en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

USTOA: Αύξηση των κρατήσεων στις ΗΠΑ | Που βρίσκεται η Ελλάδα, ποιοι προορισμοί προηγούνται

Εννέα στα 10 ενεργά μέλη της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ΗΠΑ (USTOA) αναφέρουν σημαντική αύξηση πωλήσεων το τελευταίο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η Ένωση Οργανωτών Τουριστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών (USTOA) δημοσίευσε νέα ευρήματα από έρευνα, σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις κρατήσεων τουριστών, την ανάκαμψη μετά την πανδημία και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

adv

Σύμφωνα με την έρευνα, οκτώ από τα 10 Ενεργά Μέλη της USTOA είναι από «ενθουσιώδη», έως «προσεκτικά αισιόδοξα» για μια πλήρη επανάληψη της ταξιδιωτικής δραστηριότητας μέχρι το τέλος του 2021: τα μισά μέλη (49%) είναι «προσεκτικά αισιόδοξα». Το 24% είναι «αισιόδοξα» και περίπου το 7% είναι «ενθουσιώδη». Σε μικρότερο ποσοστό της τάξης του 11%, «δεν είναι αισιόδοξοι» και το 9% αισθάνεται «αρνητικά».

Ο Terry Dale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USTOA πρόσθεσε: «Τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν θετικό σημάδι για τον κλάδο, καθώς η έρευνα διεξήχθη λίγο πριν υπάρξουν οι ανακοινώσεις για πιθανή επιστροφή των ταξιδιών στην Ευρώπη και τις κρουαζιέρες των αμερικανικών εταιρειών μέχρι το Καλοκαίρι. Ενώ τα μέλη μας παραμένουν σε εγρήγορση, δεδομένης της ρευστότητας της κατάστασης, εκτιμούμε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα ενισχυθεί μόνο καθώς επιτυγχάνεται περισσότερη πρόοδος με το άνοιγμα των στρατηγικών”.

Τα δύο τρίτα (64%) των ενεργών μελών που δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή ανέφεραν ότι οι πελάτες μοιράστηκαν μόνο θετικά σχόλια σχετικά με τα πρωτόκολλα υγιεινής  και δεν ανέφεραν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Το υπόλοιπο 36% είπε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός πελατών ανέφερε ότι τα πρωτόκολλα που τέθηκαν σε εφαρμογή εμπόδισαν την εμπειρία με κάποιο τρόπο. Από αυτούς που λειτουργούν επί του παρόντος, το 65% αναφέρεται σε διεθνείς κρατήσεις και το 35% σε εγχώριες.

Η ζήτηση για τις ΗΠΑ αυξάνεται 

Πάνω από τα τρία τέταρτα (80%) των Ενεργών Μελών που πωλούν προγράμματα στις ΗΠΑ έχουν παρατηρήσει αύξηση στις εγχώριες κρατήσεις το 2021, ενώ το 17% δεν παρατήρησε  αύξηση στις εγχώριες κρατήσεις. Το υπόλοιπο 3% που αναφέρθηκε στις κρατήσεις επιβατών με προορισμό στις ΗΠΑ, είπε ότι παραμένουν ίδιες.

Κατά τη στιγμή της έρευνας, τα δύο τρίτα (67%) των μελών της USTOA πωλούν περιηγήσεις προορισμού στις ΗΠΑ / οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα.

Σχεδόν οι μισοί (43%) των ερωτηθέντων με προγράμματα στις ΗΠΑ έχουν προσθέσει νέα δρομολόγια / περιηγήσεις για το 2021 και το 17% πρόσθεσαν επιπλέον ημερομηνίες αναχωρήσεων στις τρέχουσες εκδρομές / δρομολόγια το 2021. Ένα άλλο 17% πρόσθεσε και νέα δρομολόγια και νέες ημερομηνίες αναχώρησης για τις ΗΠΑ το 2021. Το υπόλοιπο 23% δεν πρόσθεσε νέα δρομολόγια ή επιπλέον αναχωρήσεις στις ΗΠΑ φέτος.

Περίπου τα δύο τρίτα (69%) των τρεχουσών κρατήσεων των ενεργών μελών της USTOA για το 2021 είναι διεθνείς, ενώ το υπόλοιπο τρίτο (31%) είναι εγχώριες.

money tourism copyright photo

Σύμφωνα με τον Dale, «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μέλη μας βλέπουν αυξημένη ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ με βάση αυτά που γνωρίζαμε για τα ανοίγματα των διεθνών συνόρων τη στιγμή της έρευνας. Με περισσότερες ειδήσεις για προγραμματισμένα νέα ανοίγματα από την Ευρώπη και άλλες διεθνείς τοποθεσίες, είναι πιθανό να δούμε αυτήν την ποσοστιαία μετατόπιση ξανά καθώς προχωράμε στο 2021″.

Στις κρατήσεις επιβατών το 2022, το 83% είναι διεθνείς, ενώ το 17% των κρατήσεων αφορά σε εγχώριες τοποθεσίες.

Σχέδια κράτησης επιβατών

Ένα συντριπτικό 96% των ταξιδιωτικών πρακτορείων που ανταποκρίθηκαν έχουν σημειώσει αύξηση στις νέες κρατήσεις τις τελευταίες 60 ημέρες. Το υπόλοιπο 4% είπε ότι οι κρατήσεις παρέμειναν σταθερές χωρίς καμία αλλαγή σε καμία κατεύθυνση.

Ως συνέχεια, η USTOA ρώτησε πότε έχουν κάνει κράτηση οι περισσότεροι επιβάτες για να ταξιδέψουν, με βάση μόνο τις νέες κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες.

Τα ενεργά μέλη ανέφεραν τα εξής:

Σχεδόν το ήμισυ (44%) των ενεργών μελών που ανταποκρίνονται αναφέρουν ότι το Q3 και το Q4 του 2021 έχουν κάνει κράτηση για τους περισσότερους επιβάτες για να ταξιδέψουν.
Ένα τρίτο (36%) δήλωσε ότι οι περισσότεροι νέοι επιβάτες έχουν κάνει κράτηση μεταξύ Q1 και Q2 του 2022.
Ένα άλλο 11% ονόμασε το Q3 και το Q4 2022 ως περίοδο για να ταξιδέψουν.
Το υπόλοιπο 9% είπε ότι το 2ο τρίμηνο του 2021 έχει τις περισσότερες κρατήσεις επιβατών.

Με βάση τις νέες κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες, οι ερωτηθέντες της έρευνας χαρακτήρισαν την πολιτική ακύρωσης / επιστροφής χρημάτων ως την πιο συχνή ερώτηση από τους επισκέπτες.

Η πιθανότητα ακύρωσης ταξιδιού ήταν η δεύτερη πιο συχνή ερώτηση που ακολουθείται από: πρωτόκολλα υγείας, αλλαγές / περιορισμούς δρομολογίου, ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας / COVID, μέγεθος ομάδας, κ.λπ..

Όταν ρωτήθηκαν εάν άλλαξαν τα πρότυπα κράτησης από την προ πανδημία, το 84% των ταξιδιωτικών πρακτορείων είπε ναι. Το ένα τρίτο (34%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι καταναλωτές κάνουν κράτηση εντός ενός έως τριών μηνών από την αναχώρηση, ενώ ένα άλλο τρίτο (39%) ανέφερε ότι οι καταναλωτές κάνουν κράτηση εντός επτά έως 12 μηνών από την αναχώρηση. Περίπου το 13% είπε ότι οι καταναλωτές κάνουν κράτηση εντός τεσσάρων έως έξι μηνών από την αναχώρηση και το 11% είπε ότι οι καταναλωτές κάνουν κράτηση περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα. Μόνο το 3% των μελών ανέφεραν ότι οι καταναλωτές κάνουν κράτηση λιγότερο από ένα μήνα από την αναχώρηση.

Ανερχόμενοι προορισμοί

Η USTOA ρώτησε ποιοι είναι οι τρεις κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για τους οποίους κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες για το 2021 (με βάση αποκλειστικά τις κρατήσεις που έγιναν φέτος) και η Ιταλία ήταν στην πρώτη θέση.

Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ισοβάθμησαν  στη δεύτερη, ακολουθούμενες από την Κόστα Ρίκα, την Αίγυπτο, την Ισλανδία και το Μεξικό, που βρέθηκαν μαζί στην τρίτη θέση. Η Ιταλία ονομάστηκε επίσης ο κορυφαίος διεθνής προορισμός που επιλέγουν οι ταξιδιώτες για το 2022. Η Γερμανία ήρθε δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία στην τρίτη θέση.

Όταν ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι τρεις κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί που κάνουν οι ταξιδιώτες για το 2021, με βάση τις νέες κρατήσεις που έγιναν μόνο το 2021, η Αλάσκα κατέλαβε την πρώτη θέση. Η Αριζόνα και η Γιούτα βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, με τη Φλόριντα και το Ουαϊόμινγκ ισοπαλία για τρίτη. Η Αλάσκα ονομάστηκε επίσης ο κορυφαίος εγχώριος προορισμός για τους  ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για το επόμενο έτος (2022) με τη Φλόριντα και τη Γιούτα να είναι δεύτερες. Η Χαβάη κατέκτησε στη λίστα, την τρίτη θέση.

Η έρευνα Active Member ολοκληρώθηκε στις 19 Απριλίου.

Η USTOA

Αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, οι εταιρείες μέλη της USTOA παρέχουν περιηγήσεις, πακέτα και προσαρμοσμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που επιτρέπουν σε 9,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως απαράμιλλη πρόσβαση, γνώσεις εσωτερικού, αξία και ελευθερία να απολαμβάνουν προορισμούς και εμπειρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε εταιρεία μέλος πληροί τα υψηλότερα πρότυπα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ταξιδιωτικής Βοήθειας του USTOA, το οποίο προστατεύει τις πληρωμές των καταναλωτών έως και 1 εκατομμύριο δολάρια εάν η εταιρεία πτωχεύσει. Ως φωνή για τη βιομηχανία ταξιδιωτικών πρακτορείων για περισσότερα από 40 χρόνια, η USTOA παρέχει επίσης εκπαίδευση και βοήθεια για τους καταναλωτές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

The post USTOA: Αύξηση των κρατήσεων στις ΗΠΑ | Που βρίσκεται η Ελλάδα, ποιοι προορισμοί προηγούνται appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.