en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Νοτοπούλου – Φραγγίδης: «Παραμένουν τα προβλήματα στα χερσαία σύνορα της χώρας»

Με ανακοινώσεις τους οι τομεάρχες Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργος Φραγγίδης, αντίστοιχα, καταγγέλλουν τις συνθήκες που επικρατούν στα χερσαία σύνορα της Ελλάδος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

© money tourism copyright photo

Στην ανακοίνωσή της η κα. Νοτοπούλου υπογραμμίζει: “Πολύωρες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στα σύνορα, στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές μας χώρες-παραδοσιακές αγορές- που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους.

Παρά τις υπερπροσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης η κατάσταση είναι «παραλυτική»καθώς η “επιτελική κυβέρνηση” δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν  αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων.

Εδώ και μήνες καταθέσαμε επίσημα πρόταση και αποτελεί και κοινή απαίτηση των τοπικών φορέων να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου.

Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας”.

Ο Γ. Φραγγίδης

Από την πλευρά του ο κ. Φραγγίδης σημειώνει: “Σημαντικές για τον τουρισμό και ειδικά της Β. Ελλάδας, οι τροποποιήσεις που έγιναν στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στην χώρα μας, στα σύνορα, από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.
Η δυνατότητα εισόδου με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου) χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα και η αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών (από 6 ετών που ίσχυε, σε 12 ετών από εδώ και στο εξής), είναι θέματα που το Κίνημα Αλλαγής είχε θέσει με ερώτηση στη Βουλή (Α.Π.:7153 9/6/2021). Συνεπώς, η εξέλιξη αυτή δε μπορεί παρά να μας χαροποιεί.
Δυστυχώς, όμως, για τα υπόλοιπα προβλήματα που θέτει προς τους αρμόδιους υπουργούς η εν λόγω ερώτηση, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.
Ουρές χιλιομέτρων, πολύωρη αναμονή και απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες, επιφυλάσσει η ανεπαρκής διαχείριση των χερσαίων συνόρων της χώρας μας. Ελάχιστοι μεθοριακοί σταθμοί είναι ανοιχτοί και λειτουργούν με περιορισμούς σε ωράριο και αριθμό διελεύσεων. Χωρίς επάρκεια σε προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς σύγχρονες υποδομές, χωρίς την κατάλληλη διαχείριση και καταμερισμό των ροών κυκλοφορίας.
Μια τριτοκοσμική κατάσταση, που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τουρίστες.
Αν αυτά ισχύουν τώρα, τι θα γίνει σε λίγο καιρό που η τουριστική σεζόν θα οδεύει προς την κορύφωση;
Κρούουμε τον κώδωνα στην κυβέρνηση, όσο είναι ακόμα καιρός!
Διαφορετικά, θα ευθύνεται σημαντικά για το μαρασμό του τουρισμού της Β. Ελλάδας και τη δημιουργία πρωτοφανούς κοινωνικο-οικονομικού αδιεξόδου στην περιοχή”.

adv

The post Νοτοπούλου – Φραγγίδης: «Παραμένουν τα προβλήματα στα χερσαία σύνορα της χώρας» appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.