en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

TUI UK: Αφερέγγυα η κυβέρνηση, δεν τηρεί τις εξαγγελίες της | Απαιτείται διαφάνεια

Με δήλωσή του ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της TUI UK, καταφέρεται εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για αθέτηση υπεσχημένων και αδιαφάνεια, αναφορικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις για τις λίστες. Παράλληλα, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα της Βρετανίας τονίζει ότι η χθεσινή κίνηση θα προκαλέσει “ανείπωτη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πελατών”.

Η δήλωση

Η δήλωση του κ. Flintham της TUI UK, έχει ως εξής:

«Αυτή η τελευταία ανακοίνωση είναι ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω για την βιομηχανία μας.

Μετά από υποσχέσεις ότι το Global Travel Taskforce θα οδηγούσε σε ένα σαφές πλαίσιο, αφαιρώντας το καταστροφικό “μπρος πίσω” που υπομείναμε όλοι το περασμένο Καλοκαίρι, η κυβερνητική απόφαση να μετακινήσει την Πορτογαλία κατευθείαν από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί, θα προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πελατών. Μας διαβεβαίωσε η κυβέρνηση, ότι θα δημιουργηθεί μια πράσινη λίστα παρακολούθησης και θα υπάρχει προειδοποίηση πριν τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε αλλαγή μιας εβδομάδας, ώστε οι ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να επιστρέψουν εσπευσμένα πίσω. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε αυτό και αθετεί τις εξαγγελίες της”.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παρά τα πολλαπλά αιτήματα, η κυβέρνηση αρνήθηκε να είναι διαφανής σχετικά με τις απαιτήσεις δεδομένων για πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους προορισμούς. Πρέπει να γνωρίζουμε την μεθοδολογία, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας και να σχεδιάσουμε τις δραστηριότητές μας ανάλογα. Υπάρχουν προορισμοί σε όλο τον κόσμο με λίγα ή καθόλου περιστατικά covid-19 και υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, οπότε πρέπει να καταλάβουμε γιατί αυτοί παρέμειναν στον πορτοκαλί κατάλογο”.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της για τα ταξίδεια στην Πορτογαλία η εταιρία αναφέρει: “Γνωρίζουμε την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 3 Ιουνίου ότι η Πορτογαλία, η Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο θα προστεθούν στη πορτοκαλί λίστα από τις 4 π.μ. την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε το πρόγραμμά μας μετά από αυτήν την ανακοίνωση, και θα επικοινωνήσουμε με πελάτες που επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σήμερα σε διακοπές, και με αυτούς που πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες 14 ημέρες, το συντομότερο δυνατό για να συζητήσουν τις επιλογές τους.

Συνεχίστε να ελέγχετε αυτήν τη σελίδα για περαιτέρω ενημερώσεις που θα παρέχονται το συντομότερο δυνατό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υπομονή και την κατανόησή τους”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαϊου, η TUI UK προχώρησε σε μια σειρά ακυρώσεων πτήσεων σε κόκκινους και πορτοκαλί προορισμούς, “λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας”. Παράλληλα, η εταιρία με άλλη ανακοίνωσή της αναφέρει ποιές πτήσεις και σε ποιούς προορισμούς θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

adv

The post TUI UK: Αφερέγγυα η κυβέρνηση, δεν τηρεί τις εξαγγελίες της | Απαιτείται διαφάνεια appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες