en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Επιστολή αγανάκτησης: Η αδικία του προγράμματος κεφαλαίου κίνησης στον Τουρισμό για τους “μικρούς”

Λάβαμε μια επιστολή αγανάκτησης, στην οποία επισημαίνεται ακόμη μια αδικία, προς τις μικρές επιχειρήσεις, από τα προγράμματα ενίσχυσης του Τουρισμού.
Τα στοιχεία του επιστολέα είναι γνωστά στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, και προφανώς προσυπογράφουμε απολύτως τα όσα αναφέρει.
Η επιστολή
Η επιστολή έχει ως εξής:
Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τουρισμού που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό, καθώς θεωρώ ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμάς.
Δεχόμαστε μια αυστηρότητα και μια περιθωριοποίηση άνευ λογικής, και αναφέρομαι κυρίως στις προϋποθέσεις ένταξης.
Είμαι σίγουρος πως  στο κοινό σας θα βρίσκονται σίγουρα άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών όπως η δική μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ίδια κατάφωρη αδικία και έχουν και εκείνοι την ελπίδα να ασχοληθούν ξανά με το πρόγραμμα οι αρμόδιοι φορείς διαβάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής μου, και ίσως έστω και τώρα να τροποποιήσουν με δικαιότερα κριτήρια το εν λόγω πρόγραμμα.
Κατανοώ πλήρως το κριτήριο μείωσης τζίρου και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις αλλά η προϋπόθεση για 1 μονάδα Ε.Μ.Ε. (Ετήσια Μονάδα Εργασίας) κατά το έτος 2019 είναι πέρα ως πέρα παράλογη, όπως θα δείτε παρακάτω στο δικό μας παράδειγμα.
adv Επιστολή
Είμαστε μια εταιρεία που η έναρξη της λειτουργίας της πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με κύριο ΚΑΔ 55.20.11 (Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων) ανήκουμε στα ξενοδοχειακά καταλύματα που χτυπήθηκαν όσο κανείς σε αυτήν την κρίση, με μια διαφορά όμως από όλα τα υπόλοιπα καταλύματα. Λειτουργούμε βάσει των υγειονομικών μέτρων με την μισή μας επιχείρηση κλειστή από 15 Ιουνίου 2020 και έως τον μακρινό Μάιο του 2022! Θα κλείσουμε 2 ολόκληρα χρόνια με 50% πλαφόν στη δυναμικότητα μας και όχι μόνο δεν έχουν προβλεφθεί επιπλέον μέτρα για εμάς όπως στα Τουριστικά Λεωφορεία (που επίσης επιβλήθηκε πλαφόν), αλλά κανείς δεν ασχολείται!
Επανερχόμενος στο επίκαιρο του θέματος λοιπόν, με έναρξη λειτουργίας στα τέλη του 2018 και με πολλή (πάρα πολλή) προσωπική εργασία καταφέρνουμε να προσλάβουμε τον πρώτο μας υπάλληλο μερικής απασχόλησης τον Μάιο του 2019,  άλλον ένα μερικής απασχόλησης τον Ιούλιο και άλλον ένα τον Σεπτέμβριο του 2019. Έχοντας προσλάβει 3 υπαλλήλους μερικής απασχόλησης (πριν καν κλείσουμε 1 χρόνο λειτουργίας), ολοκληρώνουμε με αυτούς το 2019.
Ο κύριος μέτοχος-διαχειριστής πληρώνει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους 2019 εισφορές πλήρους απασχόλησης στον ΕΦΚΑ, όπως είναι υποχρεωμένος, αλλά για το κράτος εκείνος δεν λογίζεται εργαζόμενος! Όλα αυτά μας οδηγούν να έχουμε Ε.Μ.Ε. μόνο 0,47 για το έτος 2019. Και ενώ έως τον Μάρτιο του 2020 είχαμε φτάσει αισίως τους 5 εργαζόμενους (1 πλήρους και 4 ημιεργασία), τους οποίους διατηρήσαμε έως σήμερα αλλά αυτό καθόλου δεν ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη προϋπόθεση που “κοιτά” μονάχα το 2019. Ούτε κάποια πρόβλεψη υπήρξε για παράδειγμα, για όσες μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις άνοιξαν μόλις το 2018 και είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να είχαν 1 Ε.Μ.Ε. μέσα στο 2019. Τελικά θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους και μικρούς ή τους παλιούς και μεγάλους;
Όλος ο προγραμματισμός και οι προοπτικές λειτουργίας και εξέλιξης της εταιρείας χάθηκαν στο κορωνοϊόπληκτο 2020 το οποίο κλείσαμε με μείωση τζίρου άνω του 85%, στο οποίο έρχεται και προστίθεται το μισό επίσης χαμένο 2021, και με ότι Τουρισμό περιμένουμε από εδώ και πέρα θα πρέπει να για τον επόμενο 1 χρόνο(!) να λειτουργούμε με -50% στη δυναμικότητα και με κλειστούς τους κοινόχρηστους χώρους καθιστικού και κουζίνας(!), βάσει των υγειονομικών  πρωτοκόλλων.
Παρακαλώ τους αρμόδιους που σίγουρα διαβάζουν το έγκριτο μέσο επικοινωνίας σας να τροποποιήσουν τη σχετική προϋπόθεση.
Θα μπορούσε ίσως, -αν κρίνουν απαραίτητο να υπάρχουν ελάχιστοι εργαζόμενοι σε αυτό το κριτήριο- να είναι ίδιο με αυτό του μέτρου επιδότησης παγίων δαπανών που προβλέπει 1 εργαζόμενο πλήρους ή 2 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.  Θα πρέπει να μας δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτή την υποστήριξη, που δεν θα λύσει σε καμία περίπτωση το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά τουλάχιστον θα μας βοηθήσει στον αγώνα, να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, και να δίνουμε εργασία σε κάποιους ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία και αν θεωρήσετε ότι υπάρχει ο λόγος και για την υποστήριξη σας.
Καλή συνέχεια στο έργο σας”!

Post Views:
0

Source: money-tourism.gr

Original article: Επιστολή αγανάκτησης: Η αδικία του προγράμματος κεφαλαίου κίνησης στον Τουρισμό για τους “μικρούς”.

guided tours

blank

Idyllic Aegean – 3 Nights

island hopping

7 nights Aegean Island Hopping

Santorini

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Σαντορίνη για την περίοδο του Πάσχα

blank

Αγ. Πνεύματος σε Ναύπλιο – Τολό – Μυκήνες