en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Τουριστική αναβάθμιση με υπηρεσίες υγείας, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές & εκπαίδευση

Τα τρέχοντα ζητήματα της προετοιμασίας για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού στην Κεφαλονιά, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού όπως και του “οπτικοακουστικού”, της τουριστικής εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας που διεξήχθη στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Κεφαλονιά την οποία υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος συνόδευσε την Υφυπουργό σε όλες τις μετακινήσεις και επισκέψεις της, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διασυνδεσιμότητας & Επικοινωνίας Ιονίων Νήσων Δημήτρης Σπανός, οι Δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και Σάμης Γεράσιμος Μονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου, Μαρίνα Βεργωτή και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στο νησί την Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο που διαμορφώνει και υπηρετεί η Περιφερειακή Αρχή για την τουριστική αναβάθμιση των Ιονίων Νήσων, την ανταγωνιστικότητα και την προβολή τους ως τουριστικοί προορισμοί που εξελίσσουν τις υποδομές τους και αναβαθμίζουν το προϊόν τους αλλά και την στήριξη των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό, με την ενίσχυση της ρευστότητας και της προετοιμασίας για την σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην σταδιακή αξιοποίηση όλων των μέσων που διατίθενται για την προβολή εντός και εκτός Ελλάδος από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, την δημιουργία DMO (Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού) για την στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας, τις ευκαιρίες συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς. Ιδιαίτερα, τόνισε την σημασία της αξιοπιστίας των τουριστικών μας προορισμών λόγω των ασφαλών υποδομών τους.
“Ευχαριστώ την Υφυπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της και την στήριξή της σε δύσκολες στιγμές για τον τουρισμό, την προστασία από την πανδημία αλλά και την επούλωση των “πληγών” που άφησε πίσω του ο “ΙΑΝΟΣ”. Πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, των πληγών της στην κοινωνία και η επούλωση των πληγών του ΙΑΝΟΥ. Και σε αυτούς τους στόχους έχουμε το αμέριστο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης. Ο αγώνας μας ειναι καθημερινός για να είμαστε μια ασφαλής Περιφέρεια, ένας τουριστικός προορισμός, “πράσινος” υγειονομικά με εκσυγχρονισμένες υποδομές, στελεχωμένα και ενισχυμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Επίσης, η παροχή αισθήματος ασφαλείας για τους κατοίκους και επισκέπτες από την εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό με εκτεταμένες παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας. Νέα πρόκληση και στόχος μας η διαχείριση των απορριμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος” ενω τόνισε και την ανάγκη ειδικής μέριμνας στην τουριστική προβολή του ΕΟΤ για τα νησιά που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ.
Η Περιφερειάρχης συζήτησε, τέλος, με την Υφυπουργό Τουρισμού την ανάγκη αναβάθμισης των Τουριστικών Σχολών και κυρίως την άμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων, προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς διακοπή. Επιπρόσθετα αντάλλαξαν απόψεις για την δημιουργία προγραμμάτων δια βίου τουριστικής εκπαίδευσης και παιδείας σε όλα τα νησιά σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Source: tornosnews.gr

Original article: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Τουριστική αναβάθμιση με υπηρεσίες υγείας, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές & εκπαίδευση.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες