en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

WTTC: Απώλειες 639 εκατ. £ κάθε μέρα τον Ιούλιο στη Βρετανία, αν παραμείνουν κλειστά τα ταξίδια | Προτείνει 4 μέτρα

Η Βρετανία θα χάνει £ 639 εκατομμύρια κάθε μέρα τον Ιούλιο, εάν τα διεθνή ταξίδια παραμείνουν κλειστά, αναφέρει σε επιστολή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)  προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson.
Αυτό ισοδυναμεί με πιθανή απώλεια 19,8 δισεκατομμυρίων λιρών για τον Ιούλιο, αν τα διεθνή ταξίδια καθυστερήσουν να επανεκκινήσουν μέχρι τον Αύγουστο, προειδοποιεί ο τουριστικός φορέας.
Η επιστολή αναφέρει ακόμη ότι έως και 218.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στον Τουρισμό, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα,  εκτός από τις 307.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη Βρετανία πέρυσι.
Το WTTC προέτρεψε την κυβέρνηση να «ξεκλειδώσει αμέσως τις πόρτες» στα διεθνή ταξίδια για να αποφύγει σοβαρές μακροπρόθεσμες ζημίες στην οικονομία της χώρας.
Ο οργανισμός επαίνεσε την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, για το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να το “χρησιμοποιήσει” για να επιτρέψει την επανάληψη των ασφαλών διεθνών ταξιδιών.
adv
Η Virginia Messina, ανώτερος αντιπρόεδρος του WTTC, δήλωσε: «Η αναστολή της επανάληψης των διεθνών ταξιδιών μέχρι τον Αύγουστο θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στη χώρα. Απλώς δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη καθυστέρηση – εξαντλείται ο χρόνος και τα χρήματα, με πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν την χρεωκοπία, εάν τα διεθνή ταξίδια δεν επαναληφθούν τον Ιούλιο. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που η κυβέρνηση μπορεί να λάβει τώρα, ώστε έως τις 24 Ιουνίου, όταν ενημερωθεί η πράσινη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών, να επανεκκινήσουν με ασφάλεια τα ταξίδια και να υπάρξει εμπιστοσύνη σε μια αγορά που ζητάει σταθερότητα και να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη. Μόνο μέσω αυτών των μέτρων θα είναι το μέλλον καλύτερο για πολλούς και θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια μακροπρόθεσμη, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη, ανάκαμψη. Η αποκατάσταση της ελεύθερης διασυνοριακής κινητικότητας είναι απαραίτητη για να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία».
Τα μέτρα
Η ανοιχτή επιστολή του WTTC προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον προτείνει τα ακόλουθα τέσσερα βασικά μέτρα:
• Ανοίξτε ξανά τα διεθνή ταξίδια επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς καραντίνα. Θα πρέπει να μπορούν να επισκέπτονται περιοχές – χώρες με παρόμοια επίπεδα εμβολιασμού και με αποδεδειγμένα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, όπως η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, μέσω μιας διαφανούς προσέγγισης βάσει δεδομένων που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών
• Καταργήστε όλες τις περιττές απαιτήσεις δοκιμών για ταξίδια από χώρες της πράσινης λίστας
• Να απαιτείται μόνο μία δοκιμή για όσους ταξιδεύουν από χώρες στον πορτοκαλί κατάλογο ταξιδιωτικών προορισμών. Οι δοκιμές PCR είναι δαπανηρές και άβολες και η χρήση τους θα συνεχίσει να αποτρέπει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή
• Ορίστε μια ημερομηνία για να ανοίξετε ξανά τα διεθνή ταξίδια. Να ανακοινωθεί στις 24 Ιουνίου και θν εφαρμοστεί το αργότερο στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση και των τελευταίων περιορισμών στη Βρετανία.
Το WTTC δήλωσε ότι οι διεθνείς επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν 35,6 δισεκατομμύρια λίρες το 2019. Το 2019, ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού συνέβαλε στο 10,1% στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου και υποστήριξε 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν το 12% της συνολικής απασχόλησης.
Το ποσό των 639 εκατομμυρίων λιρών ημερησίως βασίζεται στα στοιχεία της Έκθεσης Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2019

Post Views:
0

Source: money-tourism.gr

Original article: WTTC: Απώλειες 639 εκατ. £ κάθε μέρα τον Ιούλιο στη Βρετανία, αν παραμείνουν κλειστά τα ταξίδια | Προτείνει 4 μέτρα.