Τι ισχύει για παιδιά και βρέφη;

Στις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες οι επιβάτες διακρίνονται σε 3 κατηγορίες:

1. Ενήλικες είναι οι επιβάτες από 12 ετών και άνω και η χρέωση του εισιτηρίου είναι κανονική.

2. Παιδιά θεωρούνται οι επιβάτες από 2 έως 12 ετών και η χρέωση είναι λίγο χαμηλότερη από την κανονική, ανάλογα με το είδος του ναύλου και την αεροπορική εταιρία.

3. Βρέφη θεωρούνται οι επιβάτες από 0 έως 2 ετών, είναι απαραίτητο πάντα να συνοδεύονται από έναν ενήλικα και συνήθως η χρέωση είναι ένα μικρό ποσοστό του εισιτηρίου, ανάλογα με το είδος του ναύλου και την αεροπορική εταιρία.

Μπορώ να κάνω κράτηση για ένα παιδί που ταξιδεύει μόνο του;

Όχι. Στην ιστοσελίδα μας δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση παιδικού εισιτηρίου για παιδί που ταξιδεύει μόνο του (έως την ηλικία των 18). Η κράτηση για παιδικά εισιτήρια πρέπει να γίνεται πάντα μαζί με ένα εισιτήριο ενηλίκου. Η έκπτωση παιδιού ισχύει μόνο όταν το παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικα. Δεν επιτρέπεται επίσης να κάνετε κράτηση εισιτηρίου ενηλίκου για ένα παιδί που ταξιδεύει μόνο του.

Γενικοί κανόνες για Βρέφη

Βρέφη θεωρούνται τα παιδιά που μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού δεν έχουν συμπληρώσει τα δύο έτη. Για τα βρέφη ισχύουν οι ακόλουθοι όροι για την ασφαλή μεταφορά τους:

  • Βρέφη έως 7 ημερών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, εκτός εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.
  • Επιτρέπεται 1 βρέφος ανά συνοδό ηλικίας άνω των 15 ετών.
  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός βρεφών ανά αεροσκάφος εξαρτάται από τον αριθμό των μασκών οξυγόνου και ζωνών ασφαλείας για βρέφη που διαθέτει αυτό.

 

Τα παιδιά έως 12 ετών πρέπει πάντα να συνοδεύονται από άτομο ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών, το οποίο θα έχει την ευθύνη για το παιδί σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, το παιδί θα πρέπει να ταξιδεύει μαζί με το γονέα ή τον κηδεμόνα του στην ίδια πτήση, αλλά και στην ίδια κατηγορία θέσης, εκτός και εάν έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία για τα ασυνόδευτα παιδιά.