en +30 210 42 26 231 info@travelspot.gr

Επανεκκίνηση βάσης στην Αθήνα για την Volotea

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από την Αθήνα «απογειώνεται» η Volotea, η εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη. Με στόλο που αποτελείται εξολοκλήρου από Airbus, πετάει προς 11 προορισμούς και συνολικά 350.000 προσφερόμενες θέσεις.

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία θα αυξήσει τις πτήσεις της, προσθέτοντας τρεις αποκλειστικούς προορισμούς που βρίσκονται ήδη προς διάθεση στο σύστημα πωλήσεων της Volotea.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της εκπροσώπου της Volotea, Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα των πτήσεών της στην Αθήνα για το 2021, με σύνολο 11 προορισμών, εκ των οποίων 2 είναι αποκλειστικοί: Μπάρι, Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Λυόν, Μασσαλία, Μύκονος, Ρόδος, Σαντορίνη, Στρασβούργο, Βενετία, Βερόνα.

Οι προσφερόμενες θέσεις φέτος υπερβαίνουν τις 350.000. Από την έναρξη της δραστηριοποίησης της στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει προσφέρει συνολικά 1,3 εκατ. θέσεις.

Για το 2022, η εταιρεία ήδη διαθέτει στο σύστημα πωλήσεών της 3 νέα δρομολόγια: Το Κάλιαρι, τη Γένοβα και το Σπλιτ.

Επιπλέον, η Volotea αντικατέστησε τα Boeing 717 με 2A319 στη βάση της Αθήνας προσφέροντας περισσότερες θέσεις ανά πτήση (156 έναντι 125 θέσεων).

Τον Ιανουάριο, η Volotea επιτάχυνε την αντικατάσταση του στόλου της με την πρόωρη θέση εκτός λειτουργίας 14 αεροσκαφών Boeing 717 και ο στόλος της αποτελείται έκτοτε εξ’ ολοκλήρου από αεροσκάφη Airbus (40 aαεροσκάφη: 20 A319 και 20 A320).

Ως εταιρεία που πετά αποκλειστικά με Airbus (Airbus-only carrier), η Volotea διαθέτει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όπως ενιαία αδειοδότηση πιλότων, μειωμένο κόστος συντήρησης, απλουστευμένο προγραμματισμό, πιο εύκολη παρακολούθηση και έλεγχο σε όλες τις περιοχές και, πρωτίστως, ασφάλεια και σημαντικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο προμηθευτών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε και πάλι τις πτήσεις μας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Η Αθήνα αποτελεί σημαντική βάση για τη Volotea και νιώθουμε υπέροχα που επιστρέφουμε! Το ξεκίνημα των πτήσεών μας με το νέο, πιο σύγχρονο και αποδοτικό στόλο μας θα μας επιτρέψει όχι μόνο να μεταφέρουμε περισσότερους επιβάτες με άνεση, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών στο αεροσκάφος, αλλά θα μειώσει σημαντικά και το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας ανά επιβάτη.»είπε η Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον εξαιρετικό συνεργάτη μας, τη Volotea -με την οποία έχουμε μακροχρόνια και στενή συνεργασία – πίσω στην Αθήνα Οι ταξιδιώτες έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη ποικιλία επιλογών με το νέο στόλο της Volotea που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιωσιμότητα.Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας ασφαλείς και γεμάτες πτήσεις και παραμένουμε πιστοί στην ισχυρή δέσμευσή μας για την υποστήριξή της ανάπτυξης της Volotea στην αγορά της Αθήνας»,είπε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Προσφορά ευελιξίας

Η Volotea θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα Αλλαγής Πτήσης Χωρίς Χρέωση (Free Flights Changesoption), καθώς και κάλυψη “Covid-19 Coverage”.

Για κάθε πτήση που κλείνει ο πελάτης μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της εταιρείας και επιβεβαιώνεται ως τις 31 Ιουλίου 2021 για πτήσεις που αναχωρούν ως τις 31 Οκτωβρίου 2021, θα υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθεί η ημερομηνία χωρίς χρέωση “flight change fee”.

Η εταιρεία εγγυάται επιπλέον την πλήρη επιστροφή σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος COVID-19 βάσει PCR test έως και 14 ημέρες πριν από την πτήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ VOLOTEA

H Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros -οι οποίοι είχαν στο παρελθόν ιδρύσει τη Vueling- και είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας σε ετήσια βάση το στόλο, καθώς και τον αριθμό των δρομολογίων και των αεροπορικών θέσεων που προσφέρει.

Από το ξεκίνημά της έως σήμερα η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 35 εκ. επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea έχει βάσεις σε 17 ευρωπαϊκές πόλεις μεσαίου μεγέθους: Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Γένοβα, Αμβούργο, Λυόν, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα.

Η Volotea εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλγερίας η οποία θα ενταχθεί το Σεπτέμβρη στο πτητικό πρόγραμμα με πτήσεις από τη Γαλλία.

Το 2020, η Volotea υπέγραψε συμφωνία με την Bureau Veritas, παγκόσμιο ηγέτη στο testing, την επιθεώρηση και την πιστοποίηση, με στόχο να διασφαλίσει την επιτυχημένη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η Volotea είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που λαμβάνει πιστοποίηση από την Bureau Veritas για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων κατά του Covid-19.

Ο στόλος της Volotea το 2021 θα αποτελείται αποκλειστικά από αεροσκάφη Airbus , ανανεώνοντας τμήμα του με αεροπλάνα του ευρωπαϊκού κατασκευαστή.

Η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο την ενοποίηση του στόλου το 2023, αλλά προχώρησε νωρίτερα σε αυτό το στάδιο με σκοπό τη βελτίωση της βάσης κόστους μέσα στην επόμενη τριετία, και την αύξηση του προσφερόμενου δικτύου με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και ακτίνα δράσης.

Κατά τη θερινή περίοδο 2021, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 40 αεροσκάφη σε σχέση με 36 το 2019.

Επίσης η Volotea έχει στόχο να αυξήσει την προσφορά θέσεων κατά 30% σε σχέση με το 2019.

Η Volotea απασχολεί άνω των 1.350 εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη και ήταν η πιο δραστήρια εταιρεία κατά τη θερινή περίοδο του 2020 σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ως προς τη δραστηριότητα, την προσφορά θέσεων / χωρητικότητα, το επιχειρησιακό επίπεδο και την επιβατική ικανοποίηση.

The post Επανεκκίνηση βάσης στην Αθήνα για την Volotea appeared first on Tourism Today.