el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Πανόραμα Νοτιοανατολικών ΗΠΑ, Μισισίπι, Ν. Ορλεάνη Ταξίδι 15 ημερών

0
Τιμή
Από4,590€
Τιμή
Από4,590€
Η περιήγηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Προχωρήστε την Κράτηση

Αποθήκευση στην λίστα επιθυμητών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

460
Διαθεσιμότητα: 13/07, 10/08,
Αθήνα
Ατλάντα
Λεπτομέρειες

Περιγραφή Ταξιδιού

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ COSMORAMA

Oι Νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι ένας διαφορετικός και συνάμα μαγικός κόσμος, σε σχέση με τα στερεότυπα που συνήθως καθορίζουν την άποψη των Ευρωπαίων για την Αμερική. Εδώ οι ρυθμοί της ζωής είναι πιο αργοί από τους φρενήρεις που επικρατούν στο βορρά, οι ανθρώπινες σχέσεις πιο σφικτές και φυσικά οι θρυλικές εποχές των αγώνων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις είναι ακόμη μέχρι και σήμερα βαθιά χαραγμένες στις ψυχές των ανθρώπων του Νότου. Παράλληλα, η πλούσια μουσική παράδοση με τα Country, Blues & Jazz ακούσματα να κυριαρχούν σχεδόν παντού και φυσικά οι Latin ρυθμοί, που κατακλύζουν το εξωτικό Μαϊάμι συνθέτουν έναν μουσικό μανδύα που τυλίγει με ιδανικό τρόπο εικόνες τόσο μοναδικές όσο και η ψυχή του Αμερικανικού Νότου. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε αυτό το κάλεσμα για να απολαύσουμε μαζί τη μαγεία του.

Αναχωρήσεις

 

Περιορίστε τα αποτελέσματα

Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ’ άτομο. Bonus Κράτηση
13/07, 10/08 Δίκλινο
4.590
Φόροι
890
Συνολική Τιμή
5.480
13/07, 10/08 Μονόκλινο
6.080
Φόροι
160
Συνολική Τιμή
6.240

Τοποθεσία αναχώρησης και επιστροφής

Αθήνα, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ώρα αναχώρησης

2 ώρες πριν την πτήση

Η τιμή περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*
  • Γεύματα: Πρωινό αμερικάνικου τύπου καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Περιλαμβάνεται Ειδική Άδεια Εισόδου στις ΗΠΑ - ESTA
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Παρατηρήσεις

Απαραίτητα για το ταξίδι

  • ESTA Αμερικής.
  • Οι ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Βόρεια Κορέα, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη από 1η Μαρτίου 2011 και μετά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μη μεταναστευτικής βίζας, με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας.
  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
  • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  • GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  • GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  • GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  • GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK
Δρομολόγιο

Ημέρα 1ηΑθήνα - Ατλάντα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την μητρόπολη της Πολιτείας της Τζώρτζια, την Ατλάντα που είναι η πιο αναπτυγμένη οικονομικά πόλη των Νοτιοανατολικών ΗΠΑ και έδρα πολλών παγκοσμίως γνωστών εταιρειών, όπως η Coca-Cola & το CNN. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2ηΑτλάντα

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη γνωριμία μας με την δυναμική αυτή πόλη που είναι περήφανη για τα τρανά της επιτεύγματα και τα διάσημα τέκνα της: Το μνημείο με τον τάφο του μεγάλου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι ένας φόρος τιμής στο πιο διάσημο από αυτά και φυσικά σε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Στη συνέχεια μας περιμένει το αστραφτερό down town με τις έδρες των μεγάλων εταιρειών και το Ολυμπιακό Πάρκο, που μας θυμίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Τέλος αφού περάσουμε έξω από το σπίτι της Μάργκρετ Μίτσελ, εδώ που έγραψε το αριστούργημά της “Όσα Παίρνει ο Άνεμος” θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το World of Coca-Cola, όπου θα μυηθούμε στον πολύπλοκο κόσμο του διασημότερου αναψυκτικού του πλανήτη. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3ηΑτλάντα - Άσβιλ

Η σημερινή ημέρα είναι βέβαιο ότι θα μας συγκινήσει, αφού η διαδρομή από την Ατλάντα προς την γοητευτική Άσβιλ θα μας περάσει μέσα από την πόλη που είναι η έδρα του διάσημου Πανεπιστημίου της Τζώρτζια και φέρει ένα όνομα που θα μας κάνει περήφανους: Αθήνα. Αργότερα, φτάνοντας στο Άσβιλ θα επισκεφθούμε το διάσημο Biltmore Estate, το παλάτι κατοικία του μεγιστάνα Βαν Ντερ Μπίλντ, τρανό δείγμα συσσώρευσης και επίδειξης πλούτου, που αποτελεί άλλωστε την μεγαλύτερη σε διαστάσεις κατοικία στις ΗΠΑ.

Ημέρα 4ηΆσβιλ - Γκάτλινμπεργκ

Η διαδρομή που θα μας μεταφέρει στο κοντινό θέρετρο του Γκάτλινμπεργκ, θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την υπέροχη φύση και την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα του πιο δημοφιλούς Εθνικού Πάρκου της χώρας, που ακούει στο επιβλητικό όνομα Great Smoky Mountains (Τα Μεγάλα Καπνίζοντα Όρη). Φτάνοντας νωρίς το απόγευμα στο γραφικό Γκάτλινμπεργκ θα ανεβούμε με εναέριο βαγονέτο (καιρού επιτρέποντος) στο γειτονικό όρος Χάρισον, για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της περιοχής.

Ημέρα 5ηΓκάτλινμπεργκ - Νάσβιλ

Η πορεία μας σήμερα θα μας οδηγήσει στην καρδιά της πολιτείας του Τενεσσή, στο μυθικό Νάσβιλ, εδώ που το 1927 εξέπεμψε για πρώτη φορά το περίφημο ραδιοφωνικό σόου Grand Ole Opry, σηματοδοτώντας την απαρχή μιας πλουσιότατης μουσικής παράδοσης που κατέστησε το Νάσβιλ πρωτεύουσα της Country μουσικής των ΗΠΑ. Αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα θα μας αποκαλύψει μία πρώτη απογευματινή μας βόλτα στους καταπληκτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Gaylord Opryland Resort, του θρυλικού ξενοδοχείου-θέρετρου που θα μας φιλοξενήσει στο υπέροχο Νάσβιλ. Το βράδυ μην παραλείψετε να απολαύσετε ζωντανά το περίφημο Grand Ole Opry Radio Show, εδώ που ακόμη και σήμερα γράφεται η ιστορία της Country Music.

Ημέρα 6ηΝάσβιλ

Ο σαγηνευτικός χαρακτήρας του Νάσβιλ, πρωτεύουσας της πολιτείας του Τεννεσσή, θα μας αποκαλυφθεί στη σημερινή μας περιήγηση, κατά την οποία θα θαυμάσουμε το υπέροχο Καπιτώλιο, τα εντυπωσιακά δημόσια κτίρια και το υπέροχο κτίριο-αντίγραφο του Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών. Θα συνεχίσουμε με το περίφημο Country Hall of Fame που θα μας φέρει σε γνωριμία με τα ιερά τέρατα του αγαπημένου μουσικού αυτού είδους, τις όχθες του ποταμού Κάμπερλαντ, που έχουν μετατραπεί σε όμορφα πάρκα και φυσικά το κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια μας περιμένει η κοντινή κωμόπολη του Λίντσμπεργκ, εδώ που θα επισκεφθούμε τα αποστακτήρια όπου παρασκευάζεται το ουίσκι θρύλος των ΗΠΑ, το περίφημο Jack Daniel’s. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να κάνετε, ό,τι κάθε επισκέπτης της πόλης. Περιπλανηθείτε στα στενά της μυθικής περιοχής District και απολαύστε το δείπνο σας ή τι άλλο, φυσικά ένα Jack Daniel’s, με συνοδεία ζωντανής Κάντρυ μουσικής, σε κάποιο από τα άφθονα club της.

Ημέρα 7ηΝάσβιλ - Μέμφις

Η μουσική παράδοση του Τεννεσσή δεν εξαντλείται με το Νάσβιλ. Μόλις 340 χλμ. μακριά, βρίσκεται άλλη μία μυθική πόλη, το περίφημο Μέμφις. Εδώ γεννήθηκε στη δεκαετία του ’50 το Rock ‘n Roll, εδώ ζούσε και πέθανε ο μύθος που ακούει στο όνομα Έλβις Πρίσλευ, εδώ δολοφονήθηκε ο χαρισματικός Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, εδώ θα συναντήσουμε για πρώτη φορά στο ταξίδι μας τον ποταμό που είναι συνώνυμος με τον αμερικάνικο νότο, τον επιβλητικό Μισισίπι, μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό του κόσμου. Η γνωριμία μας με την πόλη-σύμβολο, θα ξεκινήσει το απόγευμα με την περιήγηση στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία θα γνωρίσουμε από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Για το βράδυ η πρότασή μας είναι γνωστή: Βόλτα στη μυθική Beale Street, εδώ που οι ήχοι του Μπλουζ & του Rock & Roll κατακλύζουν εδώ και δεκαετίες την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα φωταγωγημένα με neon lights διάσημα Music Clubs.

Ημέρα 8ηΜέμφις

Αν υπάρχει κάτι που είναι συνυφασμένο με το Μέμφις αυτό δεν είναι άλλο από τη μυθική Graceland, το μέρος όπου έζησε τα τελευταία ταραγμένα χρόνια της ζωής του και που βρίσκεται ο τάφος του Βασιλιά του Rock & Roll, του απόλυτου superstar της παγκόσμιας μουσικής του 20ού αιώνα, του Elvis Presley. Η πρωινή μας επίσκεψη θα μας κατατοπίσει απόλυτα για τη ζωή και το θάνατο της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας, που άλλαξε τη ροή της μουσικής ιστορίας των ΗΠΑ όσο κανείς άλλος τα τελευταία 60 χρόνια. Το απόγευμα στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις φανερές και κρυφές ομορφιές της πόλης.

Ημέρα 9ηΜέμφις - Νατσίζ

Αφήνοντας το Τεννεσή και με κατεύθυνση πάντα νότια μπαίνουμε για τα καλά στην Πολιτεία του Μισισίπι. Εδώ οι ρυθμοί της ζωής είναι πιο νωχελικοί, οι άνθρωποι πιο χαλαροί, το κλίμα πιο υγρό και η βλάστηση πιο τροπική. Είμαστε πια σε αυτό που αποκαλούν Deep South, Βαθύς Νότος δηλαδή. Στο γραφικό Νατσίζ, ακριβώς δίπλα στον επιβλητικό Μισισίπι, που θα φιλοξενηθούμε σήμερα το βράδυ, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη διάσημη φυτεία Φρόγκμορ και να μυηθούμε στα άδυτα ενός θεσμού που αποτέλεσε βασικό μέρος της ζωής του αμερικανικού νότου για δεκαετίες και που διαμόρφωσε όσο κανείς άλλος τη φυσιογνωμία της περιοχής τον 19ο αιώνα.

Ημέρα 10ηΝατσίζ - Νέα Ορλεάνη

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας και μετά από λίγο μπαίνουμε στην Πολιτεία της Λουιζιάνα και αφού κάνουμε μία μικρή στάση στη μικρή αλλά όμορφη Μπατόν Ρουζ θα φθάσουμε το απόγευμα στη Νέα Ορλεάνη. Η “Big Easy” όπως είναι γνωστή στους Αμερικανούς, η χιλιοτραγουδισμένη Νέα Ορλεάνη, παρόλο που χτυπήθηκε ανελέητα από τον τυφώνα Κατρίνα τον Αύγουστο του 2005, έχει αρχίσει να στέκεται στα πόδια της και είχε την τύχη –μέσα στην ατυχία της– να διατηρηθεί απείραχτο το ιστορικό της κέντρο. Μία βραδινή βόλτα στην περίφημη Bourbon Street, εδώ που γεννήθηκε η Τζαζ είναι η καλύτερη πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πρωτεύουσα της πολιτείας της Λουιζιάνα.

Ημέρα 11ηΝέα Ορλεάνη

Η σημερινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με τη γαλλική συνοικία, όπου θα δούμε τα αποικιακού ρυθμού αρχοντικά με τα δαντελωτά περίτεχνα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών από σφυρήλατο σίδερο, τα ξύλινα παντζούρια και τους παστέλ τοίχους. Στο κέντρο της παλαιάς πόλης θα περάσουμε από την πλατεία Τζάκσον, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, το παλαιό κτήριο του Επισκόπου και τον ιστορικό ναό του Αγίου Λουδοβίκου. Συνεχίζουμε με την πλατεία του Στρατηγού Λη και την αριστοκρατική συνοικία του κέντρου Garden District. Η συνοικία δημιουργήθηκε από τους νεοφερμένους Αμερικανούς, μετά την αγορά της Λουιζιάνας από τους Γάλλους, και οι δρόμοι της φέρουν ονόματα από την ελληνική Μυθολογία. Θα δούμε πολλές επαύλεις με πανέμορφους κήπους και το μεγαλειώδες Superdom. Η μέρα θα κλείσει με κρουαζιέρα στο λιμάνι της πόλης πάνω σε γραφικό Steam boat της Λουιζιάνα, το οποίο θα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Ημέρα 12ηΝέα Ορλεάνη - Μαϊάμι

Σήμερα αφήνουμε την Νέα Ορλεάνη και πετάμε για το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι, την αδιαφιλονίκητη Μητρόπολη του Λατινικού Κόσμου στην Ανατολική Ακτή. Ο απογευματινός μας περίπατος στην παραλιακή λεωφόρο Collins με τα φοινικόδεντρα και τα διάσημα Art Deco κτίρια και τον Ατλαντικό Ωκεανό στο βάθος θα μας εισάγει στον παλμό της ζωντανής αυτής πόλης.

Ημέρα 13ηΜαϊάμι

Καμία άλλη αμερικανική μητρόπολη δεν μοιάζει με το Μαϊάμι, που αρχικά ήταν μία μικρή παραλιακή πόλη, που σήμερα συνδυάζει το λάτιν ταμπεραμέντο, με τον σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής και συνάμα διατηρεί την ανεμελιά της κοσμοπολίτικης Λουτρόπολης. Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική αυτού ακριβώς του μοναδικού χαρακτήρα.

Ημέρα 14ηΜαϊάμι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα.

Ημέρα 15ηΑθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Χάρτες

Φωτογραφίες

Προχωρήστε την Κράτηση