en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

UNWTO και WTTC ζητούν από τους υπουργούς Τουρισμού της G20, «σαφείς κανόνες» για τα ταξίδια

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) κάλεσαν τα έθνη της G20 να αναπτύξουν σαφείς και συντονισμένους ταξιδιωτικούς κανόνες για να βοηθήσουν στη διάσωση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον τομέα.

Η Ιταλία ανέλαβε την προεδρία της G20 και οι υπουργοί Τουρισμού συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της G20 της Ρώμης για το μέλλον του Τουρισμού.

Η Gloria Guevara πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, έκανε μια εναρκτήρια κεντρική ομιλία στη συνεδρίαση των υπουργών Τουρισμού την Τρίτη 4 Μαΐου.

Είπε: «Οι οδηγίες αφορούν τη σημασία της βιωσιμότητας, της ασφαλούς κινητικότητας και του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε συλλογικά τις μελλοντικές κρίσεις, διατηρώντας παράλληλα την ανθεκτικότητά μας και εστιάζοντας στην ψηφιακή μετάβαση για να επιτρέψουμε μια πιο απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη έξω από την κρίση, και τώρα απαιτείται επείγουσα δράση για τη διάσωση των 62 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που χάθηκαν παγκοσμίως πέρυσι, με πολλά εκατομμύρια ακόμη να κινδυνεύουν».

adv

Το WTTC υπογράμμισε τον «καταστροφικό» αντίκτυπο της πανδημίας στα ταξίδια και τον τουρισμό, με τη συμβολή του στο παγκόσμιο ΑΕΠ να μειώνεται κατά 49% πέρυσι, σε σύγκριση με τη συνολική παγκόσμια οικονομία που μειώθηκε κατά 3,7%. Ο τομέας υπέστη ζημία περίπου 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το WTTC αναφέρει ότι η κατάρρευση του ταξιδιωτικού τομέα κόστισε 148 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο UNWTO προειδοποιεί ότι «μόνο τα λόγια δεν θα σώσουν θέσεις εργασίας».

Η Γκεβάρα πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε σαφείς κανόνες και συμφωνίες μεταξύ των χωρών για την ασφαλή αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει την επιστροφή ασφαλών διεθνών ταξιδιών και θα φέρει πίσω εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η πρόσφατη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του WTTC στο Κανκούν έχει αποδείξει ότι τα διεθνή ταξίδια μπορούν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια με συνδυασμό εμβολίων, ολοκληρωμένων και οικονομικά αποδοτικών test, βελτιωμένων μέτρων υγείας και υγιεινής και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας”.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili μίλησε επίσης στη συνάντηση, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη ανάγκη για «κοινά, εναρμονισμένα κριτήρια για τη χαλάρωση των περιορισμών ταξιδιού και για αυξημένες επενδύσεις σε συστήματα που υποστηρίζουν ασφαλή ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών κατά την αναχώρηση και κατά την άφιξη».

Χαιρέτισε τις Κατευθυντήριες Γραμμές της Ρώμης της G20 για το Μέλλον του Τουρισμού και ζήτησε να διατηρηθούν και να επεκταθούν, όπου είναι δυνατόν, ειδικά προγράμματα που αποσκοπούν στη στήριξη της επιβίωσης των τουριστικών θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, ιδίως καθώς εκατομμύρια εισοδήματα συνεχίζουν να κινδυνεύουν.

The post UNWTO και WTTC ζητούν από τους υπουργούς Τουρισμού της G20, «σαφείς κανόνες» για τα ταξίδια appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες