en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Τουρισμός: Ανοίγει σήμερα με σύνθημα «All you want is Greece» – Αισιοδοξία για τα έσοδα της σεζόν

Τουρισμός: Επίσημη πρεμιέρα σήμερα (14.05) για την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα. Αισιοδοξία για επιτυχημένη σεζόν από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη. Καμπάνια συνολικού ύψους 22,9 εκατ. ευρώ για την προώθηση της χώρας ως κορυφαίου προορισμού.

Εκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα (14.05), με την επίσημη παρουσίαση να γίνεται την Πέμπτη (15.05) στο Σούνιο από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό με ασφάλεια και με συγκεκριμένες ζώνες άμυνας. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τα έσοδα τη φετινή σεζόν θα είναι περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν.Μεγάλο το ενδιαφέρον για διακοπές στην ΕλλάδαΤέλος Ιούνιου θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση «γαλάζια Ελευθερία» για τους εμβολισμούς στα νησιά πάνω από 10.000 κατοίκους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία τις τουριστικής κίνησης στα νησιά τους επόμενους μήνες, δήλωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.Όπως είπε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για διακοπές στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Επίσης, αύριο ανοίγει η πύλη των Ευζώνων που είναι σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το Ορμένιο προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού.

Άνοιγμα με αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες«Για να φτάσουμε στην αυριανή ημέρα έγιναν πολλά. Χρειάστηκε η κοπιώδης προσπάθεια πολλών, σε πολλά υπουργεία, ειδικών, επιστημόνων, από διαφορετικούς κλάδους. Με συνεχείς προσαρμογές και προσθήκες, γιατί έχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο και απρόβλεπτο αντίπαλο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης ο κ. Θεοχάρης και υπογράμμισε πως:«Είμαστε όμως έτοιμοι, με επιλογές για κάθε ενδεχόμενο. Με ευέλικτα αλλά αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες».Ακολούθως, εξήγησε: «Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς».Τα μέτρα που θα ισχύουν για τον τουρισμόΠρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:a. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρησηb. Πιστοποιητικό εμβολιασμούc. PCR test έως και 72 ώρες πρινd. Πιστοποιητικό ανάρρωσηςe. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid testΠλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμόΕπιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένωνΣυνδιαφήμιση της χώρας με 18 αεροπορικές και 76 Tour OperatorsΦέτος ο ΕΟΤ για πρώτη φορά, όπως εξήγησε ο κ. Φραγκάκης, πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρίες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ.Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι είναι επίσημα στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ξεχωριστή του παρουσίαση.Δείτε τα σποτ της φετινής καμπάνιας του τουρισμού Δείτε ξανά όλη την εκδήλωση της παρουσίασης του ανοίγματος του τουρισμούΕιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.Διαβάστε επίσης:Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας
Source: newsbomb.gr

Original article: Τουρισμός: Ανοίγει σήμερα με σύνθημα «All you want is Greece» – Αισιοδοξία για τα έσοδα της σεζόν.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες