el +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Γενίτσαροι και Μπούλες – Λουτρά Πόζαρ

0
Αποκριάτικο 3ήμερο
Από195€
Αποκριάτικο 3ήμερο
Από195€
Φόρμα Κράτησης
Φόρμα Ερώτησης
Full Name*
Email Address*
Travel Date*
Your Enquiry*
Person*
* Συμφωνώ με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδεχτείτε όλους τους όρους και προϋποθέσεις προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα
Η περιήγηση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Προχωρήστε την Κράτηση

Αποθήκευση στην λίστα επιθυμητών

Η προσθήκη στοιχείου στη λίστα επιθυμιών απαιτεί λογαριασμό

845
3ήμερη
Διαθεσιμότητα: 25/02/2023
Ελάχιστη ηλικία: 1+
Περιγραφή εκδρομής

Φύγαμε για ένα παραδοσιακό αποκριάτικο τριήμερο στην μαγευτική Βόρεια Ελλάδα. 

Σημείο Αναχώρησης

Αθήνα

Περιλαμβάνονται

  • Ξενοδοχείο 4*στην Έδεσσα με μπουφέ πρωινό
  • Δύο γεύματα ή δείπνα
  • Αρχηγός – έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Όλη η διαδρομή με πολυτελές πούλμαν
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
  • Ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα
  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Πρόγραμμα

1η ημέρα – 25/02 ΣαββάτοΑναχώρηση

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις. Καθ’οδόν στάση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, της πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων, στη σημερινή Βεργίνα της Ημαθίας. Επίσκεψη στο παλιό καθώς και το καινούριο Μουσείο των Αιγών. Το συγκρότημα των βασιλικών τάφων εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Eλεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Έδεσσα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα – 26/02Κυριακή των Απόκρεω

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα πανέμορφα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (Λουτρακίου), που βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε ένα μπάνιο στα ιαματικά λουτρά. Θα αναχωρήσουμε για το Λουτράκι όπου και θα έχουμε ελεύθερος χρόνο για γεύμα. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ για να θαυμάσουμε τους καταρράκτες της σε μια κατάφυτη περιοχή, στάση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστρέφουμε στην γιορτινή και αποκριάτικη ΝΑΟΥΣΑ γεμάτη με κόσμο που γιορτάζει με κέφι και μουσικές εκδηλώσεις τις αποκριές, όπου θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Θα παρακολουθήσουμε το περίφημο δρώμενο του «Γενίτσαροι και Μπούλες» με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης, τον Ναουσαίικο παραδοσιακό γάμο και την παρέλαση των μεταμφιεσμένων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα – 27/02Kαθαρά Δευτέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τύρναβο. Θα παρακολουθήσουμε το τοπικό έθιμο Μπουρανί, μέσα σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια, με διάφορα φαλλικά ομοιώματα και πειράγματα των ντόπιων. Παραμονή για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και προαιρετικά για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.

Χάρτης
Photos

Προχωρήστε την Κράτηση