en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Σε καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας το Mouzenidis Travel

Αίτηση στις αρμόδιες αρχές για την υπαγωγή του Mouzenidis Travel, του ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, μέλους του ομίλου Μουζενίδη, στην διαδικασία εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές, έχει προχωρήσει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η διοίκηση της εταιρίας.
Η αίτηση αυτή κατατέθηκε χθες και δεν επηρεάζει την λειτουργία των υπολοίπων ελληνικών εταιριών του ομίλου, ούτε βέβαια την ρωσική. Προς τούτο το σύνολο των εταιριών του ομίλου Μουζενίδη, Grekodom, Ellinair, κ.ά., συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ για τα περίπου 60 γραφεία εξωτερικού του ομίλου, ήδη εταίροι, συνεργάτες ή ιδιοκτήτες σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων στην Πολωνία και στην Λετονία, αναλαμβάνουν την λειτουργία τους, καταβάλλοντας κανονικά οφειλές στα ξενοδοχεία, ώστε να φιλοξενούνται οι κρατήσεις τους.
Η -δυσάρεστη αυτή- εξέλιξη, έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων στην εταιρία που γιγαντώθηκαν λόγω του κορονοϊού και της συνεχιζόμενης κρίσης στον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό.
adv
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν σημαντικές οφειλές σε τράπεζες, ενώ και οι οφειλές προς το Δημόσιο, είναι πολύ μικρές. Το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι των οφειλών είναι από voucher προς πελάτες του εξωτερικού και -δυστυχώς- προς ελληνικά ξενοδοχεία. Ωστόσο το ύψος των οφειλών δεν είναι ακόμη γνωστό, είναι ωστόσο κάποιες δεκάδες εκατομμύρια.
Η διοίκηση της εταιρίας θα αξιοποιήσει την διαδικασία εξυγίανσης και την προστασία από τους πιστωτές, για την αναζήτηση επενδυτών, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την εταιρία, χωρίς βέβαια να μπορεί να προδικάσει κάποιος το αποτέλεσμα.
Ήδη υπήρξαν κάποιες αρχικές επαφές για εταιρία του ομίλου, από ρωσικό tour operator, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συνέχεια άμεσα, καθώς ζητήθηκαν στοιχεία αναφορικά με οφειλές της εταιρίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα με επιστολή του το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, το Mouzenidis Travel ενημέρωσε τα ξενοδοχεία και τα πρακτορεία στη Ρωσία ότι διακόπτει την εξυπηρέτηση των τουριστών στην Ελλάδα, προσωρινά μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Όπως γράφτηκε σε κλειστή ομάδα Ρώσων πρακτόρων σε κοινωνικό δίκτυο, “Η εταιρεία ελπίζει στην υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, ένα μήνυμα από εκπρόσωπο της εταιρείας του ΤΟ “Mouzenidis Travel” εμφανίστηκε στην κλειστή ομάδα Facebook του Luxury Travel Club, που ενημέρωσε για την προσωρινή αναστολή τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Λόγω παρατεταμένων περιοριστικών ενεργειών στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης για περισσότερο από ένα έτος και λειτουργικών και τεχνικών δυνατοτήτων, το Mouzenidis Travel Greece, αναστέλλει προσωρινά την εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα από 18/06/2021 εως 26/06 / 2021. Είμαστε πάντα πιστοί στους πελάτες μας, με βάση την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, προσφέρουμε τη μεταφορά των τουριστικών πακέτων για τις αναφερόμενες ημερομηνίες, για την περίοδο από 01.09.2021 και μετά ή για τη θερινή περίοδο του 2022 σύμφωνα με τον ίδιο τιμοκατάλογο””. Ακόμη πηγή του Mouzenidis Travel Russia επιβεβαίωσε την ακρίβεια των πληροφοριών στο Tourdom.ru. Απέδωσε δε την προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων της εταιρείας λόγω διαπραγματεύσεων που διεξάγει η διοίκησή της με την ελληνική κυβέρνηση, αναμένοντας οικονομική βοήθεια από αυτήν.
Στα προς επίλυση θέματα είναι και η επιστροφή αρκετών εκατοντάδων Ουκρανών τουριστών στην πατρίδα τους μετά την ολοκλήρωση των διακοπών τους στις 26 Ιουνίου. Ένα σημαντικό μέρος αυτών, αλλά όχι όλο, το καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρίες του Mouzenidis Travel.
Ο όμιλος
Με κύκλο εργασιών περίπου 350 εκατ. ευρώ, είχε κλείσει η χρήση του 2019 για τον όμιλο Μουζενίδη.
Ο Όμιλος Μουζενίδη ( ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, συμπληρώνοντας πλέον 26 χρόνια στον τομέα του Τουρισμού.
H αεροπορική εταιρεία Ellinair (), του ομίλου Μουζενίδη ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων, με το δίκτυο των προορισμών της να ξεπερνά πλέον τις 40 πόλεις.
H εταιρεία Mouzenidis Travel είναι ακόλουθος του έργου της ατομικής επιχείρησης Mouzenidis Tours, η οποία ιδρύθηκε το 1995 από τον Μπόρις Μουζενίδη.
Έδρα της Εταιρείας από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος. Έχοντας αποδείξει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά του στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ο Όμιλος κατάφερε ταυτόχρονα να αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το brand name και το σήμα της εταιρίας, διανέμουν τα τουριστικά προϊόντα  σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζαχστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων συνεργατών στις δραστηριοποιούμενες χώρες.
Ο επαγγελματισμός του προσωπικού, το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, η καλή φήμη των επιχειρήσεων και η αξιοπιστία τους, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συνάμα με τη συνεχή αύξηση αυτών, καθώς και οι απεριόριστες προοπτικές, είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που επιτρέπουν στον Όμιλο Mouzenidis Group να παραμένει μια αποτελεσματική και ανταγωνιστική επιχειρηματική ένωση, υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
Οι βασικότεροι τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι: οι Αεροπορικές Μεταφορές από και προς την Ελλάδα, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός, ο Θεραπευτικός, Ιατρικός και Ιαματικός Τουρισμός, η Αγοραπωλησία και Κατασκευή Ακινήτων, η Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης, η Παραγωγή και Πώληση Κρασιού και Ελαιόλαδου και πολλά άλλα.
Τον όμιλο ειδικότερα αποτελούν οι εξής εταιρίες:
MouzenidisTravel,
στην οποία απαριθμούνται οι επιμέρους κλάδοι επιχείρησης:
BoMo Club, διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.
Solun, ελληνορθόδοξο κέντρο ιερού προσκυνήματος.
Active MICE, οργάνωση εταιρικών πακέτων διακοπών.
Mouzenidis Intour, τουρισμός εντός Ρωσίας, όπως από Ελλάδα προς Ρωσία.
Ellin Camp, παιδικές κατασκηνώσεις.
Enigma Shopping Center – εμπορικό κέντρο.
Big Fish,  Εστιατόριο – Καφέ  στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Ellinair
Ως μέλος του Ομίλου Μουζενίδη, η Ellinair δημιουργήθηκε για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της μητρικής εταιρείας για την μεταφορά ταξιδιωτών, κυρίως από τρίτες χώρες.

Mouzenidis Group
Βάση: Κρατικός Αερολιμένας «Μακεδονία», Θεσσαλονίκη.
Στόλος: 1 Airbus 319 (144 θέσεων), 4 Airbus 320 (180 θέσεων).
Ανθρώπινο Δυναμικό:
>300 έμπειροι επαγγελματίες:
• ιπτάμενο προσωπικό
• στελέχη τεχνικής, οικονομικής κι εμπορικής κατάρτισης
Δρομολόγια:
Ναυλωμένες και προγραμματισμένες πτήσεις που συνδέουν την Ελλάδα κυρίως με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, χωρών της ΚΑΚ και της Ευρώπης αλλά και την Θεσσαλονίκη με την Αθήνα και το Ηράκλειο.
Grekodom Development
Μεσιτική, κατασκευαστική εταιρία ακινήτων (www.grekodom.com). Διαθέτει το απαιτούμενο know how αγοραπωλησίας ακινήτων κυρίως με πελάτες του εξωτερικού (εντός και εκτός ΕΕ), ενώ αναλαμβάνει την πλήρη εξυπηρέτηση του εντολέα.

CargoService &Representations
Εταιρία διαμεταφοράς εμπορευμάτων δια αέρος αλλά και οδικώς (www.csr-air.com).
Εταιρείες αποκλειστικής συνεργασίας με τον όμιλο
Perseas Security, Ιδιωτική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Εταιρία Security)
Ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών που εξυπηρετεί η εταιρία Mouzenidis Travel στην Ελλάδα από το 1998 ως σήμερα, έχει αυξηθεί πάνω από 60 φορές. Στο άμεσο μέλλον, η εταιρία σχεδιάζει να ξεπεράσει τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου εισερχόμενων τουριστών ανά έτος. Η παροχή ιδιαίτερα ποιοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος του προσφερόμενου προϊόντος, αποτελεί τη σταθερή αξία της Εταιρείας και το μυστικό της επιτυχίας της.
Η Mouzenidis Travel εξυπηρετεί τους πελάτες της από την εκκίνηση του ταξιδιού τους μέχρι και την ολοκλήρωση του, γεγονός το οποίο καθιστά δυνατό τον έλεγχο της ποιότητας των παρεχόμενων στους Τουρίστες υπηρεσιών, ταυτόχρονα δημιουργείται η απαιτούμενη ασφάλεια στον επισκέπτη της Χώρας μας και συνακόλουθα η ευχαρίστησή του για την επιλογή των πολύτιμων διακοπών του.
Ο στόλος των ιδιόκτητων Τουριστικών Λεωφορείων της Εταιρίας, αξιολογείται ως ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα.
Η Mouzenidis Travel έχει στην ιδιοκτησία της Τουριστικά Λεωφορεία και άλλα οχήματα για την διοργάνωση οποιασδήποτε εκδρομής, από ομαδικές ξεναγήσεις μέχρι εξατομικευμένες ξεναγήσεις με VIP minibus και αυτοκίνητα κλάσεως premium, για τα οποία ο πελάτης φέρει τη δυνατότητα μίσθωσης με οδηγό, καθώς η Εταιρεία έχει σχετικώς εφοδιαστεί με την απαιτούμενη προς τούτο άδεια από τον ΕΟΤ.
Ειδικότερα, ο στόλος της εταιρίας απαριθμεί στη δυναμικότητά του περισσότερα από 100 σύγχρονα λεωφορεία πρώτης τάξεως (κατασκευής 2008-2013, χωρητικότητας από 10 έως 83 θέσεων) μάρκας Mercedes και Setra.

Post Views:
4

Source: money-tourism.gr

Original article: Σε καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας το Mouzenidis Travel.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες