en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Tο project του Ελληνικού ανεβάζει τον πήχη στο real estate | Στα 1,2 δις ευρώ οι συμφωνίες για ακίνητα

Tο project στο Ελληνικό ανεβάζει τον πήχη στο real estate τόσο στην οικιστική ανάπτυξη όσο και στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων, αλλά και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ήδη, στα 700 εκατ. ευρώ έχουν φτάσει οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Στα 1,2 δις ευρώ οι συμφωνίες για ακίνητα

Ο κ. Αθανασίου εκτιμά πώς το ποσό αυτό στα τέλη του έτους θα έχουν ανέλθει σε 1,2 δις ευρώ.

Οι συμφωνίες αυτές αναμένεται να φέρουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε όλο τον κατασκευαστικό κλάδο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Η εκκίνηση για την κατασκευή υποδομών τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και για την έναρξη κατασκευής κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη παρουσίαση για τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower. Του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα.

Την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου θα γίνει και η παρουσίαση του πρώτου εμπορικού κέντρου στην ίδια περιοχή με την ονομασία Marina Galleria.

Ο κ.Αθανασίου τόνισε είναι ασύλληπτο το επίπεδο των προπωλήσεων καθώς σίγουρα δεν έχει προηγούμενο στον ελλαδικό χώρο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.

Το mega deal με την Πειραιώς

Παράλληλα mega deal -άνω των 140 εκατ. ευρώ- ανακοίνωσαν Lamda Development και Πειραιώς, για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στην έκταση του παλιού αεροδρομίου, έως το 2025.

Τα δύο μέρη, υπέγραψαν Μνημόνιο που αφορά την απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ., για μελλοντική μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων διοίκησης της Τράπεζας στο υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο (business center) της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που θα αναπτύξει η Lamda Development, εντός του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποπληρωμή του τιμήματος θα ξεκινήσει με τη μετεγκατάσταση της τράπεζας στα νέα γραφεία.

Με την μετεγκατάσταση των κεντρικών υπηρεσιών της από τα τωρινά της γραφεία στην οδό Αμερικής 4, η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, περίπου 10 εκατ. σε ετήσια βάση.

Τα γραφεία αναπτύσσονται σε στρατηγική τοποθεσία. Έχοντας μοναδική θέα στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο. Καθώς και με άμεση πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους πράσινου και αναψυχής.

Την ανάπτυξη των ως άνω ακινήτων υψηλών προδιαγραφών αναλαμβάνει η Lamda Development.

Ο σχεδιασμός τους θα έχει γνώμονα τη βιωσιμότητα, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης πράσινων κτηρίων καθώς και στρατηγικές αναβάθμισης των εσωτερικών συνθηκών για την υγεία, ασφάλεια και ευημερία των εργαζομένων.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή μέσα στο 2025.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., κ. Οδυσσέας Αθανασίου «η συμφωνία με την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ μας χαροποιεί ιδιαίτερα για δύο λόγους: Σηματοδοτεί την εκκίνηση της δημιουργίας του νέου Επιχειρηματικού Πάρκου της Αθήνας, στο Ελληνικό.

Μέσα σε αυτό, σκοπός μας είναι η δημιουργία υποδειγματικών χώρων γραφείων βιώσιμης ανάπτυξης, που θα προσφέρουν έναν νέο και μοναδικό τρόπο ζωής στους εργαζόμενους, με εύκολη πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο.

Επίσης, η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ως ένας από τους δύο υποστηρικτές στην τραπεζική χρηματοδότηση του Ελληνικού, με την συμφωνία αυτή δίνει μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στο μεγάλο για την χώρα μας αυτό έργο».

The post Tο project του Ελληνικού ανεβάζει τον πήχη στο real estate | Στα 1,2 δις ευρώ οι συμφωνίες για ακίνητα appeared first on Tourism Today.