en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

“You Deserve Spain” και ελπίδες για 45 εκατ. τουρίστες το 2021 η Ισπανία | VIDEO | ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Ισπανία ελπίζει να καλωσορίσει περίπου 45 εκατομμύρια ξένους τουρίστες φέτος, λίγο περισσότερο από το ήμισυ του προ πανδημικού συνόλου που καταγράφηκε το 2019, όταν ήταν η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες αφίξεις στον κόσμο, καθώς λανσάρει τη νέα της διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “You Deserve Spain”, με έμφαση στις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας.

Ο Τουρισμός είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη της ισπανικής οικονομίας και το 2019 αποτελούσε περίπου το 12,4% του ΑΕΠ της χώρας.

Η María Reyes Maroto, υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εκστρατείας της χώρας χθες Τετάρτη με το σλόγκαν “You Deserve Spain” και προέτρεψε τους ξένους να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την απόδραση στην Ισπανία τώρα, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες στη χώρα επέτρεψαν την επανάληψη των διεθνών και εσωτερικών ταξιδιών.

Η εκστρατεία της Turespaña, του τουριστικού οργανισμού της Ισπανίας, στοχεύει διαφορετικά υποψήφια ακροατήρια, αποδεικνύοντας τον πλούτο των δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην Ισπανία, από τον ήλιο και την παραλία έως τον τουρισμό στην φύση και τα διαλείμματα στην πόλη.

Η καμπάνια θα “τρέξει” μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσει έως και 450 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο μετά τη Γαλλία, η Ισπανία κατέγραψε 83,5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.  Ο ξένος τουρισμός στην Ισπανία – η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο πριν από την πανδημία COVID-19 – έπεσε κατά 80% πέρυσι, καθώς οι περιορισμοί πανδημίας έφεραν τα ταξίδια αναψυχής σε ακινησία.

Με τα ποσοστά εμβολιασμού να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ισπανία, ελπίζουν να σώσουν τουλάχιστον μερικές από τις οικονομικά σημαντικές καλοκαιρινές περιόδους και προσπαθούν να καθορίσουν κανόνες για ασφαλή ταξίδια.

Η παρουσίαση της καμπάνιας στο video που ακολουθεί:

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει ότι ο τουρισμός θα φθάσει στα μισά επίπεδα πριν από την πανδημία φέτος.

Η Maroto είπε ότι η Ισπανία θα εισαγάγει μια ταξινόμηση με βάση το χρώμα για τις τουριστικές αφίξεις, δίνοντας σε χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης το πράσινο χρώμα, ενώ σε εκείνες με υψηλότερο κίνδυνο το πορτοκαλί ή το κόκκινο.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό που θα εγγυάται την κινητικότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. “Αυτό το πιστοποιητικό, μαζί με τον καλό ρυθμό στη διαδικασία εμβολιασμού, θα επιτρέψει στον διεθνή ταξιδιώτη να ταξιδέψει ξανά με εμπιστοσύνη και να έρθει στην Ισπανία που είναι ασφαλής προορισμός.”

adv

Η εκστρατεία που αναπτύχθηκε από την Turespaña, στοχεύει να μεταφέρει τον ταξιδιώτη σε μια κατάσταση ηρεμίας και ξεκούρασης, καθώς και απόλαυσης και φροντίδας, μετά από όσα υπέστη με την πανδημία. Η υπουργός τόνισε την ανάγκη να ενθαρρυνθεί η εξάλειψη του ψυχολογικού εμποδίου που δημιουργείται από την πανδημία που μπορεί να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να μείνουν στη χώρα τους και να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό. “Η Ισπανία είναι συνώνυμη με την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την ποιότητα, τρία χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν το ταξίδι στη χώρα μας”, τόνισε.

Ο Miguel Sanz, γενικός διευθυντής της Turespaña, τόνισε ότι «αυτή η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τους κύριους παράγοντες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως μοχλός για να ενεργοποιήσουν εκ νέου την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν και, πιο συγκεκριμένα, να ταξιδέψουν στην Ισπανία, κυρίως μεταξύ εκείνων που την έχουν ήδη επισκεφτεί . Είναι μια εκστρατεία που στοχεύει στην ταχεία και έντονη ανάκαμψη της διεθνούς τουριστικής δραστηριότητας αυτό το Καλοκαίρι».

The post “You Deserve Spain” και ελπίδες για 45 εκατ. τουρίστες το 2021 η Ισπανία | VIDEO | ΕΙΚΟΝΕΣ appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες