Ταξιδιωτικά έγγραφα

Διαβατήριο και βίζα 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έγκυρο διαβατήριο τη στιγμή που κάνετε την κράτηση. Εάν χρειάζεστε βίζα για τον τελικό προορισμό σας και, εφόσον είναι απαραίτητο, βίζα για ενδιάμεσους σταθμούς/μεταφορά μεταξύ αεροδρομίων, είναι επίσης δική σας ευθύνη να τις αποκτήσετε. Φέρετε εσείς την ευθύνη κάλυψης τυχόν εξόδων που προκύψουν εάν δεν έχετε έγκυρα έγγραφα μαζί σας.

 

Στην περίπτωση που διαθέτετε ταυτότητα παλιού τύπου, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας.

Για όλα τα ταξίδια στις ή μέσω των ΗΠΑ πρέπει να έχετε μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια εισόδου (ESTA) και ένα μηχανικά αναγνώσιμο διαβατήριο.

Για όλα τα ταξίδια προς/από τον Καναδά, όλα τα άτομα χωρίς βίζα πρέπει να κάνουν αίτηση για την eTA (ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια).

 

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας βοηθήσουμε με την αίτηση για ESTA ή eTA κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο. 
Θέλω ραντεβού για ESTA ή eTAΥπάρχουν ειδικές απαιτήσεις να έχετε κάνει κράτηση για ταξίδι επιστροφής όταν ταξιδεύετε σε ορισμένες χώρες. Έχετε την ευθύνη να το διασταυρώσετε αυτό με την πρεσβεία της χώρας και τη σχετική αεροπορική εταιρεία.

 

Πριν κλείσετε εισιτήρια, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα αναχώρησης και άφιξης, καθώς και να βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τους μικρούς ταξιδιώτες. 

Παιδιά

Γενικά, τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό χρειάζεται να διαθέτουν το δικό τους διαβατήριο ή ταυτότητα (για πτήσεις Ε.Ε. ή Σένγκεν). Για πτήσεις εσωτερικού, το παιδί σας μπορεί να ταξιδέψει με διαβατήριο, ταυτότητα (αν είναι πάνω από 12 ετών) ή βιβλιάριο υγείας ή πιστοποιητικό γεννήσεως*.

Τα έγγραφα που θα χρειαστείτε είναι (η παρακάτω λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη διότι εξαρτάται από τον προορισμό σας):

  • Ταυτότητα
  • Διαβατήριο
  • Visa
  • Άδεια διαμονής 

* Προσοχή το πιστοποιητικό γεννήσεως πρέπει να φέρει φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου και να είναι θεωρημένη από αστυνομικό τμήμα.

Εμβολιασμοί

Έχετε την ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει όλα τα εμβόλια και ότι έχετε ολοκληρώσει όλες τις άλλες απαιτούμενες διατυπώσεις ταξιδίου προς τη χώρα που σχεδιάζετε να επισκεφτείτε. Πρέπει να πληρώσετε τυχόν έξοδα που συνδέονται με τα παραπάνω.

 

Βεβαιωθείτε πριν το ταξίδι σας ότι τα όλα τα έγγραφα σχετικά με το ταξίδι σας είναι έγκυρα, κατάλληλα. 
Σε περίπτωση που ταξιδεύει ο ένας γονέας με το παιδί, συνίσταται να φέρει Υπεύθυνη Δήλωση (επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή όπως ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα, κ.ά.) μέσω της οποίας ο άλλος γονέας εγκρίνει το ταξίδι. Σε περίπτωση που το παιδί συνοδεύει άλλος ενήλικος πλην των γονέων, η Υπεύθυνη Δήλωση συνίσταται να υπογράφεται και από τους δύο γονείς. Για πτήσεις εξωτερικού, συνίσταται, αν εσείς θέλετε, να έχετε μαζί σας κάποια Υπεύθυνη Δήλωση (αυτή να είναι στην Αγγλική γλώσσα).