Από την 1η Ιουλίου 2020, η ελληνική κυβέρνηση έχει καθορίσει πώς η χώρα θα καλωσορίσει τους ταξιδιώτες, θα πραγματοποιήσει τον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο και θα διατηρήσει όλους ασφαλείς όλη τη σεζόν.
Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) είναι ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν το PLF τους μέχρι την ημέρα πριν από την είσοδο στη χώρα και την έξοδο από τη χώρα, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σημείο αναχώρησής τους, τη διάρκεια των προηγούμενων διαμονών σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση της διαμονής τους ενώ βρίσκονται στην Ελλάδα. Σε περίπτωση πολλαπλών διαμονών, πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον τη διεύθυνση για τις πρώτες 24 ώρες. Ένα PLF πρέπει να υποβάλλεται ανά οικογένεια.
Το PLF μπορεί επίσης να βρεθεί στην εφαρμογή Visit Greece και στο travel.gov.gr. Συνιστάται ανεπιφύλακτα όλοι οι επισκέπτες να κάνουν λήψη της εφαρμογής Visit Greece (συμβατή με το GDPR) δωρεάν, πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.