en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

TripAdvisor: Tο καλύτερο εστιατόριο για το 2020 βρίσκεται στα Πυρηναία – Απομονωμένο, σε ένα χωριό 140 κατοίκων!

TripAdvisor: Tο καλύτερο εστιατόριο για το 2020 βρίσκεται στα Πυρηναία – Απομονωμένο, σε ένα χωριό 140 κατοίκων!

Σ’ ένα μικρό χωριό 140 κατοίκων στα Πυρηναία της νότιας Γαλλίας βρίσκεται το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χρηστών του Trip Advisor. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι σε ένα μικρό χωριό στα απομακρυσμένα Πυρηναία της Γαλλίας με μόλις 140 κατοίκους θα μπορούσε να βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και πιο συγκεκριμένα το καλύτερο για το 2020 σύμφωνα με το Trip Advisor;

Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Το Auberge du Vieux Puits της οικογένειας Γκουζόν έλαβε βαθμολογία 5 στα 5, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Chila, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το εστιατόριο ανήκει στον Ζιλ Γκουζόν, ο οποίος έφτασε στο χωριό το 1992 με τη γυναίκα του.

Εκεί ανέλαβαν από κοινού να αναστήσουν μια τοπική πιτσαρία που είχε πτωχεύσει και να τη μεταμορφώσουν σε γαστρονομικό παράδεισο! Και τα κατάφεραν, λαμβάνοντας όχι μόνο την αποδοχή των κατοίκων του χωριού και των γύρω περιοχών αλλά και ξένων πελατών.

Το εστιατόριο δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με την πανδημία, παρόλα αυτά, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του, δέχεται πλέον καθημερινά έως και 200 email με αιτήσεις κράτησης και διπλάσιο αριθμό τηλεφωνικώς.

Το Auberge du Vieux Puits απασχολεί 45 άτομα και υποστηρίζει την υψηλή γαστρονομία με εποχικά υλικά και ευφάνταστες γεύσεις που ξεσηκώνουν τον ουρανίσκο. Μάλιστα, δεν σκοπέυουν να κάνουν κάποιες αλλαγές σε πιάτα μετά την βράβευση, αλλά θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας συνταγές που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο δεν διαθέτει ομάδα που να ασχολείται με την προβολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλώς ο ιδιοκτήτης δημιουργεί μια προσωπική σχέση με τους πελάτες, γνωρίζοντας τις ανάγκες τους.

To πιο instagrammable εστιατόριο του κόσμου!

Θέλετε ένα γκουρμέ γεύμα 18 πιάτων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Το Under in Norway χαρακτηρίζεται ως το instagrammable εστιατόριο στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα του bigseventravel.com. Αυτό το εντυπωσιακό  εστιατόριο στο Lindesnes στη νότια Νορβηγία είναι επίσης το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Μισόβυθισμένο στη θάλασσα, το εστιατόριο επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τη θαλάσσια ζωή μέσω ενός πανοραμικού παραθύρου. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν σε βάθος 5,5 μέτρων χωρίς… καταδυτικό εξοπλισμό. Απλά κατεβαίνουν τις σκάλες…

Το Under είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο της Ευρώπης. Με χοντρούς τοίχους από σκυρόδεμα, η κατασκευή είναι φτιαγμένη για να αντέχει σε πίεση και σοκ από τις σκληρές συνθήκες της θάλασσας. Με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο το εστιατόριο θα γίνει μέρος του βυθού. Διάφορα είδη ψαριών φαίνονται από το τζάμι να κολυμπούν, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

«Η πιο συναρπαστική εμπειρία είναι να επισκεφθείτε το εστιατόριο όταν ο καιρός είναι κακός», έχει δηλώσει ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου στο Forbes. «Θα είναι φανταστικό να βλέπουμε την επιφάνεια της θάλασσας να διαλύεται από τα μεγάλα κύματα και τη βροχή, δημιουργώντας μια πολύ δραματική θέα».

Το Under κέρδισε πρόσφατα μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου στο World Magazine 2019. Η λίστα αναμονής εδώ για τραπέζι είναι τεράστια! Μπορεί να περιμένει κάποιος έξι μήνες για να κλείσει!

Είναι πραγματικά άξια θαυμασμού η κατασκευή ενός εστιατορίου κάτω από τη θάλασσα, άλλη μία απίθανη ιδέα μετά την μετατροπή πισίνας σε ξενοδοχείο στο Παρίσι σε πολυτελές εστιατόριο.

Κάθε επισκέπτης απολαμβάνει το μενού γευσιγνωσίας θαλασσινών 18 πιάτων. Χρειάζονται τρεισήμισι έως τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί η απόλαυση αυτού του δείπνου. Οι σεφ δημιουργούν ένα  fixed μενού για το εστιατόριο καθώς πιστεύουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να «προβάλλουν» την κάθε σεζόν με τα μοναδικά προϊόντα της.

Τα πιάτα έχουν την καλύτερη πρώτη ύλη θαλασσινών αφού βρίσκονται ακριβώς έξω από το εστιατόριο… ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε και κάποιες ακόμα ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις επίσης από εκλεκτές πρώτες ύλες.

Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια εκπληκτική και διαφορετική εμπειρία αφού αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα υποβρύχιο εστιατόριο!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

– Advertisement –

Source: travelstyle.gr

Original article: TripAdvisor: Tο καλύτερο εστιατόριο για το 2020 βρίσκεται στα Πυρηναία – Απομονωμένο, σε ένα χωριό 140 κατοίκων!.

TOURISM – TRAVEL NEWS 24.GR

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες