el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Ρώμη Βατικανό Φλωρεντία

0
3 διανυκτερεύσεις
Από315€
3 διανυκτερεύσεις
Από315€
Φόρμα Κράτησης
Φόρμα Ερώτησης
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
Your Enquiry*
Person*
* Συμφωνώ με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδεχτείτε όλους τους όρους και προϋποθέσεις προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα
Η περιήγηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Προχωρήστε την Κράτηση

Αποθήκευση στην λίστα επιθυμητών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

3498
3 διανυκτρεύσεις
Αθήνα
Ρώμη
Ελάχιστη ηλικία: 1+
Περιγραφή εκδρομής

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη. Εκεί θα βρει κανείς όλα όσα ζητάει από μια μοντέρνα πόλη, και θα νιώσει την έλξη της ιστορίας της. Ένα λαμπρό αρχιτεκτονικό μωσαϊκό από τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την Αναγέννηση και τα μπαρόκ κτίρια απλώνεται στα μάτια του επισκέπτη. Όσο και να προσπαθήσουμε να την αποδώσουμε με λόγια, η ομορφιά αυτής της πόλης δεν περιγράφεται και σας προτρέπουμε να την ανακαλύψετε μόνοι σας. Μια πόλη – μουσείο, με μεγαλειώδη μνημεία που καταμαρτυρούν την μεγαλοπρέπειά της και δικαιολογημένα της έχουν προσδώσει τον τίτλο “Αιώνια Πόλη!

Σημείο Αναχώρησης

Αθήνα

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με SKY EXPRESS / ITA AIRWAYS Αθήνα Ρώμη Αθήνα (περιλαμβάνεται αποσκευή 20 κιλών για την Sky Express & 23 κιλών για την Ita Airways & χειραποσκευή 8 κιλών) .
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4*sup.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία-αξιοθέατα.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: Περίπου 6€ ανά άτομο/νύχτα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Απαραίτητα για το Ταξίδι

Πτήσεις - Πληροφορίες

Παρατηρήσεις

  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Πτήσεις: Sky Express

Αναχωρήσεις:  10, 17, 24/2  |  3, 10, 17, 24/3 |  7/4  |  5, 12, 19, 26/5   |  9, 16, 23, 30/6

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ρώμη 10:55 12:00
4η μέρα Ρώμη – Αθήνα 13:00 15:55

 

Πτήσεις: ITA Airways

Αναχωρήσεις: 24/2  |  24/3

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ρώμη 06:00 07:10
4η μέρα Ρώμη – Αθήνα 21:50 00:45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

Αναχώρηση: 23/3

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ρώμη 12:00 13:10
4η μέρα Ρώμη – Αθήνα 21:50 00:45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε

Ημέρα 1η:Aθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρώμη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό και γνωριμία με την «Αιώνια Πόλη». Ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης.  Θα ξεκινήσουμε με το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο. Εκεί θα μπορέσουμε να φωτογραφήσουμε την Αψίδα του Κωνσταντίνου που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου.

Στην συνέχεια περπατώντας στις Ρωμαϊκές αγορές θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης και θα κατεβούμε τα σκαλοπάτια που σχεδίαζε ο Μιχαήλ Άγγελος για να βρεθούμε στη  Piazza Venezia με το επιβλητικό Παλάτσο Βιτορριανο, σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Σειρά έχει η φημισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι με το εντυπωσιακό σιντριβάνι , αποτελώντας πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, και η Βια ντελ Κόρσο που είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης, για να φτάσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Πάνθεον, ένα ναό 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς,  τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου.

Η περιήγηση μας ολοκληρώνεται με τη Πιάτσα Ναβόνα, μια πλατεία σε σχήμα οβάλ γεμάτη από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια & πλανόδιους ζωγράφους όπου της προσθέτουν μια καλλιτεχνική νότα. Θα καταλήξουμε στο ποτάμι Τίβερη, όπου μπροστά από τον Άρειο πάγο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια της Ιταλίας, θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο, περνώντας πρώτα από το υπέροχο κάστρο των Αγγέλων, μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Ανδριανού όπου είναι ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της αρχαιότητας.

Άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την διάσημη πλατεία «Ισπανίας» και τα μεγαλοπρεπή Ισπανικά σκαλιά, όπου μαζί με τον οβελίσκο και την όμορφη εκκλησίας δημιουργούν πραγματικά ένα κάδρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οίκοι υψηλής ραπτικής & επώνυμοι σχεδιαστές μόδας όπως Gucci, Bulgari & Valentino επέλεξαν να τοποθετήσουν ακριβώς έξω από την πλατεία καταστήματά τους. Από εδώ ξεκινάει και η περίφηµη Βία Κοντότι µε τα πολυτελέστατα καταστήματα των ιταλικών και των γαλλικών οίκων μόδας και το διάσημο ιστορικό καφέ «Γκρέκο» που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1760.

Ημέρα 2η:Ρώμη (Μουσεία Βατικανού, Βασιλική του Αγ. Πέτρου)

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο. Μία μεγάλη μπρούτζινη πύλη θα σας οδηγήσει «ως δια μαγείας» από την Ρώμη στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό*. Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης & γλυπτικής με αποκορύφωμα τη περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμηση του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. Ακολουθεί ξενάγηση στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου , αυτή του Αγ. Πέτρου & επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (μόνο & εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό), όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Μετά το τέλος της ξενάγησης ελεύθερος χρόνος.

* Κόστος εισόδων Μουσείο Βατικανού: 35€ ενήλικας, 25€ παιδί 6–18 ετών & φοιτητές έως 25 ετών.  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας (βάσει διαθεσιμότητας) από την Ελλάδα.
* Κόστος ακουστικών υποχρεωτικά για τα Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγίου Πέτρου 5€ το άτομο

3η ημέρα:Ρώμη (ελεύθερη μέρα)

Ημέρα ελεύθερη. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, την Φλωρεντία.

Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Trastevere που είναι η “Πλάκα” της Ρώμης.

(ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία: κόστος συμμετοχής από 100€  ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων, μιν. 8 άτομα)

Χάρτης
Photos

Προχωρήστε την Κράτηση