en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Οι εμβολιασμοί οδηγούν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης στο Ην. Βασίλειο

Το Tripadvisor αποκάλυψε ότι η διάθεση εμβολίων παγκοσμίως αυξάνει τη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές, με τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν περισσότερο και να ξοδέψουν περισσότερα στα ταξίδια τους από τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες.
Ως μία από τις χώρες όπου η διάθεση του εμβολιασμού έχει ήδη φτάσει σε ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού, οι πρόθυμοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο – μαζί με τους ταξιδιώτες στις ΗΠΑ – προωθούν την ανάκαμψη του τουρισμού, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης.
Στο άλλο άκρο του φάσματος, χώρες όπου η διάθεση εμβολίων βρίσκεται σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο και νέες παραλλαγές του Covid-19 έχουν επηρεάσει τους τοπικούς πληθυσμούς – ιδιαίτερα σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού – αντιμετωπίζουν βραδύτερη ανάκαμψη στη ζήτηση ταξιδιών αναψυχής.
Η έκθεση με τίτλο «A Shot in The Arm for Travel; Η εξέταση του αντίκτυπου του εμβολίου στην απαίτηση ταξιδιού αναψυχής », παρέχει μια μοναδική εικόνα για τις αναδυόμενες τάσεις σχεδιασμού ταξιδιού σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας ανάλυση συμπεριφοράς των δεδομένων αναζήτησης πρώτου μέρους του Tripadvisor.
«Αν χρειαζόμασταν ποτέ απόδειξη ότι τα εμβόλια είναι το κλειδί για τη μακροχρόνια ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα, τα τελευταία στοιχεία για τις τάσεις μας παρέχουν. Τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια φτάνουν σε κάθε μέρος του κόσμου το συντομότερο δυνατό και θα καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους εμβολιασμένους τουρίστες να ταξιδέψουν παγκοσμίως ξανά », δήλωσε ο Stephen Kaufer, CEO και συνιδρυτής της Tripadvisor, Inc.
Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης δείχνουν ότι:
Το εμβόλιο έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζήτηση στέγασης. Χώρες όπου ο ρυθμός διάθεσης του εμβολιασμού είναι πιο προχωρημένος, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενισχύουν τη βραχυπρόθεσμη αύξηση της τουριστικής ζήτησης, ενώ μια πιο σιωπηρή εικόνα ανάκαμψης εμφανίζεται σε ολόκληρη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού:
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν οι μισοί (44%) των Βρετανών σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από το ένα τέταρτο (26%) σκοπεύουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό.
Οι εβδομαδιαίοι όγκοι αναζήτησης ξενοδοχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν τις τάσεις των συναισθημάτων. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2021, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων ήταν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από ό, τι σε αυτό το στάδιο πέρυσι.
Αλλού, από τα τέλη του έτους, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα αναζήτησης ξενοδοχείων στο Tripadvisor, ενώ στην Αυστραλία – η οποία ξεκινά τους χειμερινούς μήνες – η ανάκαμψη στην επισκεψιμότητα αναζήτησης σε μεγάλο βαθμό επίπεδο.
Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες αποτελούν βασικό παράγοντα της ζήτησης – όταν ρωτήθηκαν, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των εμβολιασμένων ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι είχαν κάνει κράτηση για εγχώριες διακοπές, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) συμφώνησαν ότι το εμβόλιο ήταν παράγοντας στην απόφασή τους να κάνουν κράτηση.
Συγκριτικά, λιγότερο από το ένα πέμπτο (19%) των μη εμβολιασμένων ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη κάνει κράτηση για ταξίδι εσωτερικού.
Μεταξύ των Βρετανών που δεν έχουν εμβολιαστεί, σχεδόν οι μισοί (49%) αυτών που σχεδιάζουν εγχώριο ταξίδι περιμένουν να λάβουν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου πριν από την κράτηση.

Η διάθεση εμβολίων προσφέρει επίσης ώθηση για φαγητό και εμπειρίες
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία βίωσαν μια ανοδική πορεία στις αναζητήσεις εστιατορίων στο Tripadvisor τον Απρίλιο, ενώ οι αναζητήσεις για φαγητό ξεπέρασαν τον όγκο της κυκλοφορίας στο ίδιο στάδιο το 2020.
Μεταξύ των εμβολιασμένων βρετανών ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο (30%) δήλωσε ότι αισθάνεται πιο σίγουρο για να δειπνήσει σε εσωτερικούς χώρους, ένας στους πέντε (20%) αισθάνεται πιο σίγουρος για να επισκεφθεί ένα μουσείο και 15% αισθάνεται πιο σίγουρο για να επισκεφθεί ένα θεματικό πάρκο, καθώς αποτέλεσμα της λήψης του εμβολίου.
Ο εγχώριος τουρισμός κυριαρχεί στις αναζητήσεις προγραμματισμού ταξιδιών για την επόμενη περίοδο αιχμής, αλλά για ταξίδια πιο μακριά οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν ήδη ενεργά διεθνή ταξίδια:
Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο Tripadvisor έψαχναν συντριπτικά για εγχώρια ταξίδια
– το 69% των αναζητήσεων ταξιδιού του Ιουνίου παγκοσμίως ήταν για εγχώριους προορισμούς, καθώς και το 63% των αναζητήσεων για ταξίδια Ιουλίου και 60 % αυτών που θέλουν να φύγουν τον Αύγουστο.
Ωστόσο, για ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί αργότερα μέσα στο έτος, οι διεθνείς αναζητήσεις ξενοδοχείων στο Tripadvisor αποτελούν την πλειονότητα των ταξιδιών που προγραμματίστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά μεταξύ ταξιδιωτών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Η αναβίωση του αστικού τουρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
Οι προορισμοί της πόλης επανεμφανίζονται ως το ταξίδι επιλογής για εμβολιασμένους ταξιδιώτες:
Από αυτούς τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που προγραμματίζουν ταξίδια το 2021, σχεδόν το ένα τρίτο (31%) δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο σίγουροι για την επίσκεψη σε ένα αστικό κέντρο ως αποτέλεσμα της λήψης τουλάχιστον μιας δόσης του εμβολίου.
Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των εμβολιασμένων ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει διάλειμμα στην πόλη το 2021, σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τέταρτο (21%) των μη εμβολιασμένων ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατά μέσο όρο, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες σκοπεύουν να περάσουν περισσότερα και να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια από άλλους ταξιδιώτες:
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 22% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να κάνουν μεγαλύτερο ταξίδι από ό, τι θα είχαν κάνει πριν από την πανδημία, αυξάνοντας το 30% των εμβολιασμένων ερωτηθέντων.
Κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σχεδόν οι μισές (46%) όλων των διεθνών αναζητήσεων διαμονής στο Tripadvisor ήταν για διαμονή διάρκειας έξι ημερών και άνω.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των εμβολιασμένων ταξιδιωτών ερωτήθηκαν να ξοδέψουν περισσότερα στο επόμενο ταξίδι τους σε σύγκριση με αυτά που ξόδεψαν για ταξίδια πριν από την πανδημία, ενώ το 20% αυτών που δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο σχεδιάζουν να το κάνουν.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά, το 21% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν μεγαλύτερο ταξίδι από ό, τι θα είχαν κάνει πριν από την πανδημία και το 25% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα στο επόμενο ταξίδι τους.

Source: tourismtoday.gr

Original article: Οι εμβολιασμοί οδηγούν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης στο Ην. Βασίλειο.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες