en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Ταξιδεύουμε στην εξωτική Πάργα, το «νησί» της Ηπείρου!

Ταξιδεύουμε στην εξωτική Πάργα, το «νησί» της Ηπείρου!

Η Ήπειρος δεν έχει μόνο γραφικά χωριά, τοξωτά γεφύρια και φυσικές ομορφιές που την κατατάσσουν στις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ένα… «νησί». Φυσικά αναφερόμαστε στην πραγματικά πανέμορφη Πάργα, έναν υπέροχο προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά κάθε στιγμή!

Εδώ σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα ταξιδάκι έστω και φωτογραφικό (προς το παρόν) στην Πάργα για να θυμηθούμε ότι σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει, η χώρα μας είναι γεμάτη μικρά διαμάντια και να παίρνουμε ιδέες!

Πάργα, το «νησί» της Ηπείρου

Η Πάργα, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν κόλπο, που «βλέπει» στο Ιόνιο Πέλαγος. Πρόκειται για μια κωμόπολη, πραγματικά μοναδικής ομορφιάς με πολύχρωμα σπίτια να στολίζουν τα σοκάκια της. Διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες, γραφικότατα λιθόστρωτα σοκάκια και απέναντι μπορείτε να αντικρίσετε τους Παξούς και τους Αντίπαξους, με τους οποίους υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Η παραλιακή διαθέτει πολλές καφετέριες και ταβέρνες, όλες με πολύ ωραία θέα και φυσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχειακών μονάδων. Η Πάργα, είναι περισσότερο παραδοσιακή κωμόπολη. Λόγω και γεωγραφικής θέσης, έχει επηρεαστεί άρρηκτα, από την επτανησιακή αρχιτεκτονική και το κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή, είναι ενετικής κατασκευής. Το κάστρο, όμως δεν είναι το μοναδικό, που θυμίζει την παλιά Βενετία. Το νησάκι της Παναγίας, απέναντι από την Πάργα, έχει και αυτό μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα.

Το κάστρο, χτίστηκε το 14ο αιώνα με βοήθεια από Νορμανδούς και λόγω του ύψους του, προσφέρει καταπληκτική θέα στο Ιόνιο και σε πολλά νησιά του.  Το 17ο αιώνα μετά από αρκετές καταστροφές, έλαβε την τελική του μορφή από τους Ενετούς και από προσθήκες του Αλή Πασά. Από το κάστρο μπορείτε εύκολα να βρεθείτε στην παραλία του Βάλτου, μέσω ενός πλακόστρωτου δρόμου.

Κάνουμε επίσης ταξίδι στα Τζουμέρκα και θαυμάζουμε τους παραδοσιακούς οικισμούς ανάμεσα σε φαράγγια και χαράδρες με την άγρια ομορφιά…

Κοντινές αποδράσεις

Η ευνοϊκή γεωγραφική θέση, στην οποία βρίσκεται η Πάργα, δίνει τη δυνατότητα, για κοντινές εξορμήσεις. Εάν είστε λάτρεις της ησυχίας, αξίζει να επισκεφθείτε ορισμένα ορεινά χωριά της περιοχής, όπως η Αγιά και η Ανθούσα. Περίπου 15 χλμ μακριά, βρίσκεται το πιο αξιοσημείωτο μνημείο, το αρχαίο νεκρομαντείο του Αχέροντα. Στο συγκεκριμένο μέρος, οι αρχαίοι Έλληνες, θεωρούσαν ότι βρίσκονται οι πύλες του κάτω κόσμου, που οδηγούν στον Άδη. Σε αυτό το σημείο, ο Ερμής, κατά τη Μυθολογία, οδηγούσε τις ψυχές των νεκρών, για να τις παραλάβει ο Χάροντας βαρκάρης και να τις μεταφέρει στο βασίλειο του Πλούτωνα.

Φυσικά, εάν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, μπορείτε μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, να επισκεφθείτε και τους Παξούς ή/και τους Αντίπαξους, δύο πραγματικά υπέροχα νησιωτικά συμπλέγματα.

Η πιο γνωστή κοντινή περιοχή στην Πάργα είναι τα Σύβοτα, τα οποία διαθέτουν παραλίες, οι οποίες κατά πολλούς και δίχως υπερβολή θυμίζουν έντονα το στοιχείο της Καραϊβικής.

Παραλίες

Το πιο σημαντικό και δυνατό στοιχείο της Πάργας, είναι φυσικά οι γραφικές παραλίες της. Πολλές βρίσκονται κοντά στον οικισμό και μπορεί κάποιος να φτάσει με τα πόδια. Η πιο γνωστή είναι αυτή του Βάλτου, μια μεγάλη παραλία με καταπράσινα νερά, η οποία προσεγγίζει τα 3 χλμ σε μήκος και βρίσκεται πίσω από το κάστρο.

Ο Αϊ Γιαννάκης, είναι ακόμα μια οργανωμένη παραλία, διαθέτει υπηρεσίες θαλάσσιων σπορ και βρίσκεται 6 χλμ μακριά από την Πάργα. Ακόμα πιο μακριά βρίσκεται το Σαρακήνικο, που εξασφαλίζει ήρεμες διακοπές και διαθέτει γαλανά και πεντακάθαρα νερά. Τέλος για ακόμη μεγαλύτερη ηρεμία ιδανικός είναι ο Άγιος Σώστης, μια ανοργάνωτη παραλία στην οποία η πρόσβαση γίνεται κυρίως μέσω θαλάσσης, λόγω δύσβατου δρόμου, και ο Λίχνος, που διαθέτει και δύο σπήλαια για επίδοξους εξερευνητές.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Source: travelstyle.gr

Original article: Ταξιδεύουμε στην εξωτική Πάργα, το «νησί» της Ηπείρου!.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες