en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Norwegian Prima: Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line

Η Norwegian Cruise Line, άνοιξε σήμερα για κρατήσεις το πρώτο από τα έξι κρουαζιερόπλοιά της στην πολυαναμενόμενη νέα κατηγορία Prima Class -την πρώτη νέα κατηγορία κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας τα τελευταία 10 χρόνια.
Με ταξίδια που ξεκινούν το καλοκαίρι του 2022, το Norwegian Prima, το πρώτο από τα έξι πλοία της νέας κατηγορίας, θα έχει μήκος 295 μέτρα, εκτόπισμα 142.500 μεικτούς τόνους και θα μπορεί να φιλοξενήσει 3.215 άτομα με διπλάσια χωρητικότητα.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο αλλάζει τα δεδομένα για την NCL, προσφέροντας στους επισκέπτες συναρπαστικά δρομολόγια, περισσότερους ανοιχτούς χώρους, μελετημένο και εντυπωσιακό σχεδιασμό και ποικιλία νέων εμπειριών, πάντα με την εξαιρετική εξυπηρέτηση της Norwegian.

<!–

<!–

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
–>

«Παρότι δεν έχουμε ταξιδέψει εδώ κα περισσότερο από ένα χρόνο, δεν σταματήσαμε ποτέ να δουλεύουμε και να καινοτομούμε, ούτε για μια στιγμή», δήλωσε ο Harry Sommer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Line. «Στην πραγματικότητα, αυξήσαμε τις εταιρικές επενδύσεις μας για να προσφέρουμε στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Όχι μόνο θα επανεκκινήσουμε τις κρουαζιέρες αυτόν τον Ιούλιο, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που ανακοινώνουμε και την έναρξη ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου, καθώς παρουσιάζουμε την Prima Class και το Norwegian Prima, το πρώτο πλοίο από μια νέα σειρά ασυναγώνιστων σκαφών».
Και ο κ. Sommer συνέχισε:
«Είναι μία ακόμα απόδειξη της εξέλιξης της εταιρείας μας, που συνδυάζει τη φιλοσοφία ‘Πρώτα ο Επισκέπτης’ με το πνεύμα καινοτομίας που μας χαρακτηρίζει: το Norwegian Prima ενσαρκώνει ό,τι αγαπούν οι επισκέπτες στην NCL και ανεβάζει τον πήχη. Αυτή η ολοκαίνουργια κατηγορία πλοίων έχει σχεδιαστεί πραγματικά για να δώσει προτεραιότητα στους επισκέπτες μας».
Το κύτος του εκπληκτικού νέου κρουαζιερόπλοιου, που φτιάχτηκε στη Marghera της Ιταλίας, στο ναυπηγείο Fincantieri, είναι εντυπωσιακά φιλοτεχνημένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη γκράφιτι Manuel Di Rita, ευρύτερα γνωστό ως «Peeta».
Για πρώτη φορά σε πλοίο της NCL, η διακόσμηση του κύτους επεκτείνεται σε όλο το εμπρόσθιο μέρος. Μεταξύ των παγκόσμιας κλάσης αρχιτεκτόνων που συνέβαλαν στη σχεδίαση του Norwegian Prima περιλαμβάνονται ο Ιταλός σχεδιαστής Piero Lissoni και οι κορυφαίες αρχιτεκτονικές εταιρείες Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN και το Studio Dado με έδρα το Μαϊάμι, οι οποίοι συνέλαβαν και συνέθεσαν μοναδικά της αισθητική των ποικίλλων εστιατορίων, καμπινών και κοινόχρηστων χώρων επί του σκάφους.
«Το όνομα «Prima», που σημαίνει «πρώτο» στα ιταλικά, ταιριάζει απόλυτα με την κληρονομιά της εταιρείας μας σε πρωτιές στον κλάδο, αλλά και με τους νέους Ιταλούς συνεργάτες μας στο ναυπηγείο Fincantieri», πρόσθεσε ο κ. Sommer.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Norwegian Cruise Line για την ανάπτυξη της νέας κατηγορίας κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας», δήλωσε ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri. «Το Norwegian Prima σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μας, η οποία περιλαμβάνει την παράδοση έξι πλοίων επόμενης γενιάς που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τις εμπειρίες των επισκεπτών σε ένα νέο επίπεδο, με επίκεντρο τον αναβαθμισμένο, ευρύχωρο και μελετημένο σχεδιασμό. Καθώς βγαίνουμε από την παγκόσμια κρίση, αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ένα ισχυρό σημάδι ελπίδας για τον κλάδο της κρουαζιέρας και αποτελεί απόδειξη του παγκόσμιου ηγετικού ρόλου της Fincantieri στον κλάδο».
«Καινοτομήσαμε στοχευμένα και δημιουργήσαμε το Norwegian Prima για να ξεπεράσουμε τα όρια της συμβατικής κρουαζιέρας, προσφέροντας πιο ανοιχτούς χώρους, design και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, που τοποθετούν τους επισκέπτες μας στο επίκεντρο της εμπειρίας», πρόσθεσε ο κ. Sommer.

Το Norwegian Prima θα προσφέρει το υψηλότερου επιπέδου προσωπικό και την μεγαλύτερη αναλογία χώρου από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο στη σύγχρονη και premium κατηγορία κρουαζιέρας, παρέχοντας μια απαράμιλλη εμπειρία ταξιδιού.
Παράλληλα, θα προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σουίτες που διατίθενται στη θάλασσα, με 13 κατηγορίες, καθώς και τις μεγαλύτερες σουίτες τριών υπνοδωματίων από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο και τις μεγαλύτερες καμπίνες της NCL με θέα στον ωκεανό και μπαλκόνια, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων μπάνιων και ντους για τις στάνταρ κατηγορίες καμπινών.
Το Norwegian Prima θα προσφέρει, επίσης, τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο καταστρώματος από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο, συμπεριλαμβανομένου περισσότερο συνολικού χώρου καταστρώματος πισίνας από οποιοδήποτε άλλο πλοίο του στόλου της NCL, καθώς και πολλές πισίνες υπερχείλισης και τεράστιους εξωτερικούς διαδρόμους που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ατενίζουν τη θάλασσα και να απολαμβάνουν την αύρα του ωκεανού, μαζί με ποικιλία από άλλες, υψηλού επιπέδου εμπειρίες.
Το αναβαθμισμένο Haven By Norwegian
Με στόχο να χαρίσει στους επισκέπτες μια απαράμιλλη εμπειρία πολυτελούς κρουαζιέρας, το «The Haven by Norwegian» στο Norwegian Prima έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει το πιο αποκλειστικό και κεντρικό συγκρότημα σουιτών της εταιρείας.
Καταλαμβάνοντας οκτώ καταστρώματα με σουίτες και κοινόχρηστους χώρους, το αποκλειστικής πρόσβασης «ship-within-a-ship» παρέχει στους επισκέπτες ιδιωτικές ανέσεις, εξατομικευμένες υπηρεσίες και τα πιο πολυτελή καταλύματα.
Για πρώτη φορά, η εταιρεία μετεγκατέστησε τις 107 σουίτες του Haven στο πίσω μέρος του πλοίου, σε κοντινή απόσταση από ιδιωτικούς ανελκυστήρες αποκλειστικά για χρήση από τους επισκέπτες του Haven. Αυτοί οι ανελκυστήρες ανεβαίνουν απευθείας στους κοινόχρηστους χώρους του Haven, στα καταστρώματα 16 και 17.
Η NCL εξέλιξε το σχεδιασμό του Haven ώστε να είναι πιο ανοιχτό στη θάλασσα από ποτέ. Για πρώτη φορά, κάθε δημόσιος χώρος το Haven προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στον κάθε προορισμό.
Το Haven Courtyard του Norwegian Prima έχει μετατραπεί σε ένα εκτεταμένο Haven Sundeck, με μια εκπληκτική νέα πισίνα υπερχείλισης και ένα νέο υπαίθριο σπα με σάουνα με γυάλινους τοίχους.
Ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του design στους αναδιαμορφωμένους αποκλειστικούς χώρους, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι σουίτες του Haven έχουν σχεδιαστεί από τον Piero Lissoni, έναν από τους σημαντικότερους Ιταλούς σχεδιαστές.
Ο Lissoni προσέφερε έναν κομψό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό για το The Haven Sundeck, το The Haven Restaurant, το The Haven Lounge & Bar και το Outdoor Spa: Sauna and Cold Room.

Εξωτερική εμπειρία στην Ocean Boulevard
Αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ταξιδιωτική εμπειρία που τοποθετεί τους επισκέπτες πρώτους και κατανοώντας την έντονη σχέση τους με τους υπαίθριους χώρους και τη θάλασσα, η NCL επαναπροσδιόρισε το πρωτοποριακό για τον κλάδο project της «The Waterfront», διπλασιάζοντας το χώρο και προσθέτοντας μεγαλύτερη ποικιλία από εμπειρίες και επιλογές φαγητού από ποτέ, με την Ocean Boulevard.
Τοποθετημένη στο κατάστρωμα οκτώ, η Ocean Boulevard, συνολικού μήκους 4.000 τετραγωνικών μέτρων, περιβάλλει ολόκληρο το κατάστρωμα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν σε ολόκληρο το πλοίο και να απολαύσουν εκπληκτική θέα στον ωκεανό, ενώ έχουν την επιλογή να πάρουν μέρος σε πολλές εξαιρετικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Παγκόσμια κουζίνα στο Indulge Food HallΩς μέρος των πολύπλευρων εμπειριών που προσφέρονται στην Ocean Boulevard, η NCL παρουσίασε την πρώτη, υπαίθρια, ανοιχτή αγορά σε πλοίο της:
Το Indulge Food Hall, που δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει την πελατο-κεντρική εμπειρία στο Norwegian Prima, προσφέρει στους επισκέπτες διάφορα είδη μενού από μια ποικιλία γαστρονομικών χώρων, καθώς και έναν συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων.
Το πρώτο τέτοιου είδους Food Hall της NCL είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, προσφέροντας ποικιλία από κουζίνες και συναρπαστικά χρώματα και μυρωδιές σε 11 χώρους, συμπεριλαμβανομένων αγαπημένων γαστρονομικών «φιλοξενούμενων», όπως το Coco’s που σερβίρει χειροποίητες γλυκές λιχουδιές, το Q Texas Smokehouse, με νόστιμα φαγητά του αμερικανικού νότου και μπάρμπεκιου, και το Starbucks.
Το Indulge θα παρουσιάσει για πρώτη φορά χώρους εστίασης που περιλαμβάνουν το Seaside Rotisserie, το οποίο προσφέρει μεγάλη ποικιλία ψητών, το Nudls, ένα πολυκατάστημα που σερβίρει πιάτα ζυμαρικών από όλο τον κόσμο, από την Ιταλία έως την Ταϊλάνδη, το Tamara, που ετοιμάζει κλασικά ινδικά πιάτα και πολλές χορτοφαγικές επιλογές.
Ακόμα, το Latin Quarter, που σερβίρει κλασική νοτιοαμερικάνικη κουζίνα με διαφορετικό τρόπο, το Tapas Food Truck, με street food εμπνευσμένο από την ισπανική κουζίνα, το Garden Kitchen, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει σαλάτα όπως την προτιμά, επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες συστατικά, το Just Desserts, με κλασικά είδη επιδορπίων, όπως πίτες και κέικ και το Just Ice Cream, που σερβίρει όλες τις αγαπημένες γεύσεις παγωτού με κάθε πιθανό τρόπο.

Υβριδικά δείπνα στην Ocean BoulevardΔίπλα στις άλλες γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει, η Ocean Boulevard θα φιλοξενήσει τρεις επιπλέον χώρους εστίασης, που προσφέρουν τραπεζοκαθίσματα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους: το Onda By Scarpetta, το Los Lobos και το The Local Bar & Grill.
Το Onda by Scarpetta, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Norwegian Encore το 2019 και είναι επίσης διαθέσιμο στο Norwegian Spirit, θα παρουσιάσει τις πλούσιες και τολμηρές γεύσεις για τις οποίες φημίζονται τα σύγχρονα ιταλικά βραβευμένα εστιατόρια Scarpetta.
Ο χώρος, σχεδιασμένος από την εταιρεία Studio Dado, διαθέτει κομψή ατμόσφαιρα, μοντέρνο σχεδιασμό και εκτεταμένη θέα στον ωκεανό, τόσο από τον εσωτερικό όσο και από τον εξωτερικό χώρο.
Το Los Lobos, το κορυφαίο μεξικάνικο εστιατόριο της NCL, επιστρέφει στο Norwegian Prima για να προσφέρει παραδοσιακές μεξικάνικες γεύσεις με μοντέρνα αίσθηση, σε μια σύγχρονη ατμόσφαιρα, επίσης σχεδιασμένη από το Studio Dado.
Τέλος, το ανανεωμένο Local Bar & Grill, σε μια πολυτελή ατμόσφαιρα beach club, θα έχει ζωντανή μουσική ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν κοκτέιλ και κλασική κουζίνα της Αμερικής.

Μια μέρα στην Ocean Boulevard: The Concourse, Infinity Beach, Oceanwalk και La TerrazaΚαθώς η Ocean Boulevard δημιουργήθηκε για να είναι από μόνη της ένας προορισμός εντός του Norwegian Prima, και με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των καθημερινών εμπειριών των επισκεπτών, η NCL αποκάλυψε κι άλλες «πρωτιές», συμπεριλαμβανομένου του The Concourse, ενός υπαίθριου κήπου γλυπτικής που φιλοξενεί έναν τοίχο τέχνης σχεδιασμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη David Harber και έξι εγκαταστάσεις που σχεδιάστηκαν από τον Alexander Krivosheiw, με συναρπαστική τέχνη εμπνευσμένη από την αρχαία μυθολογία και τις σύγχρονες αφηρημένες μορφές.
Τα επτά γλυπτά, αξίας άνω των 2.000.000 δολαρίων, προσφέρουν εκπληκτικά εφέ που αλλάζουν καθώς ο ήλιος δύει, καθιστώντας τα τέλεια για φωτογραφίες και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι επισκέπτες μπορούν, επίσης, να χαλαρώσουν στην παραλία Infinity που διαθέτει δύο πισίνες υπερχείλισης, μία σε κάθε πλευρά του πλοίου και κοντά στην επιφάνεια του ωκεανού, επιτρέποντας για πρώτη φορά στους επισκέπτες της πισίνας να απολαμβάνουν τη θέα της απεραντοσύνης του ωκεανού ενώ κολυμπούν.
Οι δύο γυάλινες γέφυρες Oceanwalk, καινούργιες για την NCL, θα προσφέρουν στους επισκέπτες εκπληκτική θέα για φωτογραφίες, που θα τους κάνει να αισθάνονται σαν να περπατούν στον αέρα πάνω από το νερό.
Το La Terraza, ένα υπαίθριο σαλόνι, διαθέτει ένα γραφικό καταφύγιο για τους επισκέπτες για να απολαύσουν τη θέα του έναστρου ουρανού προς τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media
Source: etravelnews.gr

Original article: Norwegian Prima: Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες