en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Μεγάλη Άμμος: Η… πολυσυζητημένη παραλία της Εύβοιας είναι από τις ομορφότερες που έχεις δει!

Η Μεγάλη Άμμος που έγινε ξαφνικά διάσημη πέρσι όταν πρωταγωνίστησε στην προωθητική καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού είναι μια πραγματικά πανέμορφη παραλία όχι μόνο της Εύβοιας αλλά της Ελλάδας! Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στο Μαρμάρι.

Μεγάλη Άμμος, Μαρμάρι

Κάτι λιγότερο από τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα η Μεγάλη Άμμος είναι όντως μία παραλία που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά, δεν έγινε τυχαία άλλωστε διάσημη! Το όνομά της έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της, είναι μεγάλη που δύσκολα θα νιώσεις ότι να “καταπιέζεσαι” από τους λοιπούς λουόμενους αλλά και αμμώδης και βατή. Το εντυπωσιακό είναι ότι η μεγάλη αυτή λωρίδα λευκής άμμου δεν μένει ποτέ η ίδια, αλλάζει κάθε χρόνο μορφολογία ανάλογα με τον καιρό και τη θάλασσα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Μεγάλη Άμμο αν πας θα ξαναπάς άνετα.

Όταν έχει αέρα, πράγμα συχνό στην περιοχή, θα δείτε να ξεπροβάλλουν windsurfers και kitesurfers που έρχονται σχεδόν από όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως από Γαλλία και Γερμανία για να εξασκηθούν και να βελτιώσουν τις τεχνικές τους.

Είναι όμως μόνο μια παραλία – καρποστάλ που θα σε οδηγήσει σε ένα τόπο που δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις; Όχι! Το αντίθετο…Η Νότια Εύβοια, ίσως όχι τόσο φημισμένη όσο η Βόρεια είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους, για αυτούς που θέλουν κάθε μέρα να πηγαίνουν και σε άλλη παραλία σαν να ήταν στο νησί – που για την ακρίβεια είναι – μέχρι και αυτούς που θέλουν πεζοπορία, εναλλακτικές δραστηριότητες, επίσκεψη σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους ή ακόμα και οικογενειακές διακοπές σε λουτρόπολη!

Ορμητήριο μπορεί να είναι το Μαρμάρι, που αν έρθετε μέσω Ραφήνας (που είναι ο συντομότερος τρόπος ακτοπλοϊκώς) θα είναι το πρώτο που θα συναντήσετε. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η σύνδεση γίνεται πιο πυκνή.

Το Μαρμάρι το οποίο χαρακτηρίστηκε από το National Geographic ως ένας από τους 10 κορυφαίους προορισμούς διεθνώς για τους απανταχού στη γη ιστιοπλόους και διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα ορμητήριο για ημερήσιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς και εντυπωσιακές παραλίες.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Με αφορμή την παραλία λοιπόν και το όμορφο Μαρμάρι ας θυμηθούμε κάποιες ακόμα από τις αμέτρητες ομορφιές που «κρύβει» η Νότια Εύβοια και μπορεί να γίνει ο ιδανικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο ακόμα και πολυήμερες διακοπές!

Συνεχίζοντας το ταξίδι στη Νότια Εύβοια…

Τα χωριουδάκια των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων συνδυάζουν την ορεινή γοητεία με τη θαλασσινή αύρα και αποτελούν ωραιότατη βάση εξερεύνησης για το νότιο κομμάτι της Εύβοιας.

H εκπληκτική παραλία Ποτάμι, περίπου 40 λεπτά μακριά από την Κάρυστο. Η ακτογραμμή της Καρύστου στη Νότια Εύβοια διαθέτει αναρίθμητες παραλίες και μικρούς παρθένους κολπίσκους για κάθε γούστο!

Παραλία Ποτάμι

Πού βουτάμε: Στο Κλιμάκι με τα διάφανα νερά και τον αμμώδη βυθό ή στον Χερόμυλο με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι. Στον Άγιο Δημήτριο που μαζί με την γύρω περιοχή αποτελεί πραγματικό αξιοθέατο, στην αμμώδη παραλία του Αρμυριχίου, στον μαγευτικό Λιμνιώνα και στον μικρό κόλπο στο Νημποριό…

Άγιος Δημήτρης

Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς παραλία Σχινοδαύλεια και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα που θα αφήσουν στον επισκέπτη όμορφες αναμνήσεις. Στην παραλία εδώ γυρίστηκε και η ταινία Deep end.

Αρμυρίχι

Η παραλία Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα) αποτελείται από άμμο και μικρά πετραδάκια. Βρίσκεται μέσα σε έναν όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από τους αέρηδες του Αιγαίου.

Λιμνιώνας

Ο Λιμνιώνας είναι μια παραμυθένια παραλία στην Εύβοια! Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, έχει καταγάλανα νερά ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα κοσμική.

Παραλία Νημποριό

Το Νημποριό είναι ένας μικρός σχετικά κόλπος της Νότιας Εύβοιας, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα. Λόφοι αγκαλιάζουν την πλάτη του και μικρές χαράδρες οδηγούν στα…παραλιακά επίπεδα χωραφάκια.

Η όμορφη παραλία των Τσακαίων, περίπου 20 λεπτά από τα Στύρα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Source: travelstyle.gr

Original article: Μεγάλη Άμμος: Η… πολυσυζητημένη παραλία της Εύβοιας είναι από τις ομορφότερες που έχεις δει!.