en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Τι αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την ένταξη της Ελλάδας στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο τέλος Ιουνίου θα προστεθεί η Ελλάδα, μαζί με κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Γαλλία, στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Η «πράσινη» λίστα θα καθορίσει σε ποιες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν για 14 ημέρες κατά την επιστροφή τους και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι η προσέγγιση θα είναι λογική και προσεκτική για να αποφευχθεί η «εισροή κρουσμάτων».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρξει «κάποιο άνοιγμα» στις 17 Μαΐου, αλλά ότι τα πράγματα πρέπει να γίνουν με έναν τρόπο τέτοιο «ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα δούμε τον ιό να επιστρέφει» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την πλευρά της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να επιτραπεί η είσοδος «για μη ουσιώδεις λόγους όχι μόνο για όλα τα άτομα που προέρχονται από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά και για όλα τα άτομα που έχουν λάβει την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου εγκεκριμένου από την Ε.Ε.».

Διακοπές στην Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ, για τις διακοπές τους στην Ελλάδα οι Βρετανοί θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Στην «πράσινη» λίστα που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα αναμένεται να περιλαμβάνονται χώρες όπως η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, οι Σεϋχέλλες, το Ισραήλ, πιθανότατα και η Πορτογαλία. Ακόμη και αν η τελευταία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα αυτής της εβδομάδας, θα προστεθεί σύντομα, μεταφέρουν τα βρετανικά Μέσα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Βρετανία δεν θα συστήνει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Πορτογαλία (με εξαίρεση τις Αζόρες), τα Κανάρια Νησιά και τα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κρήτη.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Την ίδια στιγμή, βρετανική κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η λίστα θα ενημερώνεται κάθε λίγες εβδομάδες για να δώσει στους Βρετανούς την ευκαιρία να εκδράμουν. «Δεν είναι σαν μια εφάπαξ λίστα που επηρεάζει το σύνολο του καλοκαιριού. Θα ενημερώνεται συνέχεια και θα προστίθενται και άλλες χώρες», τόνισε.

Βρετανοί υπουργοί εμφανίζονται ακόμη πεπεισμένοι ότι η Καραϊβική και οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν αρκετά ασφαλείς για να προστεθούν στη σχετική λίστα της Βρετανίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα, βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στους Times ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή πριν από το «big bang των καλοκαιρινών διακοπών» στις αρχές του επόμενου μήνα.

Μάλιστα, η υπουργός Εμπορίου, Λιζ Τρας, προέτρεψε τους ταξιδιώτες να περιμένουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις πριν προβούν σε κράτηση.

Ερωτηθείσα εάν τα ταξίδια θα επανεκκινήσουν από τις 17 Μαΐου, είπε στην Sky News: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ακολουθούμε έναν σχεδιασμό και ανοίγουμε την οικονομία και ταξιδεύουμε σταδιακά».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νέιλ Φέργκιουσον, από το Imperial College London, ο οποίος συμβουλεύει την κυβέρνηση, εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα «πολύ πιο φυσιολογικό» καλοκαίρι.

The post Τι αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την ένταξη της Ελλάδας στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα appeared first on Tourism Today.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες