en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Στο πλευρό των εργαζομένων του Επισιτισμού- Τουρισμού ο ΣΥΡΙΖΑ- η επιστολή της ΠΟΕΕΤ στον πρωθυπουργό

Σε κατάθεση κοινής κοινοβουλευτικής αναφοράς προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, της από 30-06-2021 επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), προς τον Πρωθυπουργό, προχώρησαν οι τομεάρχες Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.
Η Ομοσπονδία περιγράφει την δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά και την αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον, καθώς από 30/6/2021 σταματούσε το μέτρο της αναστολής σύμβασης, για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν φέτος.
Κι ενώ ήρθε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας κι εξέδωσε το μέτρο της αναστολής εργασίας για το μήνα Ιούλιο,  το μέτρο στρέφεται πάλι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δηλαδή σε ξενοδοχεία που είναι σε λειτουργία, ενώ οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μένουν γι ακόμη μία φορά παντελώς απροστάτευτοι.
Επίσης, μέσω της επιστολής εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του κλάδου για το γεγονός ότι δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο σύστημα τα ένσημα από τις αναστολές σύμβασης του 2020, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να λάβουν από τον ΕΦΚΑ τα επιδόματα που δικαιούνται, να καταθέσουν για σύνταξη, να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και σε κατασκηνώσεις.
Η ΠΟΕΕΤ, στηλιτεύει το γεγονός, ότι οι εποχικά εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς εισόδημα από τον Φεβρουάριο του 2021.
Τέλος, επισημαίνει τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας στον κλάδο, λόγω του διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη.
Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην μείνει κανείς εργαζόμενος στον Τουρισμό – Επισιτισμό χωρίς στήριξη ακόμα μία χρονιά.  
Επιμένουν ότι η στόχευση πρέπει να είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι η καλλιέργεια της νοοτροπίας της αεργίας και δηλώνουν απερίφραστα ότι στέκονται στο πλευρό τους.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή σε δραματικούς τόνους που έστειλε χθες η ΠΟΕΕΤ στον Πρωθυπουργό
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ κ.κ. Πρωθυπουργέ….
 Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ,
Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού αφού σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι θα θέλαμε να σας περιγράψουμε σε τι κατάσταση μας έχετε φέρει με τις επιλογές σας και μιας και δεν έχετε χρόνο να συναντηθείτε με τους εκπροσώπους μας θα σας τα πούμε μέσω αυτής της επιστολής!
Κύριε Πρωθυπουργέ,Φτάσαμε Ιούλιο και ΕΣΕΙΣ δεν έχετε πληρώσει ακόμα την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ του μηνός Μαΐου σε όσους έκαναν μονομερή αναστολή σύμβασης!!!Αλήθεια κ. Μητσοτάκη αν φτάσαμε Ιούλιο κι ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί τον Μάιο, τον Ιούνιο ποτέ θα τον πληρωθούμε;
Κύριε Πρωθυπουργέ,Σήμερα 30/6/21 ΕΣΕΙΣ σταματάτε το μέτρο της αναστολής σύμβασης χωρίς να μας έχετε ενημερώσει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που δεν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις που δουλεύουν η σ αυτές που θα κλείσουν πρόωρα τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου!
Κύριε Πρωθυπουργέ,Σήμερα 30/6/21 δεν στηρίζετε τους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης κυρίως στην εστίαση που δεν έχουν βρει δουλειά τους έχετε αφήσει χωρίς εισόδημα από τον Φεβρουάριο του 2021.
Κύριε Πρωθυπουργέ,Σήμερα 30/6/21 ΕΣΕΙΣ δεν μας έχετε εμφανίσει ακόμα τα ένσημα μας από τις αναστολές σύμβασης του 2020 με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε επιδόματα από τον ΕΦΚΑ που δικαιούμαστε, να καταθέσουμε για σύνταξη, να γράψουμε τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς και σε κατασκηνώσεις!
Κύριε Πρωθυπουργέ,ΕΣΕΙΣ διαχωρίζεται τους εργαζόμενους στην εστίαση πλέον σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους διακινδυνεύοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ 534 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ 60 ΗΜΕΡΕΣ!
ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΩΣΤΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ Α.Ε.Π
Με εκτίμησηΟι χιλιάδες εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι του κλάδου μας!
Source: tornosnews.gr

Original article: Στο πλευρό των εργαζομένων του Επισιτισμού- Τουρισμού ο ΣΥΡΙΖΑ- η επιστολή της ΠΟΕΕΤ στον πρωθυπουργό.