el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

ΛΙΣΑΒΟΝΑ 4 ή 5 ΗΜΕΡΕΣ

0
Τιμή
Από525€
Τιμή
Από525€
Η περιήγηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Προχωρήστε την Κράτηση

Αποθήκευση στην λίστα επιθυμητών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

342
Διαθεσιμότητα: 21/07, 14/07, 04/08, 11/08, 25/08
Αθήνα
Λισαβόνα
Λεπτομέρειες

ΛΙΣΑΒΟΝΑ 4 ή 5 ΗΜΕΡΕΣ

Λισαβόνα- Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Φάτιμα – Όμπιτους – Ναζαρέ

 

 ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

4 ΗΜΕΡΕΣ

21,28 ΙΟΥΛΙΟΥ

04,11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

5 ΗΜΕΡΕΣ

14 ΙΟΥΛΙΟΥ

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΙΚΛΙΝΟ

525€

595€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

655€

765€

ΠΑΙΔΙΚΟ

455€

535€

ΦΟΡΟΙ

225€

225€

 

 

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ Α

 

ΛΙΣΑΒΟΝΑ 4,5 ΗΜΕΡΕΣ AEGEAN :

14,21,28 ΙΟΥΛΙΟΥ

04,11,25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Α3720

ATH LIS

08:30-11:00

 

A3723

LIS ATH

00:35-06:30

 

Τοποθεσία αναχώρησης και επιστροφής

Αθήνα, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ώρα αναχώρησης

2 ώρες πριν την πτήση

Η τιμή περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Λισαβόνα -Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* αστέρων
  • Δώρο η εκδρομή Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπου ντα Ρόκα - Πάρκο των Εθνών
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέαταee
  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών : 225€
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Επιπλέον

  • Δώρο η εκδρομή Σίντρα – Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπο Ντα Ρόκα - Πάρκο των Εθνών
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
  • Ξενάγηση την Λισαβόνα,με το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών αμαξών, τον Πύργο Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών
  • Εμπειρότατος ελληνόφωνος συνοδός
  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την ποιότητα και την ασφάλεια της Aegean Airlines Αθήνα Λισαβόνα Αθήνα
Δρομολόγιο

1η μέραΑθήνα – Λισαβόνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Πορτογαλική πρωτεύουσα, την επτάλοφη Λισαβόνα (Lisboa-Λισμπόα). Με το βλέμμα στραμμένο στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη η Λισαβόνα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου (Rio Tejus-Ρίου Τέζους) είναι μιά σύγχρονη μητρόπολη, ιδιαίτερης ομορφιάς που διατηρεί την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης. Με πολλά ανάκτορα, μοναστήρια, κάστρο, αλλά και υπερσύγχρονα κτίρια, καθώς και πανέμορφες λεωφόρους, πλατείες και δρόμους που διασχίζουν τα χαρακτηριστικά γραφικά τραμ. Η Λισαβόνα είναι μιά από τις πιό ενδιαφέρουσες και πολυτραγουδισμένες πόλεις του κόσμου. Η πόλη με τη σκιά του μεγάλου της ποιητή Fernando Pessoa. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περίπατος και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέραΛισαβόνα ξενάγηση

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην πόλη και τα μνημεία της. Φεύγοντας από το ξενοδοχείο μας, θα διασχίσουμε την καταπράσινη “Αβενίδα ντα Λιμπερτάδε” (Avenida da Liberdade-Λεωφόρο Ελευθερίας) που τη στολίζουν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κτήρια της Πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με τους δρόμους της Κάτω Πόλης (Baixa-Μπάισα) και θα κατευθυνθούμε γιά ένα σύντομο περίπατο στην ονομαστή Αλφάμα (Alfama). Στην πλαγιά, ανάμεσα στο Κάστρο και τον Τάγο, με στενά δρομάκια και γραφικά σπίτια που καλύπτονται από πολύχρωμα πλακάκια (azulejos-αζουλέζους). Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών που διαθέτει μιά μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή αμαξών της βασιλικής οικογένειας από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα. Η συλλογή αυτή θεωρείται η πιό αξιόλογη στο είδος της παγκοσμίως και επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους, όσο και την επιρροή της τέχνης στον διάκοσμό τους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και κατευθυνόμαστε στην περιοχή Μπελέιν (Belem-Βηθλεέμ). Η πρώτη μας στάση είναι στις όχθες του Τάγου. Θα δούμε τον Πύργο της Μπελέιν (Torre de Belém) γνωστό και ως πύργο του Αγίου Βικεντίου, το Μνημείο των Ανακαλύψεων ( Padrão dos Descobrimentos), αλλά και το χάρτη στο δάπεδο, μπροστά στο Μνημείο των Ανακαλύψεων που απεικονίζει τις θαλάσσιες οδούς των Πορτογάλων θαλασσοπόρων κατά το 15ο και 16ο αιώνα. Τελευταία στάση μας, είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Mosteiro dos Jerόnimos), το εμβληματικό Μοναστήρι της Λισαβόνας, το πιό σημαντικό μνημείο της δύναμης και του πλούτου της αποικιοκρατικής Πορτογαλίας που ολοκληρώθηκε με τα χρήματα του φόρου του πιπεριού!Το μοναστήρι ξεκίνησε να κτίζεται το 1501 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν αιώνα αργότερα. Εδώ, πέρασε προσευχόμενος την τελευταία του βραδιά ο Βάσκο ντα Γκάμα, πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Αποτελεί το κορυφαίο δείγμα του μοναδικά Πορτογαλικού διακοσμητικού ρυθμού Μανουελίνο. Στο ναό του Μοναστηριού, τη Santa Maria de Belem (την Παναγία της Βηθλεέμ) βρίσκονται οι τάφοι των βασιλιά Μανουέλ Ι, του Βάσκο ντα Γκάμα, των ποιητών Λουί ντε Καμόες και Φερνάντο Πεσσόα. Μαζί με τον Πύργο της Μπελέιν ανήκουν στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σημερινή μας ξενάγηση τελειώνει εδώ. Το πούλμαν επιστρέφει στο ξενοδοχείο έστω και γιά ένα άτομο. Εμείς σας προτείνουμε να παραμείνετε στην περιοχή, να την εξερευνήσετε και να την απολαύσετε αφού πρώτα γευθείτε τα ονομαστά γλυκά, τα pasteis de Belem (παστέις ντε Μπελέιν), στο πιό γνωστό και ιστορικό ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται εκεί. Το απόγευμα επισκεφθείτε το κάστρο (Castelo de Sao Jorge-Καστέλου ντε Σάου Ζόρζε) και περιπλανηθείτε στα σοκάκια της Αλφάμα. Κάντε βόλτες με το διάσημο τραμ 28. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την Αmalia Rodrigues.

3η μέραΛισαβόνα - Σίντρα - Κασκάις - Εστορίλ - Κάμπου ντα Ρόκα - Πάρκο των Εθνών

Πρωινή αναχώρηση για μία ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας. Διασχίζοντας τους δρόμους του κοσμοπολίτικου Εστορίλ (Estoril) με τις πολυτελείς επαύλεις του και το διάσημο καζίνο , κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στο γειτονικό του Κασκάις (Cascais), κάποτε ψαροχώρι που το επέλεξε η βασιλική οικογένεια το 19ο αι. για θερινή κατοικία και σήμερα είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Επόμενος σταθμός μας, η ρομαντική Σίντρα (Sintra), που συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη είναι γεμάτη παλάτια. Σύμβολό της είναι το Palacio National de Sintra (το Εθνικό Παλάτι της Σίντρα), απ΄ όπου μπορούμε να ξεχυθούμε στην πόλη και να την απολαύσουμε. Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στο Κάμπου ντα Ρόκα (Cabo da Roca), το ακρωτήρι που αποτελεί το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ο Πορτογάλος ποιητής Luis de Camoes το περιγράφει σαν “το μέρος όπου η γη τελειώνει και αρχίζει η θάλασα”. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε ν αποβιβασθείτε στο Πάρκο των Εθνών (Parque das Nacoes). Εδώ, θα δείτε το σύγχρονο πρόσωπο της Λισαβόνας. Η ανάπλαση της περιοχής έγινε με αφορμή την διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης (EXPO) του 1998, αφιερωμένη στους Ωκεανούς. Υπάρχουν υπερσύγχρονα κτίρια, χώροι συνεδρίων και εκθέσεων, μουσεία, ξενοδοχεία, χώροι τέχνης και παραστάσεων, ο εντυπωσιακός Πύργος Βάσκο ντα Γκάμα ύψους 145 μέτρων, το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, η γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου και το ονομαστό ενυδρείο (Oceanario de Lisboa). Κάντε τους περιπάτους σας, επισκεφθείτε το ενυδρείο, πάρτε το τελεφερίκ κι απολαύστε από ψηλά την περιοχή. Επιστροφή με Μετρό στο ξενοδοχείο (στάση Μετρό Oriente με την εντυπωσιακή οροφή του Καλατράβα). Διανυκτέρευση.

4η μέραΛισαβόνα – Φάτιμα – Όμπιτους – Ναζαρέ (προαιρετική)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε να επισκεφθούμε το ΄Ομπιντους (Obidos), μία πανέμορφη καστροπολιτεία και τόπος δημιουργίας επώνυμων καλλιτεχνών. Εξ αιτίας της ομορφιάς του, δινόταν πάντα ως γαμήλιο δώρο στην εκάστοτε βασίλισσα. Επόμενη στάση μας στη Ναζαρέ (Nazare) ένα από τα πιό ονομαστά τουριστικά θέρετρα της Ασημένιας Ακτής (Costa da Prata), με μεγάλες αμμώδεις παραλίες, τα μεγάλα και κάποτε απειλητικά κύματα του Ατλαντικού και το γευστικό φαγητό στα πολυάριθμα εστιατόριά της. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, διασχίζοντας την ιστορική περιοχή της Μπατάλια (Batalha), γνωστή για τη μεγάλη ιστορική νίκη των Πορτογάλων κατά των Καστιλιάνων το 1385 στη μάχη της Αλτζουμπαρότα (Aljubarrota). Περνάμε μπροστά από το Μοναστήρι της Santa Maria da Vitoria που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και συνεχίζουμε για την τελευταία σημερινή μας στάση στη Φάτιμα (Fatima). Στη Φάτιμα, τρία μικρά βοσκόπουλα, στις 13 Μαϊου 1917 είπαν ότι είδαν ένα όραμα. Τους εμφανίστηκε η Παναγία. Τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο και τους έδωσε τρεις προφητείες. Παρά το ότι πολλοί αντικληρικαλιστές θεωρούν το Θαύμα της Φατίμα ως μία προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας να ανακτήσει την απολεσθείσα πολιτική της δύναμη, στα μέσα της δεκαετίας του 20, ο δικτάτορας Σαλαζάρ ενθάρρυνε το προσκύνημα. Σήμερα εκατομμύρια πιστοί συρρέουν στη Φάτιμα, αποφέροντας μεγάλο εισόδημα στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Φάτιμα, το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων, καθώς και την μοντέρνα Βασιλική της Αγίας Τριάδος, έργο του διαπρεπή Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

** Στα 5μερα προγράμματα προστίθεται άλλη μία ελεύθερη ημέρα και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής προς Αθήνα.

Σημείωση

Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

Χάρτης

Φωτογραφίες

Προχωρήστε την Κράτηση