el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

 Μικρασιατικά Παράλια

0
Price
From295€
Price
From295€
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

112
Λεπτομέρειες

6ήμερη  εκδρομή: Μικρασιατικά παράλια – Σμύρνη – Έφεσσος-Κουσάντασι – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμές – Αϊβαλί – Πέργαμος – Τροία –Δαρδανέλλια

Ξενοδοχείο : 

Σίγουρες Αναχωρήσεις  : 31/5

Τιμή : 295 €
Διαφορά μονόκλινου: 

Τοποθεσία αναχώρησης και επιστροφής

Αθήνα, Φιλελλήνων 3 Σύνταγμα

Ώρα αναχώρησης

3 ώρες πριν την αναχώρηση

Η τιμή περιλαμβάνει

 • Πολυτελή πούλμαν για όλη την διαδρομή
 • Ξενοδοχεία 4*και 3* με μπουφέ πρωινό
 • Ένα δείπνο ημερησίως στα ξενοδοχεία στην Τουρκία
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
 • Όλες οι εκδρομές και ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φ.Π.Α

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

 • Εισόδους μουσείων
 • Ποτά
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Δρομολόγιο

1Η ΜΕΡΑΑθήνα – Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας ώρα 05.45 και αναχώρηση ώρα 06.00 με πολλές ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Γκελίμπολου (Καλλίπολη), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑΓκελίμπολου -Δαρδανέλια-Τροία-Αϊβαλί- Πέργαμος -Σμύρνη

Mετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και διασχίζοντας τα στενά του Ελλησπόντου άφιξη και ξενάγηση της ιστορικής ΤΡΟΙΑΣ του Αχιλλέα και του Δούρειου Ίππου. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί, τις Ελληνικές Κυδωνιές. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πρόσφατα ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην πάμφθηνη αγορά του Αϊβαλιού. Συνεχίζουμε για την ιστορική αρχαία Ελληνική Πέργαμο και ξενάγηση στο πανέμορφο Ασκληπιείο, το πρώτο νοσοκομείο της αρχαιότητας τις μεθόδους ίασης του οποίου χρησιμοποιεί και η σύγχρονη ιατρική. Επίσης με τα Ιαματικά νερά της περιοχής έκαναν και SPA. Έτσι ονόμαζαν εκείνη την εποχή τα ιαματικά λουτρά, μια ονομασία που είναι διαδεδομένη και σήμερα. Είναι τα αρχικά των λέξεων “Salus Per Aqua”, δηλαδή «Υγεία Μέσω του Νερού»! Άφιξη στην Σμύρνη νωρίς το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑΣμύρνη-Κουσάντασι-Έφεσος

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου όπου και θα ξεναγηθούμε. Συνεχίζουμε για το γραφικό Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορές. Στάση στο ελληνικό χωριό Σιρίντζε –το παλιό μικρασιατικό Κιρκιτζέ, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου και έγραψε το βιβλίο –Ματωμένα Χώματα –το οποίο αγαπήθηκε και διαβάστηκε από Έλληνες και Τούρκους. Στάση για ελεύθερο γεύμα στο παλιό Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού που έχει μείνει ανέπαφο στο διάβα των χρόνων. Επιστροφή στην Σμύρνη και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Κατιφέ Καλέ που βρίσκεται στο όρος Πάγος . Χτισμένο τον 4ο αιώνα π. Χ. από τον Λυσίμαχο ακόμα σηματοδοτεί την πόλη. Η θέα από το κάστρο είναι πραγματικά μαγευτική. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού στην κεντρική πλατεία από το 1901 δώρο του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ. Θα επισκεφθούμε την Κλειστή αγορά η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ξαναχτίστηκε από τον Μάρκο Αυρήλιο μετά από ένα σεισμό το 178 μ. Χ. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑΤσεσμέ –Βουρλά -Αλάτσατα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα επισκεφθούμε τον Τσεσμέ το παλιό ελληνικό χωριό Κρήνη. Καθοδόν επίσκεψη και ξενάγηση στα παλιά ελληνικά χωριά Βουρλά όπου βρίσκεται το σπίτι του ποιητή Σεφέρη και λειτουργεί σαν ξενοδοχείο και Αλάτσατα διεθνές κέντρο windsurfing. Τα Αλάτσατα διατηρούν ανέπαφα το Ελληνικό τους χρώμα και θυμίζουν Ελληνικά νησιά .Στην επιστροφή θα πάμε στην Πούντα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις βόλτες μας στο Κορδελιό. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεσή σας στην κλειστή αγορά της Σμύρνης και στην πάμφθηνη αγορά της. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΣμύρνηΔαρδανέλια – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Δαρδανέλλια με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αλεξανδρούπολη, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑΑλεξανδρούπολη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής

Χάρτης
Φωτογραφίες

Proceed Booking