en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Τι ζητούν οι ξενοδόχοι από την κυβέρνηση για το άνοιγμα του οδικού τουρισμού

της Εύας Οικονομάκη

Τη λήψη τριών μέτρων με στόχο την ασφαλή προσέλευση των τουριστών που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα οδικώς ζητά με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Οι 3 παρεμβάσεις

Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Μανώλης Τσακαλάκης, οι ξενοδόχοι κρίνουν απαραίτητο:

  • Να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από όλους τους συνοριακούς σταθμούς. «Αντιλαμβανόμαστε πως λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί 2 σε ορισμένες γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία), αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει άμεσα στην παρούσα φάση. Θα πρέπει όμως να δοθεί προτεραιότητα στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, μέσω του οποίου έρχονται τουρίστες – επισκέπτες όχι μόνο από τη Σερβία (υπάρχει σχετική διμερής συμφωνία), αλλά και από τις περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης», επισημαίνεται σχετικά στην επιστολή.
  • Να υπάρξει βελτίωση των υποδομών των συνοριακών σταθμών και ενίσχυση της στελέχωσής τους, ιδιαίτερα του προσωπικού που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και των υπαλλήλων των τελωνείων.
  • Να οριοθετηθούν λωρίδες προσέλευσης για τους τουρίστες που φέρουν μαζί τους το απαραίτητο πιστοποιητικό για την είσοδό τους (πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR κ.λπ.) και να υπάρχει δυνατότητα το ανωτέρω πιστοποιητικό να ελέγχεται με σκανάρισμα επί τόπου, προκειμένου να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (άλλωστε αναφερόμαστε σε πιστοποιητικά που έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τρίτες χώρες).

Ζήτημα επιβίωσης

«Η διασφάλιση της δυνατότητας ομαλούς και ασφαλούς προσέλευσης των οδικών τουριστών είναι, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική χώρα – Βόρεια Ελλάδα, όπου οι οδικοί τουρίστες αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πελατών τους, ζήτημα επιβίωσης, τόσο για αυτές, όσο και για τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται, οι οποίες ζουν από τον τουρισμό», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι.

«Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες για το άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου θα πρέπει να περιλαμβάνει και συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο διαχείρισης των χερσαίων συνόρων μας και τη διαδικασία εισόδου μέσω αυτών των τουριστών-επισκεπτών μας», προσθέτουν, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να ενεργοποιηθούν ενόψει του Πάσχα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, για τη διατήρηση της καλής εικόνας της χώρας μας, να ξεκινήσουμε άμεσα τις σχετικές προετοιμασίες ενόψει Πάσχα και προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να υποδεχθούμε τον μεγαλύτερο όγκο των οδικών τουριστών από τον Ιούνιο οργανωμένα και με ασφάλεια», καταλήγουν.

The post Τι ζητούν οι ξενοδόχοι από την κυβέρνηση για το άνοιγμα του οδικού τουρισμού appeared first on Tourism Today.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες