en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Μονοήμερη εκδρομή: 4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις εάν πας στο Λαύριο

Ψάχνεις ένα μέρος κοντά στην Αθήνα και δίπλα στη θάλασσα που να μπορέσεις να φτάσεις σε περίπου μία ώρα. Βάλε σε μια τσάντα τα απαραίτητα και έφυγες για μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο. Η πόλη του Λαυρίου έχει ταυτιστεί με τη μεταλλευτική ιστορία της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει εκσυγχρονιστεί τουριστικά λόγω της αναβάθμισης του λιμανιού. Το low profile Λαύριο διαθέτει εντυπωσιακά αλλά παράλληλα «σεμνά» νεοκλασικά σπίτια γύρω από την κεντρική πλατεία και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τη βουή της πόλης και να φάνε καλό και φρέσκο ψάρι. Την εκδρομή στο Λαύριο μπορείς να τη συνδυάσεις και με μία στάση στο Σούνιο καθώς είναι στον δρόμο σου.
Το ιερό των Αιγυπτίων θεών που βρίσκεται 40 λεπτά από την Αθήνα
Μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο: Πρωινός καφές με θέα θάλασσα
Εάν πας μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο καλό θα είναι να φτάσεις πρωί. Έτσι θα κάτσεις και θα απολαύσεις τον καφέ σου στο λιμάνι με θέα τη θάλασσα και τα σκάφη που είναι εκεί αραγμένα. Θα δεις επίσης τα πλοία που φεύγουν για την Τζιά, για ορισμένα Κυκλαδονήσια και για το βόρειο Αιγαίο και θα καταστρώσεις τα σχέδιά σου για την επόμενη εκδρομή.
Φυσικά θα περάσεις από το φημισμένο κτίριο με το Ρολόι της Ελληνικής Εταιρείας Μεταλλουργείων που από το 1870 έως το1880 αποτέλεσε τρόπον τινά το θυρωρείο της, αφού από εκεί εισέρχονταν και εξέρχονταν οι υπάλληλοι και οι εργάτες της.

Μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο για φρέσκο ψάρι
Στο κέντρου του Λαυρίου θα βρεις πολλά ταβερνάκια. Στον πεζόδρομο όπου και να καθίσεις θα φας φρέσκο ψάρι και άλλα μεζεδάκια. Θα νιώσεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει και πως είσαι σε νησί ενώ παράλληλα θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε αρκετές παραλίες.
Μην ξεχάσεις να δεις από κοντά τη Γαλλική Σκάλα στη βόρεια πλευρά του λιμανιού.

Στη βόρεια πλευρά του λιμανιού σώζονται σήμερα η σιδερένια Γαλλική Σκάλα και ακριβώς πίσω της τα ερείπια των αποθηκών της Γαλλικής Εταιρείας.
Ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στην έξοδο της πόλης όπου πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Θορικού. Η Γαλλική Σκάλα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Λαυρίου καθώς αναδεικνύει τη μεταλλευτική και μεταλλουργική ιστορία του τόπου.
Αρχαίο θέατρο Θορικού: Το μέρος που πρέπει να δεις αν πας μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο

Αν πας εκδρομή στο Λαύριο αφού πρώτα απολαύσεις την πόλη, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα. Πρόκειται για το θέατρο Θορικού που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Θεωρείται μάλιστα μοναδικό λόγω του ιδιόμορφου ελλειψοειδούς σχήματός του αλλά την καταπληκτική προς τη θάλασσα θέα του.
Περπατώντας στο λιμάνι του Λαυρίου θα συναντήσεις ένα άγαλμα. Μια γυναικεία μορφή που ατενίζει τη Μακρόνησο και συμβολίζει τη μάνα, την αδερφή, τη σύζυγο και τη μνηστή του Μακρονησιώτη κρατούμενου.

Επίσης στο Λαύριο θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις αρκετά νεοκλασικά κτίρια. Ένα από αυτά είναι και το παλιό Δημαρχείο του Δήμου Λαυρεωτικής. Πρόκειται για ένα διώροφο γωνιακό κτίσμα σε αυστηρά κυβικό σχήμα και με μπαλκόνι που στηρίζεται σε φουρούσια. Το 1929 ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος είχε βγει στο μπαλκόνι του για να εκφωνήσει λόγο προς τον λαό του Λαυρίου. Είχε μεταβεί στην πόλη για να επιληφθεί προσωπικά του μεγάλου ζητήματος της δυναμικής απεργίας των μεταλλωρύχων της πόλης. Το συγκεκριμένο κτίσμα σήμερα στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Λαυρίου και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Ταξίδια στην Ελλάδα
Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι: 48 ώρες σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό 
Εκδρομή στο Γαλαξίδι: Μια έξυπνη πρόταση δίπλα στην Αθήνα 
Μονοήμερη στο Λουτράκι: 4 λόγοι για να την οργανώσεις
Source: exploringgreece.tv

Original article: Μονοήμερη εκδρομή: 4+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις εάν πας στο Λαύριο.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες