en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Πολιτική Απορρήτου – Privacy Policy (GDPR)

Read in English

Εισαγωγή

Ο παρών ιστότοπος τελεί υπό τη διαχείριση του TravelSpot. Το TravelSpot χειρίζεται ποικίλα προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλες πληροφορίες σχετικές με τα ταξίδια και τις κρατήσεις. Για τον λόγο αυτό, η ασφάλεια των δεδομένων και η συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η παρούσα πολιτική απορρήτου εξηγεί πώς συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, καθώς και πώς προστατεύουμε το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας στοιχείων. Το απόρρητο των πληροφοριών σας είναι σημαντικό για εμάς, επομένως είτε είστε νέος είτε παλιός χρήστης των υπηρεσιών μας, παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τις πρακτικές μας και επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε απορίες.

Το TravelSpot με ΜΗ.Τ.Ε 0207Ε60000683100 («εμείς», «εμάς» ή «μας») είναι ο επονομαζόμενος «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων» αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα και είναι, επομένως, υπεύθυνο για τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες προβαίνουμε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

Σε γενικές γραμμές, το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε αφορά στοιχεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να σας δίνουμε τη δυνατότητα να οργανώνετε ταξίδια και να πραγματοποιείτε κρατήσεις. Αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησής σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Τα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να λαμβάνουμε για να σας παρέχουμε τα ταξίδια που κλείσατε μέσω των ιστοτόπων μας είναι τα μοναδικά δεδομένα που είναι υποχρεωτικό να παρέχετε. Ανάλογα με το είδος των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε, μπορεί επίσης να συλλέξουμε τον αριθμό προγράμματος τακτικού επιβάτη (frequent flyer), πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές απαιτήσεις σας και θέματα υγείας (αν έχετε) και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με τα ταξίδια σας ή που απαιτούνται από άλλο πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών (όπως αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία). Ο κατάλογος δεν είναι περιοριστικός. Εάν καλέσετε το τμήμα υποστήριξης πελατών μας, θα συλλέξουμε τα δεδομένα που παρέχετε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα cookie μας επίσης συλλέγουν κάποια στοιχεία.

Εάν πραγματοποιήσετε κράτηση για κάποιο άλλο πρόσωπο μέσω του ιστοτόπου μας, θα ζητήσουμε προσωπικά δεδομένα σχετικό με το πρόσωπο αυτό. Σε αυτές τις περιστάσεις, βασιζόμαστε σε εσάς ότι θα ενημερώσετε τα πρόσωπα αυτά σχετικά με την παρούσα πολιτική απορρήτου.

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μεταχειριζόμαστε τις επονομαζόμενες «ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων» σχετικά με εσάς, τα οποία μπορεί να θεωρούνται ευαίσθητα. Αυτό θα ισχύει για παράδειγμα, εάν (i) έχετε υποβάλει ιατρικό πιστοποιητικό προς χρήση για προστασία ακύρωσης ή αποζημίωση από αεροπορική εταιρεία (ii) έχετε κάποια ιατρική πάθηση ή πρόβλημα υγείας που επηρεάζει το ταξίδι σας και για το οποίο ζητάτε βοήθεια ή χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια ή (iii) έχετε υποβάλει κάποιο άλλο αίτημα που αποκαλύπτει κάποια άλλα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Προτού προβούμε στη διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σας, θα ζητάμε τη συναίνεσή σας. Επομένως, καλείσθε να χρησιμοποιείτε τα ειδικά έντυπα επικοινωνίας που υπάρχουν στους ιστοτόπους μας προκειμένου να υποβάλετε ευαίσθητα δεδομένα. Τα έντυπα επικοινωνίας σάς δίνουν τη δυνατότητα να μας παραχωρήσετε τη συναίνεσή σας που απαιτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε φυσικά να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας οποτεδήποτε. Δεν θα χειριζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν μας επιτρέπετε να χειριζόμαστε ή που δεν μας έχετε παράσχει. Περιορισμένος αριθμός των μελών του προσωπικού μας θα έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας και αφού χειριστούμε τα ευαίσθητα δεδομένα σας σύμφωνα με το σχετικό αίτημά σας, θα διαγράφουμε τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό.

Τι κάνουμε με τα προσωπικά δεδομένα σας

Προκειμένου να μας επιτρέπεται να χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, οι ισχύουσες νομοθεσίες περί προστασίας δεδομένων μας υποχρεώνουν να έχουμε μία «νομική βάση» για καθέναν από τους σκοπούς μας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Για τον λόγο αυτό, έχουμε συντάξει τον παρακάτω πίνακα για να παρουσιάσουμε τη νομική μας βάση για καθέναν από τους σκοπούς μας.

Τι κάνουμε (οι σκοποί μας αναφορικά με τη μεταχείριση των προσωπικών δεδομένων σας) Η νομική βάση μας Χρόνος αποθήκευσης
Πραγματοποίηση των ταξιδιών και κρατήσεων που μας έχετε ζητήσει (ήτοι κράτηση ταξιδιωτικών υπηρεσιών για τις οποίες μεσολαβούμε, καθώς και παροχή των δικών μας υπηρεσιών). Εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας. Στις περιπτώσεις όπου μας έχετε παράσχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, η συναίνεσή σας αποτελεί τη νομική βάση. 3 έτη από την ημερομηνία αγοράς. Η συναίνεση για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μπορεί να ανακαλείται οποτεδήποτε.
Εάν έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπό μας, θα καταστήσουμε τον λογαριασμό αυτό διαθέσιμο σε εσάς. Ο λογαριασμός περιλαμβάνει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια και τις κρατήσεις σας. Θα αποθηκεύσουμε επίσης το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας. Τα δεδομένα του λογαριασμού χρήστη σας, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία που σχετίζονται με τα προηγούμενα ταξίδια και τις κρατήσεις σας, θα αποθηκεύονται έως ότου αποφασίσετε να ακυρώσετε τον λογαριασμό χρήστη σας μέσω του ιστοτόπου μας. Ωστόσο, εάν δεν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό χρήστη σας για 24 μήνες, θα διαγράψουμε τον λογαριασμό και τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτόν, εφόσον δεν έχουμε άλλη νομική βάση για την αποθήκευση
Εάν έχετε εκκινήσει διαδικασία κράτησης, αλλά δεν έχετε ολοκληρώσει την αγορά, μπορεί να σας στείλουμε email με σύνδεσμο που να παραπέμπει πίσω στο αποτέλεσμα της αναζήτησης ή στη μη ολοκληρωμένη κράτηση, ανάλογα με το σημείο στο οποίο διακόπηκε η διαδικασία κράτησης στον ιστότοπο. Αποτελεί έννομο συμφέρον μας να ασκήσουμε τη δραστηριότητά μας και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε την αγορά σας χωρίς να πρέπει να συμπληρώσετε εκ νέου όλες τις πληροφορίες. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα email αυτά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή email οποτεδήποτε, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία που περιέχεται σε κάθε email. 24 ώρες από το χρονικό σημείο κατά το οποίο αφήσατε τη διαδικασία κράτησης.
Προτού κανονίσετε το ταξίδι σας, θα σας παρέχουμε πρόσθετες πληροφορίες και προσφορές που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ταξίδι, όπως πιθανές προσθήκες, π.χ. πρόσθετες αποσκευές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας. Ορισμένες από τις πληροφορίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ σας, που διενεργείται με βάση τις πληροφορίες που έχετε παράσχει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης (για παράδειγμα την/τις ημερομηνία/ες του ταξιδιού σας, τον προορισμό σας κτλ.). Αποτελεί έννομο συμφέρον μας να σας προσφέρουμε ένα πιο άνετο ταξίδι και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να βρείτε εύκολα περισσότερες πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Εάν δεν επιθυμείτε τις πληροφορίες αυτές, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή πληροφοριών οποτεδήποτε, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία που περιέχεται στο σχετικό email. Μέχρι την έναρξη του ταξιδιού σας. Μπορεί να συνεχιστεί άλλη αντίστοιχη επεξεργασία σύμφωνα με τους σκοπούς που προβλέπονται κατωτέρω.
Μετά το κλείσιμο του ταξιδιού σας, μπορεί να σας στείλουμε το ενημερωτικό δελτίο μας, που περιέχει προτάσεις για άλλα ταξίδια και προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Κάποιες από τις προτάσεις βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ σας με βάση τις προηγούμενες επιλογές σας κατά την κράτηση ταξιδιού και τη στάση σας απέναντι στα email μας. Αποτελεί έννομο συμφέρον μας να ασκούμε τη δραστηριότητά μας και να σας επιτρέπουμε να οργανώνετε ταξίδια που σας ενδιαφέρουν. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα email αυτά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποστολή email οποτεδήποτε, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία που περιέχεται σε κάθε email ή στον ιστότοπό μας. Επίσης, πριν από την οριστικοποίηση μιας αγοράς, μπορείτε να προβάλετε την αντίρρησή σας στη λήψη email. 3 έτη από την ημερομηνία αγοράς.
Καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών για σκοπούς διασφάλισης ποιότητας και για τυχόν μελλοντικά αιτήματα ή ερωτήσεις σας. Έννομο συμφέρον μας αποτελεί (i) η βελτίωση της υπηρεσίας μας μέσω της εσωτερικής εκπαίδευσης και κατά περίπτωση (ii) η ικανοποίηση των πιθανών αιτημάτων ή απαιτήσεών σας. Εάν δεν επιθυμείτε την καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας, μπορείτε να εκφράσετε την αντίρρησή σας πριν από την έναρξη της καταγραφής. 6 μήνες από την ημερομηνία του τηλεφωνήματος. Μόνο περιορισμένος αριθμός ατόμων έχει πρόσβαση στην καταγραφή της συνομιλίας σας.
Χρήση cookie με σκοπό, για παράδειγμα, τη βελτίωση της χρηστικότητας του παρόντος ιστοτόπου, την παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας και τη συλλογή στατιστικών χρήσης. Χρησιμοποιούμε επίσης προσωρινά cookie προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια του παρόντος ιστοτόπου Αποτελεί έννομο συμφέρον μας να (i) βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας, (ii) να προβάλλουμε προσφορές που σας ενδιαφέρουν και (iii) να έχουμε ασφαλή προσφορά υπηρεσιών και ασφαλή ιστότοπο. Εάν δεν επιθυμείτε την αποθήκευση cookie στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας οποτεδήποτε. Ανάλογα με τον τύπο των cookie. Βλ. παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους αποθήκευσης.

Εκτός από τα ανωτέρω, λαμβάνουμε καθημερινά μέτρα που είναι απαραίτητα για επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες σε καταναλωτές, όπως τήρηση βιβλίων, λογιστική, τιμολόγηση, εκπλήρωση υποχρεώσεων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διατήρηση της ασφάλειας του ιστοτόπου μας. Στον βαθμό που τα ως άνω μέτρα δεν είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά με βάση τα έννομα συμφέροντά μας. Μπορεί επίσης να αναλύουμε τη συμπεριφορά των πελατών μας προκειμένου να βελτιώσουμε τους ιστοτόπους μας και τις υπηρεσίες μας σε γενικό επίπεδο. Ωστόσο, η ανάλυση αυτή θα χρησιμοποιεί γενικευμένα ή ανώνυμα δεδομένα σε συγκεντρωτική βάση.

Γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων σας

Θα γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο στις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου. Μπορεί να τα γνωστοποιήσουμε σε άλλες εταιρείες του TravelSpot, σε κρατικές αρχές και στους έμπιστους συνεργάτες μας. Για παράδειγμα, μπορεί να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατά περίπτωση) σε συνεργάτες μας όπως αεροπορικές εταιρείες, ξενοδόχους, ασφαλιστικές εταιρείες και Παγκόσμια Συστήματα Διανομής (GDS) προκειμένου να διευκολύνουμε την οργάνωση ταξιδιών και τις κρατήσεις σας.

Κάθε συνεργάτης είναι υπεύθυνος για την από μέρους του μεταχείριση των προσωπικών δεδομένων σας αφού τα λάβει από εμάς, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνείτε με τον εκάστοτε συνεργάτη για τυχόν αιτήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματά σας στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων. Σας συνιστούμε να διαβάσετε τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου των συνεργατών προκειμένου να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Επίσης θα γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε άλλες εταιρείες (οι «υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων») που χρειάζονται για την παράδοση των υπηρεσιών που ζητήσατε, όπως πάροχοι υπηρεσιών που διαχειρίζονται τα τηλεφωνικά κέντρα μας και οι λοιποί προμηθευτές και πωλητές μας που θα χειριστούν τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την παροχή των υπηρεσιών τους σε εμάς (για παράδειγμα, εξωτερική αποθήκευση).

Λόγω της παγκόσμιας φύσης του ταξιδιωτικού κλάδου, τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να καθίστανται αντικείμενο επεξεργασίας σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο όταν τα μέρη στα οποία γνωστοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας εδρεύουν σε χώρα εκτός της ΕΕ/του ΕΟΧ. Η από μέρους μας γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ/ΕΟΧ απαιτεί ορισμένες νομικές βάσεις δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων. Στις περιπτώσεις όπου μια χώρα θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως χώρα με επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αυτό θα αποτελεί τη νομική μας βάση. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι νομικών βάσεων στις οποίες μπορούμε να στηρίξουμε τη γνωστοποίηση των δεδομένων. Είναι οι εξής:

  1. ότι η μεταβίβαση είναι αναγκαία για την εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας (για παράδειγμα, όταν έχετε κλείσει μια πτήση με αεροπορική εταιρεία που εδρεύει εκτός ΕΕ/ΕΟΧ),
  2. ότι η μεταβίβαση θα βασίζεται στις τυπικές ρήτρες προστασίας δεδομένων για μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, που έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μπορείτε να βρείτε αντίγραφο αυτών των τυπικών ρητρών προστασίας δεδομένων στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/) και
  3. την Ασπίδα Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής ΕΕ–ΗΠΑ, στις περιπτώσεις όπου η μεταβίβαση πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο λήπτης είναι νομίμως πιστοποιημένος.

Τρίτοι πάροχοι

Παρακαλούμε λάβατε υπόψη σας ότι ο ιστότοπός μας περιέχει συνδέσμους σε άλλους ιστοτόπους και διαθέτει περιεχόμενο από τρίτους παρόχους. Η παρούσα πολιτική απορρήτου ισχύει μόνο για τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας. Όταν ακολουθείτε συνδέσμους σε άλλους ιστοτόπους ή χρησιμοποιείτε υπηρεσίες και προϊόντα τρίτων, θα πρέπει να διαβάζετε τις πολιτικές απορρήτου τους. Επίσης, εάν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παρούσα πολιτική απορρήτου δεν ισχύει για προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας –σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου του αντίστοιχου παρόχου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, έχετε ορισμένα δικαιώματα ως «υποκείμενο των δεδομένων». Παραθέτουμε τα δικαιώματά σας παρακάτω. Τα δικαιώματά σας περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που χειριζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να λαμβάνετε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα. Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται στο παρόν έγγραφο.
  2. Δικαίωμα διόρθωσης: Υπό ορισμένες περιστάσεις, έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε ανακριβή προσωπικά δεδομένα σας και να συμπληρώσετε ελλιπή προσωπικά δεδομένα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να διορθώσουμε ανακριβή προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε λόγω π.χ. των κανονισμών των αεροπορικών εταιρειών και ότι ενδέχεται να επιβάλλεται χρέωση για τη συγκεκριμένη αλλαγή.
  3. Δικαίωμα διαγραφής: Υπό ορισμένες περιστάσεις, δικαιούστε να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «δικαίωμα στη λήθη».
  4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Υπό ορισμένες περιστάσεις, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  5. Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων: Δικαιούστε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα (ή να σταλούν τα προσωπικά σας δεδομένα απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων) σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχαναγνώσιμη μορφή από εμάς.
  6. Δικαίωμα αντίρρησης: Έχετε το δικαίωμα να προβάλετε αντίρρηση σε ορισμένους τύπους επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε. Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητές μας που βασίζονται στο «έννομο συμφέρον» μας.

Τέλος, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια επιβλέπουσα αρχή προστασίας δεδομένων.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ
Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: complaints@dpa.gr

Η παροχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί απαίτηση για τη σύναψη σύμβασης.

Cookie

Τα cookie είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας, ορισμένα μόνο μέχρι να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης (τα επονομαζόμενα «προσωρινά cookie») και ορισμένα για μακρύ χρονικό διάστημα (τα επονομαζόμενα «μόνιμα cookie»). Εάν δεν επιθυμείτε να επιτρέψετε την αποθήκευση cookie στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Σημειώστε, ωστόσο, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρει ο ιστότοπός μας μπορεί να μη λειτουργούν κανονικά και ορισμένο περιεχόμενο μπορεί να μην εμφανίζεται σωστά.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων και για την παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας, για τη βελτίωση της χρηστικότητας του παρόντος ιστοτόπου και για τη συλλογή στατιστικών χρήσης. Χρησιμοποιούμε επίσης προσωρινά cookie προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια του παρόντος ιστοτόπου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη χρήση cookie, γνωστοποιούμε δεδομένα σε τρίτους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες Google Analytics και Google AdWords, που μεταβιβάζουν δεδομένα κίνησης ιστοτόπων στους διακομιστές της Google. Η Google Analytics δεν ταυτοποιεί ατομικούς χρήστες και δεν συσχετίζει τη διεύθυνση IP σας με κανένα άλλο δεδομένο που τηρεί η Google. Χρησιμοποιούμε αναφορές που παρέχονται από τη Google προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά με την κίνηση του ιστοτόπου και τη χρήση των ιστοσελίδων και να βελτιστοποιήσουμε τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούμε από το διαφημιστικό δίκτυο της Google και άλλων. Η Google μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα με τον τρόπο που περιγράφεται στην Πολιτική Απορρήτου της Google και για τους σκοπούς που παρατίθενται ανωτέρω στην παρούσα ενότητα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Google Analytics εάν απενεργοποιήσετε ή αρνηθείτε τα cookie, απενεργοποιήσετε το JavaScript ή χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία απενεργοποίησης που παρέχεται από την Google. Για να απενεργοποιήσετε τις διαφημιστικές λειτουργίες της Google ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί επίσης την υπηρεσία Facebook pixel, που συλλέγει ανώνυμα συγκεντρωτικά δεδομένα που μας βοηθούν να βελτιστοποιήσουμε τις αγορές διαφημίσεων στις διάφορες πλατφόρμες του Facebook (συμπεριλαμβανομένου και του Instagram). Το Facebook συλλέγει μια ταυτότητα χρήστη που του επιτρέπει να διαπιστώνει εάν ο χρήστης έχει επισκεφτεί κάποιον ιστότοπο με το Facebook pixel. Ωστόσο, εμείς, ως διαφημιστές, δεν μπορούμε ποτέ να αναγνωρίσουμε τη συμπεριφορά συγκεκριμένου χρήστη. Το Facebook και οι σχετικές πλατφόρμες του βρίσκονται σε ένα κλειστό οικοσύστημα διαφημίσεων στο οποίο οι χρήστες τους μπορούν να ρυθμίσουν εάν συναινούν στη χρήση από διαφημιστές των δεδομένων που συλλέγονται από τους ιστοτόπους τους για την αγορά διαφημίσεων στο Facebook. Για να δείτε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διαφημίσεων στο Facebook, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Επίσης, ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί δέσμες ενεργειών και cookie εντοπισμού μετατροπής από τη Microsoft Bingτην TripAdvisor και την TvSquared (μπορείτε να δείτε τις πολιτικές απορρήτου τους, ακολουθώντας τους συνδέσμους). Όλες αυτές οι υπηρεσίες συλλέγουν συγκεντρωτικά στατιστικά δεδομένα που μας βοηθούν να βελτιστοποιούμε τις αγορές διαφημίσεων. Εμείς, ως διαφημιστές, δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε κανέναν χρήστη χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookie στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Για να είμαστε σαφείς, έχουμε συνοψίσει τα cookie που χρησιμοποιούνται στον παρόντα ιστότοπο εδώ.

CookieDescription
_gaThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gidThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form.
_pxhdThis cookie is used by the Zoominfo. This cookie collects information on user behaviour on multiple websites. This information is used inorder to optimize the relevance of advertisements.
CFIDThis cookie is set by Adobe ColdFusion applications. This cookie is used to identify the client. It is a sequential client identifier, used in conjunction with the cookie "CFTOKEN".
CFTOKENThis cookie is set by Adobe ColdFusion applications. This cookie is used to identify the client. It provides a random-number client security token.
cookielawinfo-checkbox-advertisementThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-all-cookiesNo description
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookies is set by GDPR Cookie Consent WordPress Plugin. The cookie is used to remember the user consent for the cookies under the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-othersNo description
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
frThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDEUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
JSESSIONIDUsed by sites written in JSP. General purpose platform session cookies that are used to maintain users' state across page requests.
NIDThis cookie is used to a profile based on user's interest and display personalized ads to the users.
pll_languageThis cookie is set by Polylang plugin for WordPress powered websites. The cookie stores the language code of the last browsed page.
test_cookieThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies.
VISITOR_INFO1_LIVEThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
XSRF-TOKENThe cookie is set by Wix website building platform on Wix website. The cookie is used for security purposes.
YSCThis cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.
Manage consent- Διαχείριση συναίνεσης

Ασφάλεια δεδομένων

Προκειμένου να διατηρούμε ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα, έχουμε εφαρμόσει μια σειρά τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας. Για παράδειγμα, διατηρούμε υψηλά επίπεδα τεχνικής ασφάλειας σε όλα τα συστήματα (συμπεριλαμβανομένης της ανιχνευσιμότητας, της αποκατάστασης καταστροφών, των περιορισμών πρόσβασης κτλ.). Επιπλέον, έχουμε υιοθετήσει πολιτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας (που ασφαλώς υπόκεινται σε υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας) δεν χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα όταν δεν είναι απαραίτητο. Οι εν λόγω πολιτικές ορίζουν επίσης τα πρότυπά μας για τις περιπτώσεις όπου συμβαλλόμαστε με προμηθευτές ή εισάγουμε νέα πληροφοριακά συστήματα στις λειτουργίες μας.

Κέντρο προτιμήσεων

Ορίστε ο σύνδεσμος για το κέντρο των προσωπικών σας προτιμήσεων.

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την από μέρους μας μεταχείριση των προσωπικών σας δεδομένων ή τη χρήση cookie ή εάν επιθυμείτε να επικαλεστείτε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων, παρακαλούμε στείλτε email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@travelspot.gr ή χρησιμοποιήστε τα παρακάτω στοιχεία:

TravelSpot
Att: Privacy Manager
Akti Poseidonos 36
185 31 Piraeus

Greece

Τροποποιήσεις της Πολιτικής Απορρήτου

Σε περίπτωση που αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας ή τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε cookie, θα ενημερώσουμε αμέσως την παρούσα πολιτική απορρήτου και θα τη δημοσιεύσουμε στον παρόντα ιστότοπο.

About this cookie policy

This Cookie Policy explains what cookies are and how we use them, the types of cookies we use i.e, the information we collect using cookies and how that information is used, and how to control the cookie preferences. For further information on how we use, store, and keep your personal data secure, see our Privacy Policy.

You can at any time change or withdraw your consent from the Cookie Declaration on our website
Learn more about who we are, how you can contact us, and how we process personal data in our Privacy Policy.
Your consent applies to the following domains: travelspot.gr

What are cookies ?

Cookies are small text files that are used to store small pieces of information. They are stored on your device when the website is loaded on your browser. These cookies help us make the website function properly, make it more secure, provide better user experience, and understand how the website performs and to analyze what works and where it needs improvement.

How do we use cookies ?

As most of the online services, our website uses first-party and third-party cookies for several purposes. First-party cookies are mostly necessary for the website to function the right way, and they do not collect any of your personally identifiable data.

The third-party cookies used on our website are mainly for understanding how the website performs, how you interact with our website, keeping our services secure, providing advertisements that are relevant to you, and all in all providing you with a better and improved user experience and help speed up your future interactions with our website.

What types of cookies do we use ?

Essential: Some cookies are essential for you to be able to experience the full functionality of our site. They allow us to maintain user sessions and prevent any security threats. They do not collect or store any personal information. For example, these cookies allow you to log-in to your account and add products to your basket, and checkout securely.

Statistics: These cookies store information like the number of visitors to the website, the number of unique visitors, which pages of the website have been visited, the source of the visit, etc. These data help us understand and analyze how well the website performs and where it needs improvement.

Marketing: Our website displays advertisements. These cookies are used to personalize the advertisements that we show to you so that they are meaningful to you. These cookies also help us keep track of the efficiency of these ad campaigns.
The information stored in these cookies may also be used by the third-party ad providers to show you ads on other websites on the browser as well.

Functional: TThese are the cookies that help certain non-essential functionalities on our website. These functionalities include embedding content like videos or sharing content of the website on social media platforms.

Preferences: These cookies help us store your settings and browsing preferences like language preferences so that you have a better and efficient experience on future visits to the website.

The below list details the cookies used in our website.

CookieDescription
_gaThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gidThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the wbsite is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages viisted in an anonymous form.
_pxhdThis cookie is used by the Zoominfo. This cookie collects information on user behaviour on multiple websites. This information is used inorder to optimize the relevance of advertisements.
CFIDThis cookie is set by Adobe ColdFusion applications. This cookie is used to identify the client. It is a sequential client identifier, used in conjunction with the cookie "CFTOKEN".
CFTOKENThis cookie is set by Adobe ColdFusion applications. This cookie is used to identify the client. It provides a random-number client security token.
cookielawinfo-checkbox-advertisementThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-all-cookiesNo description
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookies is set by GDPR Cookie Consent WordPress Plugin. The cookie is used to remember the user consent for the cookies under the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-othersNo description
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
frThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDEUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
JSESSIONIDUsed by sites written in JSP. General purpose platform session cookies that are used to maintain users' state across page requests.
NIDThis cookie is used to a profile based on user's interest and display personalized ads to the users.
pll_languageThis cookie is set by Polylang plugin for WordPress powered websites. The cookie stores the language code of the last browsed page.
test_cookieThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies.
VISITOR_INFO1_LIVEThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
XSRF-TOKENThe cookie is set by Wix website building platform on Wix website. The cookie is used for security purposes.
YSCThis cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.

How can I control the cookie preferences ?

Should you decide to change your preferences later through your browsing session, you can click on the “Privacy & Cookie Policy” tab on your screen. This will display the consent notice again enabling you to change your preferences or withdraw your consent entirely.

In addition to this, different browsers provide different methods to block and delete cookies used by websites. You can change the settings of your browser to block/delete the cookies. To find out more about how to manage and delete cookies, visit wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Manage consent- Διαχείριση συναίνεσης