.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων που καλύπτει η ΙFLY συνδέεται άρρηκτα με τις υπηρεσίες της Hellenic Seaplanes που περιλαμβάνουν:

  • Επιβατικές πτήσεις με υδροπλάνα.
  • Την οργάνωση και εκτέλεση διάφορων τύπων αεροπορικού φορτίου, επιβατών VIP, αεροδιακομιδές, τουριστικές-περιηγητικές πτήσεις.
  • Ναυλωμένων και άλλων μη προγραμματισμένων αεροπορικών δραστηριοτήτων με υδροπλάνα.

Η συνεργασία Hellenic Seaplanes και IFLY σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την εκκίνηση της πτητικής λειτουργίας των υδροπλάνων μας φέτος το καλοκαίρι.

Τα αεροσκάφη μας θα πραγματοποιούν αξιόπιστες, ποιοτικές και πάνω από όλα ασφαλείς πτήσεις. Τον νευραλγικό τομέας της συντήρησης, του ανεφοδιασμού και λεπτομερούς ελέγχου των αεροσκαφών αναλαμβάνει μια εταιρεία με επιτυχημένη πορεία στο χρόνο, με υποδομές και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών».

blank

Μία από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες βάσεις συντήρησης στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη

Η βάση συντήρησης, επισκευής και ελέγχου που θα χρησιμοποιεί πλέον η Hellenic Seaplanes για τα υδροπλάνα της είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδόν.
Και παράλληλα μία από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Η κατασκευή της έγινε με υψηλές και απαιτητικές προδιαγραφές. Έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρη πιστοποίηση της.

Ο χώρος έχει συνολικά εμβαδόν 3.100 τ.μ. Και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους συνεργείων (ηλεκτρονικά αεροσκαφών, μηχανουργείο κ.α.) γερανογέφυρα, computer room ειδικών προδιαγραφών αποθηκευτικούς χώρους, τεχνική βιβλιοθήκη, γραφεία και αίθουσα εκπαίδευσης προσωπικού.

The post Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Hellenic Seaplanes και IFLY appeared first on Tourism Today.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες