en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Ποια είναι τα δύο ακίνητα-φιλέτα προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας από το ΤΑΙΠΕΔ

Δύο ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία βρίσκονται σε κομβικά σημεία και διατίθενται προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται στο ραντάρ επενδυτών. Πρόκειται για αστικά/εμπορικά ακίνητα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο eAuction IX, τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠEΔ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr και είναι σε εξέλιξη.
Τα ακίνητα στην Αθήνα, από τα συνολικά 7 του διαγωνισμού, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον, καθώς η Πρωτεύουσα παραμένει ελκυστική ως αγορά real estate, με την ανάπτυξη τόσο εμπορικών, τουριστικών και οικιστικών ακινήτων να παραμένει δυναμική.

Το πρώτο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ, ένα πενταώροφο κτίριο γραφείων, βρίσκεται στην οδό Ιπποκράτους 88 στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και δώμα. Το κτίριο ενδείκνυται για χρήση γραφείων αλλά προσφέρεται και για κατοικία. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και αυτό είναι ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα.
Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας (κεντρική φωτό), στην οδό Αιόλου 17 & Ερμού 64 και προσφέρει θέα στην Ακρόπολη. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε πολυώροφο γωνιακό κτίριο επαγγελματικών χώρων εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, κοντά στην πλατεία Καπνικαρέας. Απέχει 150 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις «Πολεοδομικού Κέντρου», στις οποίες εμπίπτει το ακίνητο, προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μέσα από ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων γης όπως γραφεία, οικιστικές, τουριστικές, εμπορικές, κ.ά.
Τρία παραθαλάσσια γειτνιάζοντα οικόπεδα στη Σαμπάριζα- Ερμιόνη
Στο χαρτοφυλάκιο του eAuction IX υπάρχουν και σημαντικά τουριστικά ακίνητα, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος για ακίνητα που προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση στη χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ έχει προκηρύξει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πώληση τριών παραθαλάσσιων οικοπέδων στη Σαμπάριζα Ερμιόνης με προνομιακή ανεμπόδιστη μαγευτική θέα στο νησί της Ύδρας. Η περιοχή συγκαταλέγεται στις πλέον κοσμικές και αναπτυσσόμενες τουριστικά στην Ελλάδα και παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για πολυτελή ξενοδοχεία.
Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες και είναι κατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών. Επίσης, βρίσκεται δίπλα στα θέρετρα του Porto Hydra και του Hydra Beach (2 χλμ.) και κοντά σε πολλές πολυτελείς εξοχικές κατοικίες αλλά και στον παγκοσμίως γνωστό και δημοφιλή προορισμό της Αρχαίας Επιδαύρου. Απέχει 14 χλμ. από το κέντρο της Ερμιόνης, 4 χλμ. από τη Θερμησία, 30 χλμ. από το Πόρτο Χέλι και 175 χλμ. από την Αθήνα.
Πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας

Στην όμορφη πόλη της Ανδρίτσαινας η οποία αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, βρίσκεται το κεραμοσκεπές κτίσμα του 1935 και το οποίο ανακαινίστηκε το 1990 και στέγαζε το πρώην Ειρηνοδικείο Αδρίτσαινας. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής στην οποία κυριαρχεί το απλό, λιτό, αυστηρό και γεωμετρικό ύφος και είναι και αυτό προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του eAuction IX.
Το ακίνητο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας. Το ακίνητο απέχει 233 χλμ. από την Αθήνα, 65 χλμ. από τον Πύργο, 45 χλμ. από τα Κρέστενα, 55 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 80 χλμ από τη Τρίπολη.
Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 244,43 τμ. και των κτισμάτων 362,35 τμ.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στην ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας μπορεί κανείς να απολαύσει όμορφους περιπάτους στα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσει τα πέτρινα αρχοντικά της και να επισκεφθεί μία από τις σημαντικότερες, ιστορικότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες της χώρας, τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας που δημιουργήθηκε το 1840.
Τα ακίνητα του e-Auction IX

ΑΚΙΝΗΤΟ

1
Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)

2
Σαμπάριζα, Ερμιόνη, Αργολίδα: Τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)

3
Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου, Κύθνος, Κυκλάδες (μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια)

4
Κέντρο, Αθήνα, (Ιπποκράτους), Αττική: Πολυώροφο κτίριο γραφείων (πώληση)

5
Κέντρο, Αθήνα, (Αιόλου & Ερμού), Αττική: Οροφοδιαμέρισμα Γ’ Ορόφου σε πολυώροφο κτίριο (πώληση)

6
Ανδρίτσαινα, Ηλεία, Πρώην Ειρηνοδικείο, τριώροφο λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές κτίριο (πώληση) 

7

Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο, διώροφο κτίσμα (πώληση)

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και εγγράφων της Α΄Φάσης του eAuction IX είναι η 18η Μαΐου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ
Source: tornosnews.gr

Original article: Ποια είναι τα δύο ακίνητα-φιλέτα προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας από το ΤΑΙΠΕΔ.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες