en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Μόνο σε εμβολιασμένους Βρετανούς η ελεύθερη είσοδος στην ηπειρωτική Πορτογαλία

Υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα του Covid 19, η Πορτογαλία υιοθέτησε τις ρυθμίσεις της Μάλτας, επιτρέποντας την είσοδο χωρίς καραντίνα μόνο σε εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες. Η ενίσχυση των περιορισμών από τη Μάλτα ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την προσθήκη του νησιού της Μεσογείου στην “πράσινη” λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου για τα διεθνή ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι Βρετανοί φτάνουν στη Μάλτα, από τις 30 Ιουνίου, θα πρέπει να εισέρχονται σε καραντίνα για 14 ημερών, εάν δεν φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τον ίδιο περιορισμό εφαρμόζει από σήμερα (Δευτέρα 28 Ιουνίου) και η Πορτογαλία, για τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ηπειρωτική χώρα, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας, σε ενημερωμένη ταξιδιωτική συμβουλή του, εξαιρουμένης της Μαδέρας.

Η ηπειρωτική Πορτογαλία παραμένει στην “πορτοκαλί” λίστα, του Ην. Βασιλείου από τις 8 Ιουνίου.

Ωστόσο, οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το ταξίδι τους, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης τεστ PCR κατά την είσοδο στο νησί της Μαδέρας, στην Πορτογαλία, το οποίο εντάσσεται στην πράσινη “λίστα παρακολούθησης”, από τις 4 π.μ., την Τετάρτη 30 Ιουνίου, μαζί με τις Βαλεαρίδες νήσους και νησιά της Καραϊβικής, όπως τα Μπαρμπάντος.

Οι αλλαγές αυτές επιβάλλονται εν μέσω των προσπαθειών της Γαλλίας και της Γερμανίας οι Βρετανοί ταξιδιώτες να υπόκεινται σε καραντίνα όταν ταξιδεύουν οπουδήποτε στην Ε.Ε., υπό τον φόβο της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουήλ Μακρόν και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επέμειναν στη σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, να επιβληθεί ένας πανευρωπαϊκός κανόνας καραντίνας για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, προς οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, πιστεύεται ότι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην υπόλοιπη Ε.Ε. για να ευθυγραμμιστούν μαζί τους, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με την Telegraph.

adv

Η Ισπανία και η Ελλάδα απέρριψαν την ιδέα να εισαγάγουν μια γενική απαγόρευση στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει: “Όσον αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα, δεν πρέπει να υιοθετήσουμε μια λογική νέων περιορισμών, αλλά, αντίθετα, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς”.

Ο Henry Smith, συντηρητικός πρόεδρος του Future Aviation Group, δήλωσε ότι η στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας ήταν “περισσότερο πολιτική προσπάθεια”, παρά μια απαίτηση που βασίζεται σε στοιχεία του Covid-19.

Είπε στην εφημερίδα: “Νομίζω ότι η Ε.Ε., πιθανότατα, βλέπει την προσπάθεια να αποκλείσει τη Βρετανία από τα διεθνή ταξίδια ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον εαυτό τους, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά κοντόφθαλμο”, προσθέτοντας ότι, “η κίνηση αυτή κινδυνεύει να βλάψει τις ηπειρωτικές οικονομίες, εμποδίζοντας τα επαγγελματικά ταξίδια και τον Τουρισμό”.

Σε μια ενημέρωση την Παρασκευή το απόγευμα, η TUI επιβεβαίωσε ότι θα λειτουργεί στους “πράσινους” προορισμούς της Αντίγκουας, της Ίμπιζας, της Μαγιόρκας, της Μενόρκας, των Μπαρμπάντος, της Γρενάδας, της Μαδέρας, της Μάλτας, της Ισλανδίας, του Γιβραλτάρ και του Τζέρσεϋ.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να πετάει σε “πορτοκαλί” προορισμούς, όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κως, η Κούβα, η Φουερτεβεντούρα, τα Γκραν Κανάρια, το Λανζαρότε, η Πορτογαλία, η Αγία Λουκία και η Τενερίφη.

“Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις, κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη ενημέρωση να αναμένεται στις 15 Ιουλίου, αναφέρει η TUI. Για να προσθέσει: “Δεν θα μεταφέρουμε πελάτες σε προορισμούς που θα απαιτούν καραντίνα κατά την άφιξη, εκτός εάν αυτό μπορεί να μην ισχύει με την προσκόμιση αρνητικού τεστ Covid”.

Ο Danny Callaghan, διευθύνων σύμβουλος της Ταξιδιωτικής Ένωσης Λατινικής Αμερικής και πρόεδρος της Travel Industry Alliance, δήλωσε: “Ενώ η προσθήκη μερικών χωρών στον πράσινο κατάλογο είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια δυσπιστία στο κοινό μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση να τηρήσει τα πρωτόκολλα της Global Travel Taskforce, ώστε να μην υποβαθμιστεί ξαφνικά μια από αυτές τις πράσινες χώρες”.

The post Μόνο σε εμβολιασμένους Βρετανούς η ελεύθερη είσοδος στην ηπειρωτική Πορτογαλία appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Proceed Booking