en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Collinson: Οι ταξιδιώτες επανέρχονται δριμύτεροι | Σχέδια καταναλωτών για έξι πτήσεις τους επόμενους 12 μήνες

Την επιθυμία των ταξιδιωτών να ταξιδέψουν και πάλι όσο πιο σύντομα γίνεται αποδεικνύει έρευνα του ειδικού στα αεροδρόμια Collinson, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια, πριν από την πανδημία, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σχεδόν έξι πτήσεις τους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, χαρακτηριστικό είναι ότι σε ποσοστό 78% οι εν δυνάμει ταξιδιώτες εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 προκειμένου να είναι ασφαλείς για να ταξιδέψουν και το 74% επιθυμούν την έκδοση διαβατηρίου εμβολιασμού.
Η καραντίνα εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό, αποτρεπτικό παράγοντα για τα διεθνή ταξίδια, με το 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα να το αναφέρουν ως λόγο για να μην ταξιδέψουν, ενώ σε ποσοστό 48% εκφράζουν την πιθανότητα να έχουν πρόσβαση στο lounge του αεροδρομίου από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η νέα έρευνα που κυκλοφόρησε από το Priority Pass του Collinson αποκάλυψε ότι, οι προ-πανδημικές, συχνές πτήσεις είναι έτοιμες να επιστρέψουν, αφού οι ταξιδιώτες υποστηρίζουν ότι αναμένεται να πραγματοποιήσουν σχεδόν έξι πτήσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Σε σύγκριση με τους προ-Covid μέσους όρους των περίπου 10 πτήσεων ετησίως, αυτό αντιπροσωπεύει ανάκαμψη 61%, σε σχέση με το 2019.

Η παγκόσμια έρευνα αναλύει τις απόψεις περισσότερων από 46.000 μελών του προγράμματος Priority Pass ™ της εταιρίας και αποκαλύπτει ότι, τα ταξίδια αναψυχής θα καλύψουν περισσότερα από τα μισά ταξίδια (55%), που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο. Ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν πιο αργά, υπάρχει ζήτηση από τα αεροσκάφη συχνών πτήσεων να επιστρέψουν, με την προσδοκία ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα αντιπροσωπεύουν το 45% των πτήσεων, που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο, παγκοσμίως.

Αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμός στους ταξιδιώτες

Πέρασε πάνω από ένα έτος από το ξέσπασμα της πανδημίας και τα σχέδια για τη ζωή και τα ταξίδια των ανθρώπων συνεχίζουν να επηρεάζονται από αυτή. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, ο συνεχιζόμενος, καθολικός εμβολιασμός έφερε την ελπίδα σε όσους επιθυμούν να ξάνα-ταξιδέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ερώτηση για την πιθανότητα αεροπορικού ταξιδιού τους επόμενους 12 μήνες, το 78% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασαν συναισθήματα ενθουσιασμού και το 61% αυτοπεποίθησης, ευρήματα που πιθανώς να είναι καθησυχαστικά για τον ταξιδιωτικό κλάδο.

adv

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, τα διεθνή ταξίδια θα σημειώσουν ταχύτερη επιτάχυνση από έτος σε έτος, σε σχέση με τα εσωτερικά ταξίδια. Ωστόσο, τα εσωτερικά ταξίδια (στο 64%) αναμένεται να σημειώσουν μεγαλύτερη ανάκαμψη από τα διεθνή ταξίδια (στο 59%), σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Οι προσδοκίες για ταξιδιωτικές εμπειρίες έχουν αλλάξει δραματικά

Είναι κατανοητό ότι η επιθυμία για περιορισμό των κινδύνων που αφορούν στην υγεία στο ελάχιστο, είχε ως αποτέλεσμα βασικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν τα αεροπορικά ταξίδια κατά την παραμονής του στο αεροδρόμιο, με στόχο τον περιορισμό στον μικρότερο βαθμό της επαφής.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

Το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι μικρής απόστασης.
Το 24% είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένες εγκαταστάσεις, όπως περίπτερα βιομετρικών διαβατηρίων.
Το 48% είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν πρόσβαση στο lounge του αεροδρομίου από ό, τι πριν από την πανδημία.
Το 20% είναι πιο πιθανό να προπαραγγείλουν και να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα ποτά τους πριν από την αναχώρηση της πτήσης.
Το 49% ανέφεραν ότι οι ανέπαφες συναλλαγές έχουν σχετικά μεγάλη σημασία όταν ταξιδεύουν.

Οι εμβολιασμοί δημιουργούν ένα περιβάλλον ελπίδας

Οι λόγοι πίσω από την αύξηση της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης αφορούν την ευρεία διαθεσιμότητα εμβολίων κατά του Covid-19, με το 78% των ταξιδιωτών παγκοσμίως να παραδέχονται ότι αισθάνονται πιο σίγουροι για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα, ενώ το 40% δηλώνουν ότι θα ταξιδέψουν εντός ενός μηνός από τη λήψη του εμβολίου. Παρότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί παγκοσμίως, η διαθεσιμότητά τους εξακολουθεί να δημιουργεί ελπίδα, όπως και οι συζητήσεις σχετικά με τα ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας, με το 74% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι θα ήταν ευτυχείς να το χρησιμοποιήσουν.

Εν τω μεταξύ, το 76% δηλώνουν ότι θα αισθάνονται αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν διεθνώς, στην περίπτωση που τα εμβόλια γίνουν υποχρεωτικά. Αυτό το συναίσθημα επαναλαμβάνεται από ένα επιπλέον 64% των ταξιδιωτών που συμφωνούν ότι τα τεστ Covid-19 και η χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας θα τους ενθάρρυναν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Αναποτελεσματική και εμπόδιο στην ανάκαμψη των ταξιδιών η καραντίνα

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, ενώ οι κανονισμοί για την καραντίνα εξακολουθούν να εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο, μόνο το 29% των ταξιδιωτών πιστεύουν ότι είναι ένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας. Ενώ ένα επιπλέον 72% το βλέπει ως σημαντικό αποτρεπτικό για τα διεθνή ταξίδια. Όταν διερευνώνται σε βάθος οι λόγοι πίσω από αυτό το πολύ αρνητικό συναίσθημα απέναντι στην καραντίνα, το 70% κατηγορεί το επιπλέον κόστος και τον απρόβλεπτο χαρακτήρα των κανόνων του αυτοπεριορισμού, ενώ το 61% είναι απρόθυμοι να σπαταλούν τον χρόνο τους κλεισμένοι κάπου, εύρημα που συνδέεται πιθανώς με την αυξανόμενη έμφαση στην ψυχική ευεξία που προσφέρουν τα ταξίδια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Andy Besant, επικεφαλής στον τομέα των ταξιδιωτικών εμπειριών, στην Collinson, δήλωσε: “Είναι σαφές ότι οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούσαν συχνές πτήσεις πριν τον Covid-19 είναι έτοιμοι και περιμένουν να πετάξουν και πάλι, αρκεί να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, όπως οι κοινωνικές αποστάσεις και οι ανέπαφες συναλλαγές. Αλλά η ταξιδιωτική εμπειρία θα αλλάξει, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν μεγαλύτερο αυτοματισμό και κοινωνικά απομακρυσμένους χώρους, όπως π.χ. σαλόνια στα αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, όλοι οι ‘παίκτες’ στο ταξιδιωτικό ‘οικοσύστημα’ πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για να διαχειριστούν τις αλλαγές και το νέο ταξιδιωτικό ‘κύμα’, που θα προκύψει. Η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ όλων των ‘παικτών’ στον ταξιδιωτικό κλάδο, και με τη σειρά τους με τους ταξιδιώτες, κρίνονται πιο απαραίτητες από ποτέ”.

The post Collinson: Οι ταξιδιώτες επανέρχονται δριμύτεροι | Σχέδια καταναλωτών για έξι πτήσεις τους επόμενους 12 μήνες appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες