en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία καλείται να βρει γρήγορα τον βηματισμό της, ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία. Η κρίση, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, όπως θα εξηγήσει ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί, στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαϊου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  
Η επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού απαιτεί αναβάθμιση των υποδομών και μετασχηματισμό των συναφών κλάδων, όπως του real estate, των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, σύμφωνα με τα πλέον έμπειρα και αρμόδια στελέχη της αγοράς, Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της Dimand S.A., Γιώργος Χρυσικός, CEO της Grivalia Hospitality,Γεώργιος Βήλος, Executive Director και Commercial & Business Development της Fraport Greece και ο Στέφανος Θεοδωρίδης, CEO της TEMES S.A..
Με βασικά όπλα φέτος την τεράστια εμβολιαστική επιχείρηση και το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο ελληνικός τουρισμός θα προσπαθήσει να επανέλθει και ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στις νέες προτιμήσεις των τουριστών και τη νέα καταναλωτική συμπεριφορά που διαμορφώθηκαν. Πρόκειται για μία κρίσιμη πτυχή για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού την οποία θα φωτίσουν οι Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και ο  Δημήτριος Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ελληνικού Τουρισμού.
Το στοίχημα μιας φιλικότερης προς το περιβάλλον Ελλάδας που θα φέρει τη χώρα μας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών θα συζητήσουν οι Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Gregory Miller, Executive Director, Center for Responsible Travel (CREST)-USA, Jeremy Sampson, CEO της Travel Foundation UK, Randy Durband CEO του Global Sustainable Tourism Council (GSTC) South Korea, και Ελένη Ανδρεάδη, Director of Sustainability, Sani-Ikos, Greece. Στη θεματική ενότητα και την ανάπτυξη του τουρισμού και τις προοπτικές θα αναφερθούν οι Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Athens Medical Group και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σύμβουλοι Προγράμματος του Φόρουμ:Atlantic Council, A.C. Laskaridis, Brookings, CEO Initiative, CEPA Center for European Policy Analysis, CFA, Chatham House, Comptete.gr, Dialogue of Civilizations, diaNEOsis, DIKTIO Network for Reform in Greece, European Bank for Reconstruction and Development, Economia Publishing, Hellenic Association of Entrepreneurs, European Investment Bank, Eliamep, ENA Institute for Alternative Policies , Endeavor, Entrepreneurs’ Organization, European Public Law Organization, European Council on Foreign Relations, Global Federation of Competitiveness Councils, Graduate Institute – Albert Hirschman Centre of Democracy in partnership with World Economic Forum – Frontier Insights and United Nations Research Institute of Social Development, Greek Energy Forum, Greek House Davos, HALC, Hanns Seidel Stiftung, Hellenic Agricultural Academy, Hellenic Impact Investing Network,ICC, Institute of International Relations IDIS, ΙΟΒΕ, Institute for Democracy, Konrad Adenaur Stiftung, Hellenic Observatory, Onassis Foundation, Wilfried Martens Center, MIT Enterprise Forum Greece, New Agriculture for a New Generation, Initiative 1821-2021, Roscongress, Hellenic Association of Pharmaceutical Companies, US Embassy & Consulate in Greece, Vienna Economic Forum, Wilson Center, World Bank, YES Forum.
Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.
Source: tornosnews.gr

Original article: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες