el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ 5 ΗΜΕΡΕΣ

0
Τιμή
Από625€
Τιμή
Από625€
Η περιήγηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Προχωρήστε την Κράτηση

Αποθήκευση στην λίστα επιθυμητών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

341
Διαθεσιμότητα: 15,29 ΙΟΥΛΙΟΥ 12,26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αθήνα
Μπιλμπάο
Λεπτομέρειες

Μπιλμπάο, Σαν Σεμπαστιάν, Μπιαρίτς, Χονταρίμπια, Βάσκικα Χωριά ~ Γκέτσκο, Mπερμέο, Μουντάκα, Γκουέρνικα, Παμπλόνα, Βιτόρια – Γκαστέις

 

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

15,29 ΙΟΥΛΙΟΥ

12,26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Hotel Silken Indautxu 4*

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

625€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

815€

ΠΑΙΔΙΚΟ

575€

ΦΟΡΟΙ

225€

 

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ 5 ΗΜΕΡΕΣ AEGEAN :

15,29 ΙΟΥΛΙΟΥ

12,26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α3706

ΑΤΗ ΒΙΟ

0810-1050

Α3707

ΒΙΟ ΑΤΗ

1745-2215

 

 

 

Τοποθεσία αναχώρησης και επιστροφής

Αθήνα, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ώρα αναχώρησης

2 ώρες πριν την πτήση

Η τιμή περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Μπιλμπάο-Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών : 225€
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Επιπλέον

  • Ξενάγηση στο Μπιλμπάο
  • Είσοδος και ξενάγηση στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο
  • Εκδρομή στα Βασκικά Χωριά Γκέτσκο, Mπερμέο, Μουντάκα, Γκουέρνικα
  • Εκδρομή στην Χονταρίμπια και στο Μπιαρίτς
  • Επίσκεψη στο Σαν Σεμπαστιάν
  • Επίσκεψη στην Παμπλόνα και στην Βιτόρια Γκαστέις
  • Απευθείας πτήσεις ΑΘΗΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΑΘΗΝΑ με την ασφάλεια και την αξιοπιστία της AEGEAN AIRLINES
Δρομολόγιο

1η μέραΑθήνα - Μπιλμπάο, Ξενάγηση πόλης & Μουσείο Γκουγκενχάιμ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, το Μπιλμπάο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Νερβιόν, στις όχθες του οποίου αναπτύχθηκαν όλες οι συνοικίες της. Σε αυτό το ποτάμι οφείλει εξ άλλου το Μπιλμπάο και το όνομά του – bi albo στα βασκικά σημαίνει “δύο όχθες”. Περπατώντας σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, βλέπουμε την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα, το εντυπωσιακό θέατρο Αριάγα κατά το πρότυπο της γαλλικής Όπερας, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό ναό και την περίφημη Γκραν Βία με τα κομψά καταστήματα. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ επέλεξε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ – σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1997. Επίσκεψη στο μουσείο που είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ισπανία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέραΜπιλμπάο, Βασκικά Χωριά ~ Γκέτσκο, Mπερμέο, Μουντάκα, Γκουέρνικα

Πρωινή αναχώρηση για την ακτή Βισκάγια (Biscaια), όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα των παραλιακών πόλεων και γραφικών χωριών. Θα δούμε το Γκέτσκο (Getxo), στο οποίο οι οικογένειες της αστικής τάξης έκτισαν τα θερινά τους σπίτια – μικρά ανάκτορα, το Μπερμέο, μια πόλη με έντονα στοιχεία ναυτικής παράδοσης και την Μουντάκα, που βρίσκεται στην εκβολή του ομώνυμου ποταμού και είναι γνωστή λόγω των πρωταθλημάτων του σέρφινγκ. Σειρά έχει η Γκέρνικα, η πόλη που έμεινε στην ιστορία λόγω του ανελέητου βομβαρδισμού της στις 26 Απριλίου 1937 από την ναζιστική αεροπορία του Αδόλφου Χίτλερ με τη συγκατάθεση του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Ο Πικάσο, επηρεασμένος από την ολοσχερή καταστροφή της Γκέρνικα και το φρικτό αυτό έγκλημα κατά του βασκικού λαού, δημιούργησε μια τεράστια αινιγματική σύνθεση, με ακρωτηριασμένες μορφές ανθρώπων και ζώων – μια αλληγορική άποψη του καλλιτέχνη για τη φρίκη, τη βία, τον βομβαρδισμό αμάχων και την κτηνωδία του πολέμου. Θα επισκεφθούμε το Guernika Peace Museum Foundation, καθώς και τον Οίκο των Γενικών Συνελεύσεων της Βισκάιας (Casa de Juntas Generales de Vizcaya), την αίθουσα σύγκλισης της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης της Βισκάγιας, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται το Δέντρο της Γκερνίκα (Gernikako Arbola), σύμβολο των βασκικών νόμων και ελευθεριών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, οι κάτοικοι, συγκαλούσαν συνελεύσεις κάτω από την βελανιδιά και συζητούσαν τα τρέχοντα θέματα της κοινότητας. Επιστροφή στο Μπιλμπάο. Διανυκτέρευση.

3η μέραΜπιλμπάο - Χονταρίμπια - Μπιαρίτς - Σαν Σεμπαστιάν - Μπιλμπάο

Ξεκινάμε σήμερα το πρωί για μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή. Πρώτη μας στάση, η κουκλίστικη πόλη Χονταρίμπια (Hondarribia) κτισμένη μέσα σε μεσαιωνικό κάστρο. Περνώντας εν συνεχεία τα σύνορα με την Γαλλία, θα φθάσουμε στην κοσμοπολίτικη πόλη Μπιαρίτς, που αποτελεί το Γαλλικό τμήμα της Χώρας των Βάσκων. Μεγαλοπρεπή κτίρια, όμορφες παραλίες, βασκικές γεύσεις και διάσημοι επισκέπτες συνθέτουν το παζλ του κοσμικού αυτού γαλλικού θερέτρου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ισπανία και θα κατευθυνθούμε στο Σαν Σεμπαστιάν, την πόλη-μαργαριτάρι που είναι κτισμένη σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον και διαθέτει ουκ ολίγα εστιατόρια με αστέρια Michelin και λιμάνι με σημαντική αλιεία. Οι ειδυλλιακές παραλίες και τα διεθνή φεστιβάλ τζαζ και κινηματογράφου την κατατάσσουν ως ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ευρώπης. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο, στο κέντρο της οποίας ο ποταμός να συναντάει τον ωκεανό. Κατά την πανοραμική περιήγησή μας θα διασχίσουμε την καινούργια λεωφόρο, την ολοκαίνουρια προκυμαία, θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα καταλήξουμε στην Calle Mayor, για να δούμε τον Καθεδρικό ναό και την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο. Επιστροφή στο αργά το απόγευμα στο Μπιλμπάο. Διανυκτέρευση

4η μέραΜπιλμπάο - Παμπλόνα - Βιτόρια-Γκαστέις - Μπιλμπάο

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ναβάρρας, την Παμπλόνα ή Ιρούνια (στα βασκικά). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, θα δούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία λα Ρεάλ, το Παλάθιο ντελ Γκομπιέρνο – έδρα της τοπικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στην Πλάθα ντελ Καστίγιο, το Δημαρχείο που βρίσκεται στην Πλάθα Κονστιτοριάλ και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης από τα παλιά της τείχη (μουράγιας). Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Βιτόρια-Γκαστέις, (Vitoria-Gasteiz), την όμορφη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Η πόλη έχει αναπτυχθεί σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από την μεσαιωνική πόλη, η οποία είναι κτισμένη πάνω σε ένα λόφο. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον παλαιό και τον νέο Καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία, την πλατεία της Λευκής Παρθένου, το Δημαρχείο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Μπιλμπάο. Διανυκτέρευση.

5η μέραΜπιλμπάο - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

Σημείωση:

Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

Χάρτης
Φωτογραφίες

Προχωρήστε την Κράτηση