Normal view

There are new articles available, click to refresh the page.
Today — 28 February 2024travel

Γεφύρι και καταρράκτες Βίνιανης. Μία άγνωστη μα καταπληκτική τοποθεσία στα βουνά των Αγράφων

Πρόκειται για ένα επιβλητικό, πέτρινο γεφύρι, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο κάπου στα νερά του Μέγδοβα ποταμού και για πολλά – πολλά χρόνια αποτελούσε το μοναδικό πέρασμα από το Καρπενήσι στη Δυτική Ευρυτανία και στα ξεχωριστά χωριά των Αγράφων.

Ο λόγος για το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Βίνιανης, όπου τοποθετείται γεωγραφικά ανάμεσα από τα χωριά της Παλιάς Βίνιανης, της Νέας Βίνιανης από την οποία απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα και του χωριού Στένωμα.

Το μήκος του γεφυριού φτάνει τα 33 μέτρα και είναι χτισμένο με ντόπιο λιθάρι από Ηπειρώτες μαστόρους, οι οποίοι ήταν ξακουστοί για τις υπέροχες κατασκευές γεφυριών της εποχής. Όμως δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να αναφερθεί με ακρίβεια στην ημερομηνία κατασκευής του. Εικάζεται ότι χτίστηκε την ίδια περίπου εποχή που κατασκευάστηκε το γεφύρι του Μανώλη στον Αγραφιώτη ποταμό, δηλαδή περί το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα.

Πολλές υπήρξαν οι μάχες που σημειώθηκαν στο γεφύρι τόσο επί Τουρκοκρατίας όσο και μεταγενέστερα. Γνωστότερη αυτών υπήρξε η άδοξη ενέδρα του κλέφτη Κώστα Λεπενιώτη στον Άγο Μουχουρτάρη, ο οποίος το έτος 1808 μετέφερε βαριά άρρωστο και αλυσοδεμένο τον αδερφό του πρώτου, αγωνιστή Αντώνη Κατσαντώνη προς το Καρπενήσι.

Ακολουθώντας την αντίθετη πορεία των νερών του ποταμού, σε μικρή απόσταση, ο επισκέπτης συναντά μια μικρή ρεματιά, που οδηγεί σε μια βαθύσκιωτη τοποθεσία, γεμάτη πελώρια πλατάνια και άφθονα τρεχούμενα νερά. Ο εντυπωσιακός καταρράκτης που σχίζει τον βράχο, ρέει από ύψος 25 με 30 μέτρων, δημιουργώντας τρεις μικρούς καταρράκτες και τρεις μικρές φυσικές λίμνες με υπέροχα χρώματα και μαγικές εικόνες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στα δροσερά νερά των λιμνών, αλλά και να σκαρφαλώσει στα ψηλότερα σημεία του καταρράκτη, με αρκετή βεβαίως προσοχή.

Όπως σε κάθε τόπο, έτσι και στο γεφύρι της Βίνιανης υπάρχουν αρκετοί μύθοι, οι οποίοι αναφέρονται σε νεράιδες και στοιχειά. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Μέγδοβας “αγριεύει”, ένα στοιχειό, η λάμια, περνάει μπροστά από το γεφύρι και μετά από αυτό ακούγονται τραγούδια και φωνές από τις νεράιδες του τόπου που προσπαθούν να αποτρέψουν τους περαστικούς από το πέρασμά τους στο ποτάμι.

Επίσης, μύθος αναφέρει πως όταν τα νερά του ποταμού φουσκώνουν, σμήνη από μέλισσες εμφανίζονται την ημέρα στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους διαβάτες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ο τόπος γεμίζει από νυχτερίδες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τότε λοιπόν ακούγονται άγρια μουγκρητά ταύρου, γι αυτό και ο Μέγδοβας ποταμός μετονομάστηκε από τους ντόπιους σε Ταυρωπός ποταμός…

Στις μέρες μας, ο πιο γνωστός δρόμος που οδηγεί στο γεφύρι, είναι το διασυνοριακό Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, το οποίο διασχίζουν ορειβάτες, στην προσπάθειά τους να βρεθούν όσο πιο κοντά μπορούν στη φύση και στις αθέατες ομορφιές της χώρας μας που πραγματικά πιστέψτε με… είναι ατελείωτες…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ακόμα τον εντυπωσιακό καταρράκτη Λειβαδίτη μέσα από μία υπέροχη διαδρομή

The post Γεφύρι και καταρράκτες Βίνιανης. Μία άγνωστη μα καταπληκτική τοποθεσία στα βουνά των Αγράφων first appeared on Travel-Inspiration.gr.

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Συμμετοχή σε road show στο Μόναχο

H Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συμμετείχε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στο road show «Choose Greece» στο Μόναχο, για να παρουσιάσει σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου τον προορισμό «Volos – Pelion» σε travel agents και δημοσιογράφους του Μονάχου και της ευρύτερης περιοχής της Γερμανίας.

Ο Βόλος και το Πήλιο ήταν μάλιστα οι τιμώμενοι δήμοι στo πλαίσιo της κοινής προσπάθειας των φορέων να προβάλλουν τη Μαγνησία ως έναν ασφαλή προορισμό, όπου αναπτύσσονται όλες οι ειδικές μορφές τουρισμού και λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια αυθεντική εμπειρία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Συμμετοχή σε road show στο Μόναχο appeared first on etravelnews.gr.

7η Prodexpo North: Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι ευκαιρίες για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

Οι προοπτικές, αλλά και οι προκλήσεις που έχει η αγορά των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα αναδείχθηκαν στην Prodexpo North που πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, στο Makedonia Palace Hotel.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών, τα νέα δεδομένα στο real estate και στην πώληση και μίσθωση επαγγελματικών χώρων, το νομικό πλαίσιο που διέπει την αγορά, καθώς επίσης η δυναμική, αλλά και οι ελλείψεις που έχει η περιοχή σε ό,τι αφορά τα logistics.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post 7η Prodexpo North: Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι ευκαιρίες για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις appeared first on etravelnews.gr.

Ο όμιλος H Hotels εξαγόρασε το Titania Hotel στην Αθήνα | Η ιστορία του ξενοδοχείου

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites, από τον όμιλο H Hotels Collection | Hatzilazarou Group, ανακοινώθηκε η εξαγορά του Titania Hotel στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου 52).

Το 4άστερο Tinania Hotel, άνοιξε το 1976 και διαθέτει 385 δωμάτια και σουίτες, τρία εστιατόρια, εκ των οποίων το Olive Garden Bar & Restaurant στο roof garden, café – bars, αίθουσες εκδηλώσεων και συνεδρίων κ.ά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post Ο όμιλος H Hotels εξαγόρασε το Titania Hotel στην Αθήνα | Η ιστορία του ξενοδοχείου appeared first on etravelnews.gr.

5ο Idea Platform του CapsuleT: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 5ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών «Idea Platform» του CapsuleT Travel and Hospitality Accelerator, του μοναδικού επιταχυντή στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ουσιαστική ενίσχυση τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αν επιθυμεί κάποιος να δει την ιδέα του για τον τουρισμό να ανθίζει και να μετατρέπεται σε σύγχρονη startup τεχνολογίας με τη στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τότε οφείλει να δηλώσει συμμετοχή στον 5ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών «Idea Platform».

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι η εξειδικευμένη κατεύθυνση και η υποστήριξη που θα λάβει η ομάδα του από τους μέντορες και τους ομιλητές του διαγωνιστικού προγράμματος – όλοι τους έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου – θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να μετατρέψει την ιδέα του σε μία καινούργια, καινοτόμα, επιχειρηματική πρόταση!

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post 5ο Idea Platform του CapsuleT: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις appeared first on etravelnews.gr.

Divani Apollon Palace: Ολική αναβάθμιση του Fitness Center με Technogym Cardio & Strength μηχανήματα

Το 5άστερο Divani Apollon Palace & Thalasso, προχώρησε σε ολική αναβάθμιση του Fitness Center του με την πιο premium και τεχνολογικά προηγμένη σειρά της Technogym στα Cardio & Strength μηχανήματα, στη μεγαλύτερη ποικιλία που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανανέωσης της στρατηγικής συνεργασίας του ομίλου Διβάνη (Divani Collection Hotels) και της Technogym.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πιο συγκεκριμένα, στο Fitness Center του Divani Apollon Palace & Thalasso, τοποθετήθηκε η σειρά Artis, η οποία προσφέρει την απόλυτη εμπειρία αεροβικής γυμναστικής & μυϊκής ενδυνάμωσης, γεφυρώνοντας το φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο.

Με τη νέα κονσόλα Live, o ασκούμενος αποκτά εξατομικευμένη εμπειρία γυμναστικής, με premium content και καθοδήγηση από το Technogym Coach, που προτείνει ασκήσεις με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post Divani Apollon Palace: Ολική αναβάθμιση του Fitness Center με Technogym Cardio & Strength μηχανήματα appeared first on etravelnews.gr.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναζητά Γενικό Διευθυντή

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) αναζητά Γενικό Διευθυντή.

Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για τις καθημερινές λειτουργίες της ΕΞΡ και θα εφαρμόζει τις πολιτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές του Προέδρου και του ΔΣ, συμβάλοντας στην επίτευξη των στόχων και του οράματος της Ένωσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κύριες αρμοδιότητες:

Γενική Διεύθυνση της Ένωσης με βάση τις κατευθύνσεις του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου

Ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικής και δράσεων για την αύξηση των πόρων της Ένωσης

Οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων και λοιπών δράσεων

Επικοινωνία, συνεργασία και δημόσιες σχέσεις με φορείς και οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Εκπροσώπηση Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, ΜΜΕ και σε έκτακτες συναντήσεις εντός και εκτός Ρόδου

Προετοιμασία επικοινωνιακού περιεχομένου όπως Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Επιστολές και άλλα έγγραφα

Επικοινωνία με Μέλη της Ένωσης για καθημερινά ζητήματα

Διαρκής συνεργασία με τον Πρόεδρο και το ΔΣ για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ένωση.

 

Ιδανικά προσόντα:

Ξενοδοχειακή προϋπηρεσία/εμπειρία

Καλή γνώση του Ελληνικού Τουρισμού

Καλή γνώση Οικονομικών, Φορολογικών, Τεχνικών και Εργασιακών θεμάτων του ξενοδοχειακού κλάδου

Καλή γνώση του Tour Operating, Sales και Marketing

Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας

Γνώση της Ρόδου και των ζητημάτων ανά περιοχή

Ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων

Οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες

Καλή γνώση Η/Υ και εφαρμογών Microsoft

Καλή χρήση Αγγλικών. Επιπλέον ξένες γλώσσες θα εκτιμηθούν θετικά.

 

Αποστολή βιογραφικών: careers@exr.gr

The post Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναζητά Γενικό Διευθυντή appeared first on etravelnews.gr.

Πάνω από 60 νέα μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία

Περισσότερα από 60 νέα μεγάλα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ 4 στα 10 νέα ξενοδοχεία θα λειτουργούν κάτω από τη σκέπη διεθνών brands.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης με τίτλο «Greek Market Report | Hotel Investments 2024 – 2027», από την Travelworks Public Relations, που έχει ως στόχο να προσφέρει μια συνοπτική απεικόνιση του τοπίου της ελληνικής φιλοξενίας μέσα από την καταγραφή των σημαντικότερων επερχόμενων ξενοδοχειακών projects, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου όπως αυτές αποτυπώνονται μέσα από τις απόψεις θεσμικών φορέων και τις στρατηγικές σημαντικών παικτών της αγοράς και διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων.

 

Στο paper συμμετείχαν οι:

Δρ. Άρης Ίκκος, ISHC, TTRA, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ

Ναταλία Στράφτη, Deputy CEO, Grivalia Hospitality

Πάνος Παλαιολόγος, Founder, Hotel Brain

Ανδρέας Κουκάς, Director Development Greece & Cyprus, Hilton

Νίκος Χάντζος, Consultant, International Hotel Development – Greece & Cyprus, Marriott International

Frank Reul, VP – Development Accor Premium, Midscale & Economy Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece, Accor Hotels

Leon Avigad, Founder & Co-Owner, Brown Hotels

Βασίλης Θεμελίδης, Regional Director South & East Europe, Wyndham Hotels & Resorts

Elie Milky, Vice President of Development, Radisson Hotel Group

María Zarraluqui, Vice President – Global Development, Meliá Hotels International

Carlos Paredes Fernández, Director of Hotel Development EAME – Inclusive Collection, Hyatt Hotels Corporation

Πάνος Κωνσταντινίδης, CEO, SWOT Hospitality

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr

The post Πάνω από 60 νέα μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία appeared first on etravelnews.gr.

Στον όμιλο Χατζηλαζάρου το Τιτάνια

Titania Hotel

Μετά την πρόσφατη εξαγορά του Rhodes Bay Hotel & Spa και των Elite Suites, ο όμιλος H Hotels Collection Hatzilazarou Group ανακοίνωσε την προσθήκη ενός ακόμη ξενοδοχείου στο χαρτοφυλάκιό του, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αθήνας.

Η δυναμική εταιρεία φιλοξενίας από τη Ρόδο έχει εντάξει στο δυναμικό της το ιστορικό Titania Hotel, σηματοδοτώντας την προσθήκη του 8ου ξενοδοχείου στο χαρτοφυλάκιο της και το πρώτο της εγχείρημα εκτός του Νησιού των Ιπποτών, της Ρόδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω αυτής της επένδυσης, ο όμιλος εξακολουθεί να διευρύνει την παρουσία του στην ελληνική αγορά φιλοξενίας, επιδιώκοντας με συνέπεια την υλοποίηση του οράματός του.

Ο όμιλος H Hotels Collection ξεκίνησε την πορεία του με το πρώτο ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, το 1993, διαθέτοντας 450 κλίνες και 200 εργαζομένους. Σήμερα, έπειτα από περισσότερα από 30 χρόνια, διαθέτει πάνω από 8.000 κλίνες και απασχολεί περισσότερους από 1.700 εργαζομένους, παραμένοντας αμετακίνητος στην αποστολή του να προσφέρει υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας και να κάνει τις στιγμές των επισκεπτών μοναδικές, με το σύνθημα “We make moments matter”.

Η ανάπτυξη στην Αθήνα επιβεβαιώνει την αφοσίωση του ομίλου στην ανάπτυξη και προσφέρει νέες ευκαιρίες για δημιουργία εργασίας και οικονομική ενίσχυση της περιοχής. Η εταιρεία από τη Ρόδο συνεχίζει να δείχνει την αφοσίωσή της στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και στην προώθηση ενός βιώσιμου τουρισμού, όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το άρθρο Στον όμιλο Χατζηλαζάρου το Τιτάνια εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Ανατροπές στον πλειστηριασμό των δύο ξενοδοχείων της Ήλιος AE

Elounda Bay Palace

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε διαταγή για την τροποποίηση του πλειστηριασμού που αφορά την εταιρεία Ήλιος AE του Ομίλου Μαντωνανάκη, ειδικότερα για τα πεντάστερα ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace. Η αρχική τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, ο οποίος εστιάζει σε αυτά τα δύο ξενοδοχεία, έχει τροποποιηθεί από τα προηγούμενα 181.630.000 ευρώ στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία αυτή αντικατοπτρίζει μια νομική ενέργεια κατά της “Ανώνυμης Τουριστικής Εταιρείας Ήλιος Α.Ε.”, με την Eurobank να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των Ομολογιούχων Δανειστών της εταιρείας για ένα κοινό ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε το 2007, ύψους 300.000.000 ευρώ.

Αρχικά, ο σχεδιασμός περιελάμβανε δύο ξεχωριστούς πλειστηριασμούς για κάθε ξενοδοχειακή μονάδα. Ωστόσο, η νέα απόφαση προβλέπει ένα ενιαίο πλειστηριασμό για τα δύο ξενοδοχεία, αναγνωρίζοντας τη λειτουργική τους ενότητα και την αξία τους ως ένα ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν πλειστηριασμό που έχει ανακοινωθεί εις βάρος δύο ξενοδοχείων της εταιρείας ΗΛΙΟΣ ΑΕ, η διοίκηση του Ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas, Elounda Bay Palace και Grand Resort Lagonissi δηλώνει τα εξής:

1. Όπως είναι γνωστό, με τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων Δικαστηρίων έχει επιδικασθεί υπέρ των εταιρειών μας ποσό που υπερβαίνει τα 750 εκατ. ευρώ σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας του Υπερταμείου, ΕΤΑΔ Α.Ε.. Οι απαιτήσεις αυτές έχουν από το έτος 2014 εκχωρηθεί στους Ομολογιούχους Δανειστές, υπερκαλύπτουν δε την απαίτηση των ομολογιούχων, έστω κι αν η απαίτηση αυτή επιτηδείως εμφανίζεται διογκωμένη, με τον παράνομο συνυπολογισμό υποτιθέμενων τόκων υπερημερίας ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, λόγω της πρόωρης καταγγελίας του ομολογιακού μας δανείου, παρότι η καταγγελία αυτή έχει ήδη κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

2. Οι ορκωτοί ελεγκτές της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του Υπερταμείου, στις πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του έτους 2022, έχουν σχηματίσει πρόβλεψη 329 εκ.€, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο επισήμως μέρος της οφειλής τους. Μάλιστα, η αναγνώριση αυτή (που ακολούθησε χρονικά την αμετάκλητη παραπομπή του τ. Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. για κακουργηματική απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου άνω των 170εκ.ευρώ, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Αττικός Ήλιος Α.Ε. σε διαπιστωμένη συνεργασία – συμπαιγνία με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων δανειστών μας, όπως έχει γίνει δεκτό με περισσότερες δικαιοδοτικές κρίσεις), αφορά λιγότερες από τις μισές επιδικασθείσες απαιτήσεις μας κατά της ΕΤΑΔ Α.Ε..

3. Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι το ομολογιακό δάνειό μας έχει πωληθεί από τους ομολογιούχους δανειστές προς funds, με έκπτωση της τάξης του 72%, δηλαδή έναντι ποσού λιγότερου από το μισό της φερόμενης απαίτησης για την οποία επισπεύδεται ο πλειστηριασμός.

4. Καθίσταται προφανές εκ των ανωτέρω, ότι επιδίωξη του υπόψιν πλειστηριασμού δεν είναι, δήθεν, η αποπληρωμή κάποιας δανειακής απαίτησης, αλλά η υφαρπαγή των ξενοδοχείων του Ομίλου μας και η παραχώρησή τους σε ανταγωνιστικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό της μεθόδευσης αυτής, το γεγονός ότι ο υπόψιν πλειστηριασμός βασίζεται σε παράνομες, ψευδείς κατά περιεχόμενο, κατευθυνόμενες “εκθέσεις αποτίμησης”, συνταγμένες εντός 48 ωρών από μεσίτες πλειστηριασμών, οι οποίες δολίως υποτιμούν την αξία των ξενοδοχείων μας σε βαθμό κραυγαλέο. Η νομιμότητα του πλειστηριασμού αυτού, όπως και συνολικά η νομιμότητα των ενεργειών του εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών και κάθε άλλου εμπλεκομένου στην υπόθεση, σε βάρος μας, θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, στα οποία έχουμε προσφύγει και τα οποία ήδη κατά το παρελθόν μάς έχουν δικαιώσει, κηρύσσοντας τελεσιδίκως καταχρηστική και άκυρη την προηγούμενη απόπειρα πλειστηριασμού από τους ομολογιούχους δανειστές, γεγονός άριστα γνωστό και στους ομολογιούχους δανειστές και στους συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων.

5. Ο χρόνος ανάρτησης των συγκεκριμένων υποβολιμαίων δημοσιευμάτων, προφανώς, δεν είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την πρόσφατη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της ΕΤΑΔ και του μετόχου της Υπερταμείου και με την αίσθηση που αυτές προκάλεσαν στην κοινή γνώμη. Επελέγη δε σκοπίμως, με υφέρποντα στόχο να πλήξει τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μας επιχειρήσεων, να πλήξει τις 1.500 οικογένειες εργαζομένων που στηρίζονται εισοδηματικά από τον Όμιλό μας, να καταβαραθρώσει τη φήμη ενός τουριστικού Ομίλου, που από την ίδρυσή του από τον αείμνηστο Κ. Μαντωνανάκη έως και σήμερα, για περισσότερα από 50 χρόνια, προσφέρει αφειδώς στον Ποιοτικό Ελληνικό Τουρισμό και εκτελεί τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Χώρα επ’ ωφελεία του τουρισμού και του Ελληνικού Δημοσίου, σε Λαγονήσι και Ναύπλιο. Απέναντι και στη νέα αυτή παράνομη και δόλια επίθεση, διαβεβαιώνουμε τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, ότι τα ξενοδοχεία της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Α.Ε. θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως κάθε χρόνο.

Το άρθρο Ανατροπές στον πλειστηριασμό των δύο ξενοδοχείων της Ήλιος AE εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Μνημόνιο Συνεργασίας με το κινεζικό λιμάνι της Guangzhou υπέγραψε ο ΟΛΠ

Ο ΟΛΠ, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με ένα από τα 10 μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου, το λιμάνι της Guangzhou στην Κίνα, σύμφωνα με το Silkroadgreek.gr

To Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ Παναγιώτη Τσώνη και τον deputy general manager του Guangzhou Port Group Song Xiaoming.

Με το εν λόγω Μνημόνιο οι αρμόδιοι φορείς λειτουργίας και διαχείρισης των δύο λιμανιών συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία καθιερώνοντας μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση, η οποία προσβλέπει στις προκλήσεις και ευκαιρίες του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος.

Επιπλέον, τα δύο μέρη συμφώνησαν να εντείνουν τις από κοινού προσπάθειες για υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν στον μετασχηματισμό και την εξέλιξή τους σε “πράσινα” λιμάνια, ερευνώντας νέες λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα και μείωσης αυτών.

Τέλος, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν εντατικά στον τομέα της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης των λιμένων, δεσμευόμενες τη μεταξύ τους συνεχή ανταλλαγή τεχνογνωσίας και νέων τεχνολογιών.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ, Yu Zenggang, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας λιμένων Πειραιά και Guangzhou, τονίζοντας ότι για την ΟΛΠ ΑΕ η συνεργασία των λιμανιών, η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, αλλά και στη συνεχή εξέλιξη, πρόοδο, στον εκσυγχρονισμό και στην τεχνολογική αναβάθμιση των λιμένων με την ανταλλαγή γνώσης, εμπειριών και κυρίως τεχνολογιών αιχμής αποτελεί προτεραιότητα και βασικό εργαλείο διοίκησης και λήψης αποφάσεων στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν oι δήμαρχοι Πειραιά και Guangzhou Γιάννης Μώραλης και Sun Zhiyang, καθώς και ο εξοχότατος πρέσβης της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, Xiao Junzheng.

Το άρθρο Μνημόνιο Συνεργασίας με το κινεζικό λιμάνι της Guangzhou υπέγραψε ο ΟΛΠ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Fam trip στην Κωνσταντινούπολη, με “υπογραφή” του Signature Travel

Signature Travel

Το Signature Travel, ένα από τα πιο ιστορικά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα, διοργάνωσε πρόσφατα ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή αυτή, που υλοποιήθηκε με την φιλοξενία της αλυσίδας ξενοδοχείων Nova Plaza, είχε ως στόχο να μυήσει τους Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και travel vloggers στη ζωντανή κουλτούρα, την πλούσια ιστορία και τα τοπία της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκδρομής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ατμόσφαιρα των διαφορετικών γειτονιών και των εμβληματικών ορόσημων της Κωνσταντινούπολης. Το δρομολόγιο περιλάμβανε επισκέψεις στην Ασιατική Πλευρά (Kadikoy), την περιοχή της Πλατείας Ταξίμ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Φανάρι, το εκπληκτικό Ντολμά Μπαχτσέ και την Ιστορική Χερσόνησο, όπου οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ξεναγήσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τα αρχιτεκτονικά “θαύματα” της πόλης. Φυσικά τη μεγαλύτερη συγκίνηση προκάλεσε η Αγιά Σοφιά η οποία παρά τη μετατροπή της σε τζαμί, χαρακτηρίζεται από απαράμιλλο κάλλος. Θετικά σχόλια απέσπασε η Βασιλική Κινστέρνα, η οποία εντυπωσίασε τους ταξιδιώτες με τους μυσταγωγικούς φωτισμούς και τις πρωτότυπες, σύγχρονες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Signature Travel

Στιγμιότυπα από τις επισκέψεις στο Ελληνικό Προξενείο (αριστερά) και στη Γεννάδειο Σχολή (δεξιά).

Αξιομνημόνευτη στιγμή του fam trip ήταν φολκλορικό πρόγραμμα, όπου η παραδοσιακή τουρκική μουσική, οι παραστάσεις Καζάκικων χορών και χορών της κοιλιάς συνεπήραν τους επισκέπτες. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο, που τους προσέφερε πανοραμική θέα στον ορίζοντα της Κωνσταντινούπολης και της ιστορικής ακτής.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που διοργανώσαμε αυτό το fam trip στην Κωνσταντινούπολη”, δήλωσε η κα Χριστιάνα Αλιφραγκή, ταξιδιωτική σύμβουλος και συνοδός του group τoυ Signature
Travel. “Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη γεμάτη με μαγευτικά αξιοθέατα, γεύσεις και εμπειρίες και θέλαμε να προσφέρουμε στους συνεργάτες και φίλους μας ένα αξέχαστο ταξίδι που να δείχνει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτός ο υπέροχος προορισμός”.

Το fam trip έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το επιβλητικό σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής δημιουργώντας πολύτιμες επαφές και συνεργασίες εντός της τουριστικής βιομηχανίας. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες και τις δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για την Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας στους πελάτες τους μοναδικές ευκαιρίες για αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Το άρθρο Fam trip στην Κωνσταντινούπολη, με “υπογραφή” του Signature Travel εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Wyndham: Νέος κύκλος ανάπτυξης στην Ελλάδα για τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα franchise στον κόσμο

 Το 2024, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ανάπτυξης για τη Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα, καθώς εκκινεί τη διαδικασία ενίσχυσης της παρουσίας της σε δημοφιλείς προορισμούς και σε προορισμούς με χαμηλότερη τουριστική διείσδυση αλλά σημαντικές προοπτικές εξέλιξης.

Ήδη τα μηνύματα από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς καταγράφεται ενεργό ενδιαφέρον για νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της Wyndham Hotels & Resorts.

Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με περίπου 9.200 ξενοδοχεία δυναμικότητας 872.000 δωματίων σε περισσότερες από 95 χώρες, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 24 εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Super 8®, Days Inn®, Ramada®, Dolce, Tryp, Vienna House,  Registry Collection, Trademark Collection® και Wyndham®. Το βραβευμένο πρόγραμμα επιβράβευσης Wyndham Rewards® προσφέρει σε πάνω από 106 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη την ευκαιρία να εξαργυρώσουν πόντους σε χιλιάδες ξενοδοχεία, θέρετρα, κλαμπ διακοπών και εξοχικές κατοικίες παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, η Wyndham Hotels & Resorts συνεργάζεται μέχρι στιγμής με 13 ξενοδοχεία εκ των οποίων τρία στην Αθήνα, δύο στο Λουτράκι, και από ένα στη Βραυρώνα, στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Η επιτυχής προσέγγιση της ελληνικής αγοράς, με απτά αποτελέσματα για τους ξενοδόχους μέχρι σήμερα, αποτελεί μία ισχυρή βάση για τη διαμόρφωση των νέων συνεργασιών της αλυσίδας στη χώρα μας. Παράλληλα, η θέση ισχύος που κατέχει η Wyndham Hotels & Resorts σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να προσφέρει όλα τα εκείνα τα πλεονεκτήματα που χρειάζεται ένας ξενοδόχος για να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των επισκεπτών διεθνώς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αλυσίδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδυνάμωση των κρατήσεων από κύριες αγορές όπως είναι η αμερικάνικη αγορά, αλλά και στην αύξηση των τουριστικών ροών από τις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αλυσίδας, προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της παρουσίας της σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς διεθνώς ελληνικούς προορισμούς, την ένταξη υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων  με τις απαραίτητες προσαρμογές  σε soft brands της όπως το Trademark Collection by Wyndham και το Registry Collection Hotels και τη διείσδυση στην αγορά των branded residences. Επιπλέον, υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων βρίσκονται η περαιτέρω ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του προγράμματος επιβράβευσης Wyndham Rewards®, η σημασία των εκπαιδεύσεων προσωπικού και η  δημιουργία talent hub στην Αθήνα με σκοπό την ανάπτυξη της αγοράς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων.

Να σημειωθεί ότι η Wyndham Hotels & Resorts εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές βιωσιμότητας μέσω του προγράμματος Wyndham Green. Με την εφαρμογή του προγράμματος, αντιμετωπίζονται προληπτικά βασικά ζητήματα που απασχολούν τον παγκόσμιο τουρισμό, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή απόδοση, η εξοικονόμηση νερού, η μείωση της ποσότητας απορριμμάτων με ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση των πλαστικών μιας χρήσης και την προστασία φυσικών οικοτόπων. Στο πλαίσιο αυτό, η αλυσίδα υποστηρίζει, παρακολουθεί, πιστοποιεί και προβάλλει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση των ξενοδοχείων του δικτύου της.

Το άρθρο Wyndham: Νέος κύκλος ανάπτυξης στην Ελλάδα για τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα franchise στον κόσμο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης στο Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς, στα Αμπελάκια

Ampelakia

Στη φωτιστική ανάδειξη του αρχοντικού Γεωργίου Σβαρτς, στα Αμπελάκια, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών και των ξύλινων στοιχείων του, που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

ampelakia

Η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: “Το αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί επισκέψιμο μνημείο. Το αρχοντικό άρχισε να κτίζεται το 1787 και ολοκληρώθηκε το 1798. Αποτελούσε κατοικία, αλλά και έδρα της Κοινής Συντροφίας των Αμπελακίων, του Συνεταιρισμού για την παραγωγή και διακίνηση στην Ευρώπη των φημισμένων νημάτων που παράγονταν στα Αμπελάκια. Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Η μελέτη φωτισμού του Αρχοντικού Γεωργίου Σβαρτς συμπληρώνει τη μουσειολογική και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας οπτικής ταυτότητας και του κατάλληλου περιβάλλοντος- για κάθε αίθουσα ξεχωριστά- σύμφωνα με τα εννοιολογικά και χωρικά υποσύνολα του μνημείου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών, των ζωγραφισμένων επιφανειών και των ξύλινων στοιχείων του Αρχοντικού, αλλά και με τον φωτισμό του κτηρίου εξωτερικά και εσωτερικά, αναδεικνύεται συνολικά αυτό το πολύ ενδιαφέρον ιστορικό τοπόσημο για τα Αμπελάκια και παράλληλα δημιουργείται ένας ισχυρός πόλος ενίσχυσης της επισκεψιμότητας της περιοχής”.

ampelakia

Ενδεικτική απεικόνιση εσωτερικού φωτισμού.

H μελέτη φωτισμού εκπονήθηκε βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων φωτισμού για όλους τους εσωτερικούς χώρους του Αρχοντικού -υπόγειο κελάρι, ισόγειο και δύο όροφοι-, καθώς και τις εξωτερικές όψεις του κτηρίου, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα του μνημείου. Τα κριτήρια του φωτισμού ανάδειξης αφορούν στην ασφάλεια και οπτική άνεση των επισκεπτών στην εκθεσιακή πορεία, την οπτική προσαρμογή στη μετάβαση από τον εξωτερικό στο εσωτερικό χώρο και μεταξύ των αιθουσών, καθώς και στην προστασία του διατηρητέου κτηρίου και των φωτοευαίσθητων στοιχείων και εκθεμάτων.

ampelakia

Ενδεικτική απεικόνιση εσωτερικού φωτισμού.

Συγκεκριμένα, ακολουθείται στρατηγική φωτισμού που ιεραρχεί τα επίπεδα έντασης του φωτισμού μεταξύ των εκθεμάτων, εσωτερικών διακόσμων και περιβάλλοντος χώρου. Σήμερα το εσωτερικό του αρχοντικού φωτίζεται συμβατικά με απλές φωτιστικές λάμπες που εξασφαλίζουν γενικό φωτισμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μνημείου, ενώ οι εξωτερικές όψεις μένουν σκοτεινές.

Το άρθρο Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης στο Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς, στα Αμπελάκια εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Με QR Codes όλες οι τουριστικές πληροφορίες

QR-CODES

Πού θα μείνετε, πού θα φάτε, από πού θα ψωνίσετε, πού θα διασκεδάσετε, πώς θα ξεναγηθείτε, πού θα περπατήσετε, που θα οινογευθείτε και τόσα άλλα “που”…, απαντώνται στην Ανατολική Χαλκιδική μέσα από τo QR Codes σύστημα προώθησης των επιχειρήσεων της Αριστοτελικής Σύμπραξης του Δήμου Αριστοτέλη.

Πρόκειται για banners με ορθοστάτη, τα οποία τοποθετούνται σε reception ξενοδοχείων και χώρους υποδοχής restaurants ή άλλων τουριστικών και παραγωγικών επιχειρήσεων. Κάθε QR Code οδηγεί τον επισκέπτη στις ιστοσελίδες visit-easternhalkidiki.gr και cluster-aristotle.travel, καθώς και στις ηλεκτρονικές πληροφοριακές μπροσούρες του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο ευρηματικός και καινοτόμος τρόπος προσέγγισης της πληροφορίας, ο οποίος απαλλάσσει από περιττές ερωτήσεις και εξασφαλίζει την ακριβή διοχέτευση στοιχείων και καταγραφών:

  • τονίζει τα πλέον σημαντικά,
  • τα ενδιαφέροντα,
  • τα must see,
  • κ.λπ.,
  • οδηγεί όμως τον επισκέπτη (και) σε πλοήγηση σε εκείνα τα σημεία που σε διαφορετική περίπτωση θα διέφευγαν της προσοχής του.

Το banner ολοκληρώνει την επαγγελματική προετοιμασία του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και εκείνη της Αριστοτελικής Σύμπραξης Επαγγελματιών του Δήμου: οι εν λόγω φορείς  επενδύουν στη digital προώθηση, δεδομένης

  • της λεπτομερούς ηλεκτρονικής καταγραφής, που πραγματοποιούν εδώ και τέσσερα χρόνια,
  •  της εξελικτικής δύναμης του διαδικτύου και φυσικά συνυπολογίζοντας
  •  τις αμέτρητες δυνατότητες των σύγχρονων έξυπνων συσκευών και της εξοικείωσης των χρηστών τους με αυτές.

Παράλληλα, εξασφαλίζει την ομοιομορφία, άρα και την αναγνωρισιμότητα του brand Halkidiki, καθώς το εικαστικό του βασίζεται στο σχεδιασμό όλων των στοιχείων, που υποδηλώνουν αναφορά στη Χαλκιδική (design, logos, χρήση χρωμάτων).

Πάνω απ’ όλα όμως προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στη zero waste πολιτική του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς η μηδενική χρήση χαρτιού αποτελεί καλή πρακτική και συμβάλει στην τοπική περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Το banner θα διοχετεύεται από τις αρχές Απριλίου σε όλα τα μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

Το άρθρο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Με QR Codes όλες οι τουριστικές πληροφορίες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Ο Βόλος και το Πήλιο προβάλονται στο Μόναχο

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας βρέθηκε στο Μόναχο, στα πλαίσια του Road Show ”Choose Greece” για να παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου τον προορισμό Volos – Pelion σε τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους του Μονάχου και της ευρύτερης περιοχής της Γερμανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας των Αγίων Πάντων του Μονάχου.

Ο Βόλος και το Νότιο Πήλιο ήταν μάλιστα οι τιμώμενοι δήμοι στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας των φορέων να προβάλλουν τη Μαγνησία ως έναν ασφαλή προορισμό, όπου αναπτύσσονται όλες οι ειδικές μορφές τουρισμού και λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια αυθεντική εμπειρία.

Την παρουσίαση που πραγματοποίησαν ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού Δήμου Βόλου, Γιώργος Παπαμακάριος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ακολούθησαν ατομικές συναντήσεις B2B με τους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες, ενώ κληρώθηκαν ως δώρο διαμονές που πρόσφεραν ξενοδοχεία μέλη της ένωσης, αλλά και πακέτα ξεναγήσεων (boat trips, tour of the city) από το Δήμο Βόλου.

Οι συναντήσεις B2B στο Μόναχο επικεντρώθηκαν στο τουριστικό προϊόν, τις υποδομές, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με την εύκολη πρόσβαση από και προς Γερμανία, που υπάρχει από το 2019 στο Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο. Είναι ευτυχές που και φέτος θα συνεχιστούν τα δρομολόγια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με τη Γερμανία, μέσω των πτήσεων της Condor Airlines. Ειδικότερα, το πρώτο δρομολόγιο για το Μόναχο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και κάθε Τρίτη μέχρι 1 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση παρόν ήταν και το Επιμελητήριο Μαγνησίας μέσω της εκπροσώπου του Θέκλας Καμμένου, που συμμετείχε και στις εξειδικευμένες B2B συναντήσεις, που ακολούθησαν της παρουσίασης, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τον προορισμό της Μαγνησίας και των Σποράδων. Η συμμετοχή από γερμανικά γραφεία τουρισμού, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων ήταν αξιοσημείωτη με μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Εκτός από τους επαγγελματίες, την εκδήλωση παρακολούθησαν σημαντικοί εκπρόσωποι και φορείς της Ελλάδας στην Γερμανία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Βασίλειος Γκουλούσης, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικονομικού Θρόνου και Υπεύθυνος Βαυαρίας για της Δημόσιες σχέσεις της Μητρόπολης, Απόστολος Μαμαλούσης και ο κ. Γεώργιος Μεχτερίδης από το Εμπορικό τμήμα του Προξενείο Μονάχου.

Το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2024 ακολουθούν αντίστοιχες στοχευμένες κοινές ενέργειες για τουριστική προβολή της Μαγνησίας στη Βαρσοβία και στο Βελιγράδι.

Το άρθρο Ο Βόλος και το Πήλιο προβάλονται στο Μόναχο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία μαζί στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ουγγαρίας

Η κοινή παρουσία Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζεται με στόχο αυτήν τη φορά την τουριστική αγορά της Ουγγαρίας.

Οι 3 Οργανισμοί συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην τουριστική έκθεση Travel+ Utazas στη Βουδαπέστη από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις εξωτικές θάλασσες, και την αυθεντική φιλοξενία των περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη των Οργανισμών πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, ταξιδιωτικά γραφεία και Tour Operators της Ουγγαρίας. Παράλληλα, παρουσίασαν στο κοινό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για οδικές εκδρομές της χώρας μας τόσο για ΙΧ αυτοκίνητα, όσο και για αυτοκινούμενα οχήματα. Τις εντυπώσεις κέρδισε το έντυπο υλικό που είχε ετοιμάσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για τους υποψήφιους ταξιδιώτες, μεταφρασμένο στα Ουγγρικά.

Η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο ήταν αθρόα και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Ούγγρους, οι οποίοι σύμφωνα με τους οργανωτές ξεπέρασαν τις 30.000. Η Ουγγαρία είναι μία ανερχόμενη αγορά γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Fraport για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφεται ανοδική πορεία στις αφίξεις από την Ουγγαρία: το 2022 καταγράφηκαν 35.642 αφίξεις, ενώ το 2023 οι αφίξεις ανήλθαν σε 44.668, μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 25,32%.

Το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Μανώλης Αποστολάκης και ο εμπορικός ακόλουθος, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, οι οποίοι θα συνδράμουν σε κοινές δράσεις προβολής.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «οι επισκέπτες από την Ουγγαρία είναι φανατικοί υποστηρικτές του μοντέλου «Ήλιος-Θάλασσα». Ωστόσο με τις συντονισμένες προσπάθειες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» ως μία ζεστή και φιλόξενη πόλη όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες. Στις προτιμήσεις τους περιλαμβάνονται ακόμα ο πολιτισμός και η ιστορία της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οδικός τουρισμός με αυτοκίνητα αλλά και μηχανές, το κάμπινγκ και οι οικογενειακές διακοπές. Με ενωμένες τις δυνάμεις των Οργανισμών τα αποτελέσματα είναι ορατά».

«Η Χαλκιδική είναι για αρκετούς Ούγγρους ένας γνώριμος προορισμός και μάλιστα επαναλαμβανόμενος, ενώ για άλλους αποτελεί μια νέα πρόταση διακοπών. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει ισχυρή, η τάση πολλών Ούγγρων να ταξιδέψουν και φέτος οδικώς προς τη χώρα μας, με βασικούς προορισμούς την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός αλλά την Πιερία» σημειώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) Γιώργος Καραλής επεσήμανε: «Εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της εξωστρέφειας και τη στρατηγική τουριστικής προβολής του ΠΟΤΑΠ, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, παρoυσιάσαμε με επιτυχία τον προορισμό Πιερία στο χάρτη της τουριστικής αγοράς της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε και στις επόμενες εκθέσεις αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας».

Το άρθρο Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία μαζί στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ουγγαρίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Στο όραμα αλλά και στη στρατηγική ώστε να γίνει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στην εισαγωγική ομιλία της στην ημερίδα «Τουρισμός και Αειφορία» που διοργάνωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Έχουμε την πολιτική βούληση αλλά και τα εργαλεία, τόνισε η υπουργός, ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό.

Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών, υπογράμμισε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συνθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν που θα αναπτύσσεται με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία, ώστε η  οικονομική ανάπτυξη να εξασφαλίζει ευκαιρίες για όλους, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό κεφάλαιο και να αναδεικνύονται νέοι προορισμοί.

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουμε πέρα από το ξεπερασμένο μοντέλο το οποίο δίνει προτεραιότητα στην ποσότητα έναντι της ποιότητας και να εστιάσουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και στην ανθεκτικότητα των προορισμών, θεσπίζοντας κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας.

Ειδικότερα αναφερόμενη  στις πρωτοβουλίες και στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού, επεσήμανε:

– Την πρωτοβουλία της χώρας μας για τη σύσταση του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, με αντικείμενο τη μέτρηση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.

– Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με αρμοδιότητα τη διατύπωση εισηγήσεων για τον σχεδιασμό μιας ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις επιμέρους περιφέρειες.

-Τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που θα αφορά στους προορισμούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Πρόσθεσε επίσης ότι μέσω δράσεων χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προωθούνται έργα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και την αναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε ακόμα στο επικείμενο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την τουριστική αγορά, προσδιορίζοντας έναν οργανωμένο τρόπο ανάπτυξης και θέτοντας σταθερές βάσεις για τη χρήση της γης στην τουριστική δραστηριότητα.

Τέλος, σχετικά με τη νέα προσέγγιση προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος, επεσήμανε ότι επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη των χαρακτηριστικών διαφοροποίησης της τουριστικής μας προσφοράς, με στόχο επίσης τη διάχυση των επισκεπτών σε όλη την επικράτεια και την προβολή βιώσιμων πρακτικών, εμπειριών και δραστηριοτήτων.

Το άρθρο Όλγα Κεφαλογιάννη: Θα κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Αεροπορική συμφωνία Ελλάδας-Μογγολίας

Κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η Συμφωνία Αεροπορικών Υπηρεσιών ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Μογγολία, η οποία υπεγράφη, μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Μογγόλου Υπουργού Μεταφορών, Byambatsogt Sandag, τον Αύγουστο του 2023 και αποσκοπεί στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων και την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία θα προσδώσει δυναμική για περαιτέρω οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών στον τομέα των αερομεταφορών, θα προωθήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε αγορές, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε παρουσία και θα συμβάλει στην ανάδειξη νέων ευκαιριών για καταναλωτές και επιχειρήσεις του κλάδου.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό που θα βοηθήσει η έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο κρατών.

«Η χώρα μας, ως πυλώνας εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προερχόμενες από την Ασία πτήσεις, με την επέκταση σε αγορές όπως η Μογγολία, δίνει προοπτική στην εμπορική της δραστηριότητα και ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της».

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας, τα θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό: «Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρόσφατη – τον Δεκέμβριο του 2023 – επιθεώρηση της ΑΠΑ από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, στους τομείς των αεροδρομίων, της αεροναυτιλίας και των πτητικών προτύπων. Κατά συνέπεια όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις αεροπορικές εταιρείες της Μογγολίας, θα γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν τις συνθήκες υψηλής ασφαλείας που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Στη συνέχεια η κα Αλεξοπούλου επεσήμανε ότι: «Η Μογγολία είναι συνδεδεμένη με την ΕΕ μέσω Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, ενώ η παρούσα συμφωνία θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών όχι μόνο στις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η Ελλάδα έχει περιθώρια να αναπτύξει ακόμα καλύτερη συνεργασία με την Μογγολία. Η συμφωνία που ψηφίστηκε σήμερα πρόκειται να αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών, ενισχύοντας ειδικότερα τη δική μας τουριστική και εμπορική δραστηριότητα. Ανοίγονται νέοι προορισμοί και νέες προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Αναπτύσσουμε τις διμερείς σχέσεις μας στον τομέα των Μεταφορών, προάγοντας τη χώρα μας σε αναβαθμισμένο κέντρο προς την Ευρώπη, την Αφρική και τις αραβικές χώρες».

The post Αεροπορική συμφωνία Ελλάδας-Μογγολίας appeared first on Passenger.

❌
❌